Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Teoria conspiraţiei. Noaptea Cuţitelor Lungi
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Teoria conspiraţiei. Noaptea Cuţitelor Lungi

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Teoria conspiraţiei. Noaptea Cuţitelor Lungi

Pe 30 iunie s-au născut John Gay, Susan Hayward, Lena Horne, Mike Tyson, Buddy Rich, Czeslaw Milosz, Dragan Geaici, Dumitru Cicotişan.

În calendarul creştin ortodox este o sărbătoare importantă, cu cruce neagră, Soborul celor 12 Apostoli şi un Sfânt român, Ghelasie de la Râmeţ.

„Evenimentul zilei” din 30 iunie, anul 1936, a fost apariţia în librăriile din State a romanului „Gone With the Wind” scris de Margaret Mitchell. Romanul meu preferat. Un succes enorm care îi atribuie în anul următor, 1937, premiul Pulitzer. De atunci au fost 112 reeditări ale romanului şi un singur film, celebru, cu Vivien Leigh şi Clark Gable. Să vă mai spun că frumoasa Margaret Mitchell a fost o Scorpioană?

Ziua de 30 iunie este plină de semnificaţii, continuînd „sărbătoarea lupilor” printr-o interdicţie de lucru la câmp. Este în ciclul celor trei zile de sărbători dacice.

Cred că acum vă este clar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi: când este vorba despre lupi şi de trei zile de sărbătoare, este clar că sunt tocmai de la geto-daci!

Teoria conspiraţiei spune că un conducător trebuie să-şi sacrifice prietenii şi pe cei care l-au adus la putere. Ca să facă loc altor alianţe!

Stranii coincidenţe, sau ştiinţă pierdută a Ultimei Thule fac ca în noptea de 30 iunie spre 1 iulie 1934, adică acum exact 81 de ani, Adolf Hitler să-l execute ritual pe bunul său prieten dar şi concurent, carismaticul şef al SA, Sturmabteilung, „cămăşile brune”, Ernst Röhm – acţiune denumită, mai târziu, Noaptea Cuţitelor Lungi! La momentul respectiv operaţiunea s-a numit „Colibri”.

În acea noapte au fost executate 77 de personalităţi, din armată şi tot spectrul politic: prieteni, concurenţi, posibili ostili, sau duşmani declaraţi ai lui Hitler. „77” este un număr iniţiatic, a cărei interpretare era familiară cercului lărgit al „Ultimei Thule” organizaţie secretă ezoterică formată din elevii şi continuatorii lui Gurdjieff. Printre membri se numărau şi nazişti arieni de poziţie importantă, precum Himmler şi Hess. Se pare că, până la sfârşitul lunii iulie 1934, în Germania au fost executaţi câteva sute de oponenţi, din cei care se aflau pe „Mein Weg”, drumul, îi barau calea politică lui Hitler.

Ernst Röhm era un tip extraordinar de carismatic, genul „băiat bun de gaşcă” şi îl diviniza pe Adolf Hitler. Se considera cel mai bun prieten al lui. Era împreună cu Adolf de la început, de la „puciul din berărie” de la München. În luna mai 1934 raporta lui Hitler că numărul militarilor din SA depăşise două milioane! Însemna mai mult decât armata regulară, adică Wehrmachtul, SS adică Schutzstaffel şi Gestapo adică Geheime Staatspolizei, toate împreună. Ceea ce, bineînţeles, a provocat nemulţumirea făţişă a “junkerilor” a ofiţerilor de carieră, dar care erau şi nobili şi mari proprietari.

Hitler, excelent politician, a preferat să-şi sacrifice prietenul, după teoria conspiraţiei, ca să atragă de partea lui pe oponenţi!

Ceea ce a şi făcut!

Este interesant cum nota cotidianul britanic “Daily Mail” acţiunile lui Hitler, în numărul din 2 iulie 1934: “Herr Adolf Hitler, cancelarul Germaniei şi-a salvat ţara. Cu discreţie, dar cu extremă severitate, el a scăpat Germania de cei care deveniseră un pericol pentru unitatea Germaniei şi ordinea de drept. Numele celor care au fost împuşcaţi sunt deja cunoscute. Dragostea lui Hitler pentru Germania a triumfat, a contat mai mult decât prietenia şi fidelitatea camarazilor lui care au luptat alături de el pentru viitorul Germaniei”

V-am oferit citatul de mai sus, ca să vă gândiţi un pic, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! În primul rând observaţi că occidentalii îi erau favorabili nazistului Adolf Hitler. În al doilea rând poate şi atunci erau articole plătite în ziare străine, cum se face şi acum. Mai ştii?

Nu vă par familiare strategiile politice de acum, iată,  au trecut deja 81 de ani? Sigur, acum nu se mai împuşcă camarazii, dar… Noaptea Cuţitelor Lungi, o variantă de proastă calitate, se joacă cam mereu în România, la orice televiziune!

De ce vă spun toate acestea dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Mulţi dintre domniile voastre mă întrebaţi dacă o să fie război. Întrebarea nu este dacă, ci când!

După cum aţi observat, subiecte din, despre şi cu WW2 şi războinice, militariste, sunt în mod curent în presă. Istoria se repetă, puteţi să fiţi siguri şi această updatare a informaţiilor de război face parte din strategia de mass media, de obişnuire a publicului larg cu inevitabilitatea unei conflagraţii mondiale.

