Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. O nouă rasă umană

Autor: | | 2 Comentarii | 2921 Vizualizari

Pe 23 februarie s-au născut Meyer Amschel Rothschild, Casimir Malevici, Alan MacLeod Cormack, Peter Fonda, Samuel Pepys, Erich Kastner, Matei Corvin, Gheorghe Brandabur.

Nimic în "kalendar" lumea se pregăteşte pentru Dragobetele de mâine, iar în calendarul creştin sunt Sfinţii: Policarp din Smirna şi Sf. Mc. Gorgonia.

Vă reamintesc că astăzi începe Postul cel Mare cu o zi aliturgică. Cine poate, nu este bolnav şi nu călătoreşte, ar trebui să postească negru, numai seara pâine şi apă! Eu aşa o să fac, chiar dacă boala vrea să mă dovedească şi sunt doar un călător prin viaţa asta! O să vă povestesc la timpul potrivit tainele şi importanţa postului, aşa cum am fost binecuvântat de învăţătura athonitului stareţ Dionisie, cel de bună aducere aminte şi aflat astăzi, cu siguranţă, la dreapta Domnului!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, cu siguranţă realizaţi că dacă pui o broască în apă clocotită ea va sări imediat afară, salvîndu-şi viaţa. Dar dacă o pui în apă rece care este adusă treptat la temperatura clocotului nefericita broască va muri fiartă. Omenirea este în situaţia broaştei. Va reuşi să-şi dea seama la timp de pericol şi să stingă focul pe care ea însăşi s-a aşezat?!

Se cunoaşte din presă că încălzirea globală este un concept legat de „efectul de seră”. Mai toată lumea ştie despre cum este produsă încălzirea prin aşa numitul efect de seră în care un rol principal îl au concentraţia din atmosferă de bioxid de carbon, metan şi combinaţiile fluorului şi clorului cu carbonul. Efectul de seră la scara planetară este un fenomen natural şi lui îi datorăm faptul că media temperaturilor multianuale este, pe întreg globul, de +15° C şi nu -18° C, cît ar trebui să fie fără acest fenomen. Fără efectul de seră viaţa nu ar fi posibilă pe Pământ.

Cele două noţiuni au fost legate, accidental sau nu, în urma audierii lui James Hanson, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spaţiale, în faţa Comitetului pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Spaţiu, condus de senatorul Al Gore. Audierea a avut loc în vara anului 1988, când a fost un anotimp foarte cald în câteva regiuni de pe glob, mai ales în Statele Unite. Hanson a spus „că este sigur 99% că temperatura globului a crescut” şi în altă parte a intervenţiei „că este sigur că există un efect de seră”. Cele două noţiuni nu au fost puse în ordinea „temperatura globului a crescut din cauza efectului de seră”. Aceasta interpretare a fost dată mai târziu de presa scrisă şi electronică. Este de asemenea sigur că a crescut semnificativ concentraţia de bioxid de carbon din atmosferă. Înainte de 1800 bioxidul de carbon avea o densitate de 275 de părţi dintr-un volum de un milion. Astăzi este de 355 de părţi dintr-un volum de un milion. Ciudat este că bioxidul de carbon nu a crescut spectaculos în ultimii ani, ci în secolul XIX, când industralizarea a folosit pe scară largă arderea combustibililor fosili, ca sursă principală de energie. Între 1973 şi 1990 creşterea a fost foarte redusă, în comparaţie cu dinamica din trecut, mai ales datorită aplicării măsurilor ecologice de reducere a poluării şi a proiectelor de reîmpădurire. Totuşi din 1990 şi până în vara lui 2014 procentul de carbon şi media temperaturilor a crescut îngrijorător, cu toate că s-au aplicat în continuare măsuri ecologice, unele stabilite politic, prin protocoale la Rio de Janiero, Kyoto sau Montreal. Normal, pentru că, probabil, că este vorba mai mult de politică şi mai puţin de ştiinţă!

După cum spunea Aaron Wildavsky, profesor de ştiinţe politice la Berkeley : „...încălzirea globală face parte din conceptul general al globalizării, iar aplicarea unui antidot elementar de reducere drastică a emisiilor de bioxid de carbon pe seama reducerii producţiei şi consumului este capabil să realizeze visul ecologiştilor al unei societăţi globale egalitariste bazată pe respingerea creşterii economice în favoarea unei populaţii reduse ca număr care consumă mai puţin şi mănâncă mai puţin, eventual instaurându-se chiar o dietă globală vegetariană, şi care împarte un număr mai redus de resurse, dar în mod mult mai echitabil decât în prezent.” Adică să renunţăm la cuptorul cu microunde în favorea focului de tabără, sau al morcovilor necopţi. Este o alternativă neacceptabilă, mai ales că focul de vreascuri este mult mai poluant şi produce mai mult bioxid de carbon decât cuptorul cu microunde. De fapt aici este cheia rezolvării problemei tehnologice. Folosirea de surse de energie alternative, iar pentru cele care utilizează în continuare combustibili fosili, creşterea eficientă a randamentului şi reducerea emisiilor de bioxid de carbon prin tehnologii adecvate.

Şi totuşi Pământul se încălzeşte. În ultimii douăzeci de ani temperatura Pământului a crescut cu 0,5° C, ceea ce, la scară cosmică, este imens. Clima pare cuprinsă de o furie oarbă. Furtuni şi ploi catastrofale ameninţă mai toate continentele. Activitatea seismică şi vulcanică s-a intensificat mult. Unii ecologişti, triste cucuvele, ameninţă cu un tablou dezolant al Pământului de peste o sută de ani, un deşert dogoritor atotcuprinzător şi bântuit de cîteva fiinţe umane descărnate cu masca de gaze pe figură şi cu răni urâte produse de rarele ploi acide. Lumea lui Mad Max!

Dar mai sunt şi oameni echilibraţi, cum ar fi profesorul de meteorologie Alfred P. Sloan de la faimosul Institut Tehnologic din Massachusetts. Care nu respinge în totalitate ipoteza catastrofică. Dar afirmă că Pământul trece, periodic, printr-un proces natural de încălzire. Cercetările făcute în Arctica şi Groelanda arată că, în trecut, au existat perioade calde urmate de microglaciaţiuni. Se pare că există un ciclu de vreo 12-20 de mii de ani, apoi cicluri de anvergura erelor geologice de 1 şi 12 milioane de ani, care au însemnat schimbări dramatice de climă cu efecte majore asupra faunei şi a florei. Ce se întâmplă de fapt ?

Răspunsul vine, surprinzător, din altă regiune a ştiinţei. O informaţie „clasificată” adică strict secretă, a ieşit la suprafaţă de câteva zile. Probabil ca urmare a unei decizii politice de obişnuire a publicului cu anumite realităţi, altfel ciudate şi înspăimântătoare. Un genetician de la Harvard, pe nume Ronny White, afirmă, într-un insipid şi greu de urmărit articol ştiinţific că viaţa unei fiinţe de pe Pământ este determinată de cele patru elemente ale codului genetic din structura acizilor nucleici : adenina (A), citozina (C), guanina (G) şi timina (T). După cum sunt îmbinate, de exemplu ATACAGAT, etc. sau chiar „GATTACA” (vezi filmul!) ele determină însuşiri, sau caracteristici ale fiinţei respective. Până aici, nimic nou, iar pentru descoperirea „bazelor purinice” s-a luat deja un premiu Nobel.

Însă White continuă, arătând că temperatura joacă un rol important în reacţiile biochimice, şi că producerea unei "mutaţii" este exponenţial mai mare cu cât căldura ambientă creşte şi ea. Omenirea este la răscruce. Nu din cauza efectului de seră si a incalzirii globale, ci din cauza "mutaţiilor genetice" care se pot produce. În ultimul timp s-au înregistrat mulţi "mutanţi", mulţi "ciudaţi".

Pe Pământ trăiesc în prezent, la începutul anului "2015 din această civilizaţie", peste şapte miliarde de oameni şi circa "trei mii de mutanţi". Aceşti "hibrizi" nu se transformă la Lună plină în lupi şi nu umblă noaptea pe tavan. Mutaţiile lor sunt mult mai interesante:

La Helsinki există un cetăţean care trăieşte de cincisprezece ani cu numai o bere pe zi şi nimic altceva. În Los Angeles o femeie se poate mişca, în perioade foarte scurte de timp, cu o viteză incredibilă. La Vladivostok un bărbat prevede exact viitorul pe perioade până la cinci minute. În Kyoto o femeie de treizeci de ani mişcă obiecte foarte grele, de la distanţă. Bogota este speriată de un jucător profesionist de cărţi: ghiceşte gândurile. La Cairo este un taximetrist care a avut peste treizeci de accidente de maşină – se reface cu o viteză fantastică şi nu se infectează. La Sydney un bărbat poate rămâne sub apă, fără aparat de respirat autonom, mai mult de zece minute. Un tip de 26 de ani se distrează, la Shanghai, sărind zilnic în gol de la etajul al patrulea.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:25 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 23:00 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 22:20 DRAGNEA: „Nu mă mai INTERESEAZĂ amnistia și grațierea” 21:46 DECLARAȚII în PSD: Dăncilă: „vom STABILI daca vor fi și REMANIERI” 21:05 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA :„ S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 20:49 CEx al PSD. BOMBĂ DE ULTIMĂ ORĂ! Strategul Dragnea a rezolvat o mare problemă. MESAJUL ESTE CLAR. Breaking news 20:25 O FEMEIE CU GREUTATE în PSD a spus tot ce ştie despre RĂZBOIUL DIN PARTID: „Aseară ne-am întâlnit mai mulţi...” News alert 19:21 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 18:17 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 18:01 ALERTĂ în PSD. Se cere REMANIEREA unui important MINISTRU din GUVERNUL DĂNCILĂ. 17:32 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 17:11 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 16:06 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 15:51 ȘTIRE-BOMBĂ! Dăncilă a declarat din ce TABĂRĂ face PARTE. ANUNȚ de ULTIM MOMENT 15:33 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 14:04 CEx încinge spiritele. SCANDAL de ultimă oră în PSD. „Președintele a fugit cu CHEIA să nu facă ședință!” 13:58 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 12:34 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 11:32 Liderul PSD TULCEA, Horia Teodorescu, MANDAT ÎN ALB din partea filialei: “Voi decide în CEX cum voi vota”

Articole salvate