Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom Profesor. Michael Wittmann, „ein Soldat wie die Anderen auch”.
Horoscopul lui Dom Profesor. Michael Wittmann, „ein Soldat wie die Anderen auch”.

Horoscopul lui Dom Profesor. Michael Wittmann, „ein Soldat wie die Anderen auch”.

Pe 22 aprilie s-au născut Michael Wittmann, Immanuel Kant, Vladimir Ilici Lenin, Aleksandr Kerensky, Robert Oppenheimer, Jack Nicholson, Yehudi Menuhin, Pascal Bentoiu, Ion Lucian, Eugen Taru.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Teodor Sicheotul şi Natanail.

Astăzi începe o mare sărbătoare în calendarul vânătorilor, cel agricol şi pastoral, cel de la daci. Ca mai toate sărbătorile populare, dura trei zile.

Se pare că se numea "Mănicătoarea". Mănicătoarea este o plantă magică care, consumată, dă energie inepuizabilă, iar dacă omul se spală cu ea devine harnic toată viaţa.  Se pare că este doar o plantă iluzorie din atlasul botanic al  lui Voynich… dar nu aş fi aşa de sigur! C.S. Nicolaescu-Plopşor şi nu era singurul, credea că este vorba despre mac, care intră în ciclul de vegetaţie în această perioadă. Cunoşteau oare geto-dacii virtuţile plantei iubirii la persani, macul cel celebru prin opiul care îl secretă? Cu siguranţă, da! Seminţele de mac sunt binecunoscute în farmacopeea populară, iar macul este considerată o plantă de leac, de puternică magie!

Peste vechea sărbătoare dacică s-a calchiat sărbătoarea creşină, ca, de altfel, la aproape toate sărbătorile vechi europene. Aşa avem Ajunul Sf. Gheorghe, Sf. Gheorghe şi Calul lui Sf. Gheorghe, trei zile.

Este un moment de mare importanţă magică, a ritualurilor de vrăjitorie domestică, mica magie ţărănească cum o denumea Rene Guenon, sau Shaykh `Abd al-Wahid Yahya, după iniţierea sufi. Începe jumătatea caldă a anului şi acest lucru trebuie marcat printr-un reper.

Sunt multe practici magice, de la daci şi de la cei dinaintea lor, agatârşi, cabiri, pelsagi. Dar, pentru că doi ani am căutat comori în deşert, o să vă spun odată şi acea poveste, să vedem ce face noaptea aceasta săpătorul de comori!

Săpătorul de comori se culcă pe malul unui iaz, lac sau apă curgătoare şi se uită neclintit în apă, până ce vede un şarpe alb, căruia trebuie să-i taie capul cu un ban de argint. Îl îngroapă apoi în pământ şi pe el sădeşte usturoi. Dacă va mânca din acel usturoi, copt înainte de Sf. Gheorghe, înţelege graiul păsărilor, al animalelor şi poate auzi chiar cum creşte iarbă. Dar mai mult decât orice ştie unde s-au ascuns comorile. Iar banul de argint se va întoarce mereu la el, oricât l-ar cheltui. (Marian, Gorovei, Olteanu).

Cam dificilă procedura, aproape imposibilă, dar credeţi că este uşor să găseşti comori îngropate cu mii de ani în urmă? Surse aproape sigure spun că, de exemplu, mare parte din aurul şi argintul dacilor este în continuare undeva, tezaurul sacerdotal, bine ascuns şi că profeţia se va îndeplini şi comoara se va dezvălui numai omului potrivit, urmaşul regilor daci. Se spune că ar fi peste zece tone de aur sub formă de sfere şi “sloiuri” (pepite uriaşe) şi încă de două ori pe atât argint în bare. Alţii spun de cincizeci de tone.

În noaptea asta “se deschid cerurile”. Şi flăcările albastre arată locul comorilor.

Tot în noaptea asta vrăjitoarele rele fură somnul copiilor, visul fetelor şi norocul băieţilor. După cum ursitoarea, “naşa” face farmece bune spre norocul copiilor şi ca fetele să fie frumoase şi băieţii harnici.

Dacă nu ştiaţi, aţi fost minţiţi! Nu există magie albă şi magie neagră! Clasificarea asta este pentru proşti. Există oameni răi şi oameni buni care folosesc magia şi stăpânirea efemeră asupra puterilor ascunse, ca să facă bine, sau rău! Aşa cum un brici poate fi folosit ca să-ţi razi barbă şi să arăţi bine, sau să tai cu el gâturi, ceea ce, în nicio cultură, nu este bine…

Dcă va tuna înainte de Sf. Gheorghe, ceea ce s-a petrecut astăzi, am auzit personal, vor umbla vremi tari peste ţară, se vesteşte căldură mare, când foarte cald, când mai rece decât obişnuit, un haos climatic, dar şi dezastre şi nenorociri!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi nu o să vorbim astăzi despre Lenin sau Kant, ci despre un soldat, căpitanul Waffen SS Michael Wittmann, unul dintre eroii (necunoscuţi) din al Doilea război mondial. Născut acum o sută unu ani, Wittmann a căzut la datorie, pe frontul de Vest, la vârsta de 30 de ani.

Ein Soldat wie die Anderen auch” – un soldat la fel ca alţii, cum i-a răspuns lui Adolf Hitler care dorea să facă din el un simbol al eroismului teutonic, să-l retragă de pe front. l-am studiat pe Michaell Wittmann în armată, la UM 1060, unitate de elită dotată cu tancuri grele. Adică am studiat “manevra Wittmann” cunoscută, probabil, multor ofiţeri din arma blindatelor grele.

Michael Wittmann a fost un as al blindatelor din WW2, supranumit “Schwartz Baron”, creditat cu 138 de tancuri inamice distruse confirmate, 132 de tunuri anti-tanc, confirmate şi circa trei sute de diferite alte vehicule, blindate sau nu. Nu a fost primul, cu cele mai multe trofee, el a fost ucis pe câmpul de onoare cu circa un an înainte de sfârşitul războiului.

Dar, Michael Wittmann a devenit un simbol, “unul împotriva tuturor” pe data de 13 iunie 1944, pe frontul de Vest. La trei zile după ce aviatorul român Dan Vizanty făcuse acelaşi lucru pe cerul Bucureştilor.

La ora 9:07 în dimineaţa zilei de 13 iunie 1944, Michael Wittmann, căpitan, decorat cu Crucea de Fier cu Diamante şi Frunze de Stejar, intră, de unul singur, cu tancul lui “Tiger” cu numărul 007, în Villers-Bocage ocupat de o divizie întreagă de blindate britanice, 7th Armoured Division.

Surpriza este totală, Michael Wittmann distruge în 15 minute, 14 tancuri britanice, două tunuri anti-tanc şi 15 vehicule blindate. Un singur tanc “Tiger”!

Wittmann se retrage, “Tigerul” 007 este puternic lovit, cu muniţia epuizată, dar în funcţiune şi cu echipajul nevătămat.

Moralul aliaţilor este la pământ, al germanilor a urcat în ceruri. De fapt acest lucru a vrut să demonstreze căpitanul german, cu atacul lui solitar, făcut împotriva oricăruri reguli sigure de angajare, fără cercetare, fără susţinere şi cu flancurile descoperite. Soldaţii germani erau temători de cantitatea uriaşă de tehnică militară americană vărsată în Franţa, de superioritatea uriaşă a aliaţilor, în aer, pe apă şi terestră.

 

Reîntors din aventura de la Villers-Bocage, Michael Wittmann le-a spus celorlaţi soldaţi: “Vedeţi că nu sunt mai mulţi ca noi?”

Ceea ce vreau să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi este că avem nevoie de exemple. Altfel vă sălbăticiţi, uitându-vă la televizoare şi apoi comentând ce aţi văzut. Istoria poate să ne da exemplele necesare, prezentul este compromis… oare? Nu cumva presa ascunde exemplele bune şi propagă ticăloşiile? Răul se vinde bine!

BERBEC  Numai cu eternul Uranus în zodie, astăzi viaţa ta pare că se simplifică, că apar oportunităţi: o schimbare în bine, un posibil câştig de bani, sau o veste despre o călătorie viitoare. 

Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropia niște termene. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti.

TAUR   Conjuncţia Marte-Mercur, în zodie, indică aspecte favorabile atît sub aspect economic, cât şi sentimental. Eşti mai dinamic şi dispus să te apleci asupra problemelor altora, fapt apreciat!

Astăzi nu face economie când nu trebuie – trebuie sa te îngrijeşti şi să te îmbraci bine. După ce constați că arăţi bine, realizezi că eşti un om bun! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă!

GEMENI    Mai calm şi mai puţin ironic, decât de obicei, poţi să rezolvi astăzi unele situaţii întârziate, sau să iei decizii inspirate. Fii realist în ceea ce priveşte banii tăi, evită exagerările.

Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri.  Tot ceea ce începi sau programezi în această zi vor aduce rezultate fructoase. Sigur, dacă reuşeşti să pui deoparte câţiva bănişori nu ar fi rău deloc! Oceanul este făcut din picături, iar o avere din parale! Multe, foarte multe…

RAC   Nu te aştepta la minuni. O zi mediocră, în care trebuie să dai dovadă de cumpătare. Nu te îngrijora, nu e nimic foarte rău. Dar nici foarte pozitiv. Eşti uşor tensionat, enervat. Trece!

Lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Adică, tu un Rac armonios – să rişti? S-a întors lumea pe dos, mon cher! Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.

LEU    Astăzi trebuie să dai dovadă de viclenie, să-ţi disimulezi strategiile. Nu îţi place, poţi să ragi cât vrei că eşti leu şi nu o amărâtă de vulpe, dar în jungla ta sunt şi fiare mai perverse!

Nu esti in cea mai buna dintre zile, mai bine astazi tine regim si mediteaza, configureaza, filozofeaza, da curs comoditatii si artei de a te simti bine. Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. Fă-ţi puţină ordine şi în sufletul tău. Vezi ce te doare, ce te nelinişteşte… ce vrei de la viaţă!

FECIOARĂ  Ai nevoie de mai multă mişcare, sport. Programul obişnuit te sufocă, ai vrea ceva, altceva, cu multă adrenalină. Astăzi poţi încerca mişcare în aer liber, sau dacă vremea nu permite, în sală!

Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Pentru nativii din ultimul decan: din nou ţi se cere ajutorul! Toată perioada stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică.

BALANŢĂ   Lasă lucrurile aşa cum sunt, nu interveni în niciun fel. Cei din jurul tău par dispuşi să te ajute, sau, nu îţi pune piedici. Este momentul să iniţializezi proiectul la care te gândeşti!

Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca cei cu care discuţi să fie de accord cu tine, chiar când negociezi asupra unui preţ!

SCORPION  Azi trebuie să renunţi la obiceiul tău păgubos de a te compara cu alţii. “Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altora!”- nu vrei să ţi se spună aşa, nu? Vezi de problemele tale!

Viaţa de famile, sau de cuplu este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii. Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. De asemenea Mercur şi Jupiter spun că este cazul să fii mai optimist!

SĂGETĂTOR  Dimineaţa se pare că ai rezerve mari de energie şi eşti foarte dinamic. Ia-o încet, săptămâna este lungă! Totuşi, faci impresie şi poţi avea o surpriză plăcută, dacă nu, o veste bună!

Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

CAPRICORN   Nu lăsa treburile tale să le facă alţii. E comod, dar s-ar putea să ai surprize neplăcute. “Ochiul stăpânului îngraşă turma!” spune o vorbă din popor. Să nu spui că nu ai fost prevenit!

Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii, analizează cu atenție și abia după aceea poți să trasezi cursul viitorului tău. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe fructe şi în special lămâi, măceşe, sau alte fructe care conţin vitamina „C”. Sigur, dacă nu ai probleme cu aciditatea gastrică!

VĂRSĂTOR    Să nu te nemulţumescă faptul că nu ai făcut mai mult: “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Evită să iei azi orice decizie majoră, evită orice este legat de viitor.

Evită să te enervezi pentru lucruri minore şi persoane neinteresante. O întâlnire importantă din a doua parte a zilei te calmează şi îţi face chiar plăcere. Nu forţa lucrurile. Nu că s-ar rupe… dar viaţa este un ocean. Aşteaptă valul şi curentul favorabil şi vei face exact acelaşi lucru dar cu minimum de efort personal şi de resurse. Surfing…

PEŞTI    Dispui de o eficienţă ieşită din comun, aşa că poţi rezolva uşor, repede şi bine problemele cotidiene. Ca să echilibrezi activitatea şi distracţia, poţi să te duci, pe seară, la un spectacol!

Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Astăzi îţi plac lucrurile clare şi faci achiziţii solide.