Nu credeţi? Atunci citiţi-mi horoscopul, este făcut şi după sfaturile lui Gurdjieff, nu numai după papi şi cardinali, că nu se putea să-l ignor, ştia prea multe, aşa că şi domniile voastre puteţi întrezări ceva din inefabil. Asta astăzi, mâine poate norii acoperă din nou orizontul cunoşterii, nu se ştie, pentru că mereu este lângă noi un Adolf Hitler care vrea să confişte puterea, toată puterea şi să ne conducă orbeşte, şi asta pentru că i se oferă prilejul, doar este mereu, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile cu orice preţ, chiar dacă ai dreptate. Lasă-i şi pe ceilalţi să decidă, să ia atitudine, poţi vedea că şi ei au idei bune.     

Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi!

TAUR   Scenariile şi planurile de viitor, atât în activitate cât şi in viata personală, suferă din cauza întârzierilor produse de Saturn. Dar, astăzi, poţi rezolva situaţii considerate delicate!

Dacă ai ceva bani, foloseşte-i, investeşte, fă ceva cu ei, măcar du-te într-o excursie la mânăstirile din Nordul Moldovei. Nu-i ţine ca prostul la bancă ca să se îmbogăţească alţii. Ar trebui să ştii toate acestea deoarece zodia ta preţuieşte banul şi proprietatea!  

GEMENI   Azi nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute. Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile importante şi întalnirile decisive! Dacă poţi!

Aşa este felul tău, superficial şi cheltuitor, dar mare meşter la vorbe. Îţi rămâne să filozofezi şi să te bucuri de zilele frumose de vară, de vremea capricioasă ca o prinţesă din poveste. Sanatatea iţi este bună, atenţie însă la răceli provocate de curent sau aerul condiţionat şi la persoanele care îţi strănută in faţă.

RAC  Zodiacul benefic, cu Luna favorabilă, te îndreptăţesc să speri in rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să vrei să le rezolvi!

Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă vei obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent! 

LEU  Cineva încearcă să te păcălească, să profite de generozitatea ta. Astăzi, mai multă prudenţă cu cei care vor să-ţi devină prieteni, dar de fapt doresc doar să se folosescă de tine!

O perioadă bună pentru planificarea activitaţii şi mici achiziţii. Dacă ai probleme cu tensiunea arteriala, lucru destul de obişnuit pentru nativii din zodia Leului, este bine să eviţi mesele grele cu feluri multe şi complicate, schimbarea bruscă de temperatură şi presiune şi enervările fără motiv. Probabil că enervările cu motiv nu pot fi evitate!

FECIOARĂ  Dacă ai luat o hotărâre, astăzi ţine-te de ea. De fapt, o veste primita spre sfârşitul zilei te fac să speri intr-o îmbunătăţire a calităţii vieţii tale, dar nu te grăbi, fii calm, raţional!

O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic.

BALANŢĂ   Stelele iţi sortesc o zi bună, nu te mai ai dureri neaşteptate, iar cu putina gândire pozitiva şi fără grabă, poţi rezolva şi problemele cotidiene. Eşti într-o formă bună, fizică şi psihică!

Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, aşa că ai răbdare şi vei afla şi ceea ce mai doreşti. Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio plăcere dar rezolvă neaparat în cursul zilei de astăzi. Ştii că ai facut o mişcare gresita zilele trecute şi astăzi aştepţi urmările. Deocamdata nu se întamplă nimic. Ai timp să te gândeşti la o explicaţie.

SCORPION   O zi de care seamănă cu altă şi îţi dă o impresie ciudată de „déjà vu”. Ai mai avut astfel de situaţii, parcă vin dintr-o altă viaţă de care îţi aminteşti vag. Nu pierde timpul, acţionează!

Stelele iţi indica o schimbare, care schimbare ar putea sa fie vorba despre o noua distributie a sentimentelor şi preferinţelor tale, in urma unor veşti. Poate că este vorba doar de gusturi culinare, dar cel mai probabil îţi schimbi părerea despre cineva pe care il cunoşti, poate cineva din anturaj, poate de la locul de muncă. Vremea se face toridă şi ţie nu prea îţi convine. Evident, treci printr-o perioadă capricioasă, dar răsfăţul este aşa de plăcut!

SĂGETĂTOR   Anumite informaţii te descurajeză, dar cu puţin bun simţ şi refuzând complicatiile inutile, poţi s-o scoţi la capat! Astăzi concentrează-te pe problemle urgente cu implicaţii financiare!

Nu te grăbi, graba strică treaba! Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar.

CAPRICORN   Conjunctura te avertizeaza sa te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sanatatea. Nişte vitamine cu minerale nu ar fi o idee rea! Trei mere pe zi şi la doctor niciodată, spunea Paracelsus!

O veste iti  face mare plăcere. Pentru un procent dintre Capricorni, câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.

VĂRSĂTOR  Ai o zi densă, în care trebuie să fii în mai multe locuri în acelaşi timp. Sinergia planetelor te avantajează în dragoste şi relaţiile sociale, dar este mai puţin favorabilă la bani.

Perioada zilei de astăzi este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare şi prin portofel, aşa că pune-ţi capul la contribuţie cum sa faci urgent rost de bani, pentru că ai de plătit rata la bancă, chiria şi întreţinerea! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor? Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme!

PEŞTI   Domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte termene,  ai griji pentru, poate, proiecte noi, teste, sau examene. Aşa că te pregăteşti sufleteşte. Poţi să primeşti veşti bune, de departe!

Stelele te sfătuiesc să ai răbdare şi chiar să dai dovadă de diplomaţie şi fair-play, pentru că lucrurile se vor lamuri aproape fără intervenţia ta. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Poţi reuşi în activităţi legate de tehnologie de vârf, telecomunicaţii sau informatică. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare de emulaţie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână!