„Evenimentul Zilei” din 2 martie 1949, ora 15:32, fusul orar coasta de est, SUA – s-a terminat primul zbor fără escală în jurul lumii! El a fost executat de căpitanul USAF  James Gallagher şi de echipajul său compus din 13 specialişti de înaltă calificare. Zborul a durat 78 de ore şi 54 minute, iar avionul, botezat „Lucky Lady”, un Boening B-50, „superfortăreaţă” a trebuit realimentat în aer cu kerosen de patru ori. Ocolul Pământului în doar 80 de ore, nu în 80 de zile, cum spera Jules Verne!

2 martie 1988 – o informaţie din China pretinde că un muncitor de 20 de ani de la centrala termoelectrică din Xinjiang provoacă descărcări electrice ale propriului corp suficient de puternice ca să doboare orice persoană. Ziarul chinez se întreaba dacă, în cazul în care tânărul se însoară, soţia trebuie „legată la pământ”?

2 martie, luni, este a doua babă! Pe nume Teodora, Barbura sau Sofia. Cine îşi alege această babă şi i se adevereşte, o să fie mai înţelept tot anul, cel puţin aşa spune legenda!

O notă specială pentru Mihail Sergheevici Gorbaciov, care astăzi împlineşte 84 de ani! Să-i spunem La mulţi ani! Aşa este civilizat şi politicos.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, pe unii conducători, personaje celebre, îi ţine bunul Dumnezeu cât mai mult în viaţă, ca să-şi vadă greşelile comise şi să sufere din cauza regretelor.

În ţara lui de baştină, Mihail Sergheevici Gorbaciov este considerat “Antichristul însemnat” şi ar fi linşat imediat ce ar apărea pe stradă. El este vinovat de trădare de ţară, spun mulţi ruşi. În orice caz, a nesocotit una dintre cele mai vechi şi mai importante reguli politice. A distrus echilibrul dinamic de forţe, care garanta pacea lumii şi o stabilitate geopolitică. Nu l-a citit pe Francis Fukuyama, “Construcţia statelor”, oricum, nu putea, pentru că scurta dar extrem de densa şi importanta carte de teorie politică a apărut în anul 2002. Dar principiile se învăţau de mult la Universitatea de Ştiinţe Politice “Frunze”! Iar noi am trecut din colonie în lagărul socialist în colonie în Al Patrulea Reich UE. E mai bine, e mai rău? 87% din români susţin că mergem pe un drum greşit, adică din colonie în colonie!

Mihail Sergheevici are multe pe conştiinţă, zeci de milioane de oameni sărăciţi şi fără speranţă şi mâinile pătate de sânge – şi de sângele românilor. Prima dată, în aprilie 1986, la explozia atomică de la Cernobâl, când a tăcut ca un peşte din zodia lui. Nu a anunţat dezastrul şi dacă nu făceau suedezii nişte măsurători întâmplătoare, probabil că s-ar fi muşamalizat totul, iar înregistrările seismografelor ar fi fost considerate un cutremur local de suprafaţă. Câţi fac permanent măsurători cu contoare Geiger-Muller?

Nu luaţi în seamă prostiile lui English, care spune, convenabil ca scuză, prostească însă, că Gorbaciov nu “a fost informat de explozia de la Cernobâl” – sunt explicaţii pentru trepanaţi. Într-o dictatură sovietică exista o singură voinţă, o singură decizie, o singură voce – a dictatorului, cu voia dumneavoastră, pe atunci, Mihail Gorbaciov. Toate informaţiile majore convergeau înspre el, doar el hotăra, nimeni nu-şi asuma riscul să ia o decizie!  

OMS este de părere că, în timp, în România, Gorbaciov este vinovat de moartea a peste cinci mii de persoane care au dezvoltat diferite afecţiuni letale, în special cancer, din cauza cenuşilor, prafului radioactiv venit balistic din Ucraina. Pentru un cancer mamar sau la uter înainte de 1986, au fost trei sute, după!

Apoi, la loviluţia din 1989, declanşată din ordinul lui în decembrie, din cauza aversiunii lui patologice faţă de Ceauşescu, cu toate că data fusese stabilită de serviciile olandeze şi finlandeze mai târziu. Decizia lui Gorbaciov a creat un haos enorm şi complotiştii s-au împuşcat între ei, dar au împuşcat şi mulţi români. Dar mai mult, cei zece mii de ruşi veniţi cu Lade albe în acele zile – ei sunt vinovaţi de cele mai multe omoruri. Se crede că aveau liste şi executau anumite persoane.

Se pare că decizia precipitată a lui Gorbaciov avea şi un alt scop, impunerea fostului coleg de la “Frunze” ca şi conducător al României: Ion Iliescu. Aşa spun gurile rele, stâlpii de cafenea din Dorobanţi şi eu îi cred pentru că li se văd epoleţii. Le-au crescut din clavicule!

Mihail Sergheevici Gorbaciov a fost şi este un om periculos, din clasa politică Stalin. Şi-a eliminat duşmanii politici cu ajutorul a două invenţii iscusite, care păreau că aduc libertatea şi democratizarea “glasnosti şi perestroika”. A fost, însă, păcălit de Reagan, (excelent în rolul de preşedinte al SUA) şi de vicleanul cancelar Helmut Kohl. Vedeţi, în cazul unei dictaturi de tip rusesc, greşeala dictatorului are urmări catastrofale. Greşeală?

Vestul şi mai ales Margaret Thatcher, l-a răsplătit pe Mihail Sergheevici pentru distrugerea URSS cu un Premiu Nobel pentru Pace (sic) şi cu bani mulţi, poate şi prin fundaţia “Green Cross”. Şi cu acordarea azilului, Mihail Sergheevici, evident, nu mai poate să locuiască în Rusia, i-ar trebui o armată să-l apere de furia propriului popor!

Pe undeva, Mihail Sergheevici Gorbaciov este vinovat de situaţia actuală, în care apare posibilitatea unui război, rece cel mai probabil, cu Rusia şi aliaţii ei. O să dezvolt altădată subiectul, dacă mai am chef de delicatesele politicii ruse!  

Poate singurul (cu excepţia Irinei) şi cel mai bun lucru din viaţa eternului ratat Mihail Gorbaciov a fost soţia lui, Raisa Gorbaciova, o capricoarnă perfecţionistă şi plină de viaţă. Am întâlnit-o, din întâmplare, la Moscova, în anul 1987, în muzeul Puşkin, muzeu pe care Raisa îl iubea foarte mult şi se ocupa de conservarea şi nevoile unităţii de cultură şi artă. Nu cred că a mai existat o Primă Doamnă de inteligenţa, cultura, calitatea, generozitatea şi frumuseţea Raisei! Nicăieri pe pământ…  

Cât trebuie să fi suferit Mihail Sergheevici când a pierdut-o! Dar, oare şi-a dat seama de acest dar al lui Dumnezeu, de acea femeie de excepţie, care a făcut, un timp, parte din viaţa lui şi i-a adus ce este mai bun în lume?

BERBEC  O zi care îţi pare interminabilă! Ai probleme. Conjunctura îţi indică să nu te repezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti pot să clarifice situaţia.

Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă. În relaţiile amoroase, in familie sau in cuplu nu te lăsa condus numai de propria încăpăţânare, incearca să negociezi şi să afli şi parerea celui drag. Sănătatea este în general bună, dar astăzi protejează-ţi capul care în mod tradiţional este de natura zodiei Berbecului.

TAUR   Este luni şi începi mai greu săptămâna, aşa că ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de politeţe şi bunăvoinţă!

Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este ceva mai obositoare – poate te duci la sală să tragi de fiare, poate la un spectacol care se prelungeşte! Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveşte sănatatea şi întreţinerea ei. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.

GEMENI  Ţi se acordă încredere şi credit, parcă ai aripi, dar trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei din jurul tău.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni.

Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie să începi să faci economii, fară să-ţi schimbi esenţial felul in care traieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţa. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la frig sau la curenţii de aer. Banii sunt bine aspectaţi – poti valorifica obiectele inutile din caminul tau

RAC  Domeniul sentimental este pozitiv influenţat, la fel şi carisma proprie a nativilor. Profită de bunătatea stelelor, dar fără sa exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri, tutun şi cafea!

Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Atentie insa, norocul este de sticla – cand incepe sa strălucească, se sparge! Încă mai este frig – protejează-ţi în special mâinile!

LEU  E posibil să fii foarte solicitat azi, atât pe plan profesional cât şi de cei apropiaţi, familie, prieteni. Orice rău spre bine, azi descoperi unele lucruri despre persoane din jurul tău!

Leii şi leoiacele trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite să fie traşi pe sfoară sau măcar păcăliţi. În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia Leului care desfăşoară activităţi medicale, administrative, filantropice sau religioase. Sănătatea pare OK, atenţie însa la sistemul circulatoriu periferic.

FECIOARĂ  Cu toate că ziua se anunţa dificilă, ai unele surprize agreabile. Aspectele bune sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, dar fără evenimente negative!

Zâmbeşte, ţine capul sus şi îmbracă-te bine. Daca vrei să faci parte din elita trebuie să faci eforturi şi să te comporţi ca atare. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Fecioarei să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. Ziua de astăzi este o perioadă propice pentru implicare financiară, investiţii.

BALANŢĂ  Astăzi găseşti motive de satisfacţie tocmai acolo unde credeai că o să ai probleme. Este luni, ia-o încet, ai o săptămână densă. Nu te grăbi inutil, fii atent şi aşa poţi evita greşelile!

Nu te lasa dus de nas de cuvinte mari, nu te lăsa folosit! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi comerţ.  Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din valorificarea unor active. Fereşte-te de posibile greşeli sau erori, mai mult gesturi neîndemânatice, la şcoala, serviciu sau în bucătărie.

SCORPION   Nu te implica în nimic important! Eşti suficient de tensionat şi de nervos. Astăzi trebuie să te relaxezi. Poţi fugi prin parc, masaj, sală, elimină principiile toxice dăruite ţie de sistem!

Ziua este de asemenea favorabilă nativilor din Scorpion cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.  Gândeşte-te cum să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, cu suflet, nu-i lăsa pe alţii să-şi bată joc şi să le facă strâmbe. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul pare că este favorabil!

SĂGETĂTOR    Tăcerea este un jocker, pe care-l joloseşti de multe ori, ca să ţii problemele şi necazurile la distanţă. Circumstanţele te obligă la o luare de atitudine imediată, dar tu taci! Bine faci!

Totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă… Din punctul tău de vedere este o perioadă… interesantă. Astepţi să vezi ce se întamplă. Nativii si nativele din Sagetator trebuie să-şi îndrepte atenţia către rude, asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite defectele de comunicare. Cineva are nevoie de ajutorul tău. Dar nu doreşte să ţi-l ceară direct!

CAPRICORN  Azi vrei să te împaci cu toată lumea, să salvezi toţi căţeii şi pisoii rătăciţi, să rezolvi problema încălzirii globale şi să aduci pacea în lume. Ai o mulţime de ţeluri nobile şi frumoase!

Vremea melancolică şi cam nesimţită te face sa te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusa şi cu fitilul aprins. Nu spera şi nu ai teamă, ziua trece repede pentru că pe seară ai o întâlnire. Importantă! Poate fi şi o reuniune de familie cam încordată. Sanatatea este OK, atenţie ce şi unde manânci, mai ales in oraş. Banii sunt… cam puţini!

VĂRSĂTOR   Ai abilităţi, calităţi şi atuuri! Trebuie doar, să le foloseşti la momentul şi locul potrivit. Azi, de exemplu, una din pasiunile tale, un hobby, te ajută mult în rezolvarea unei situaţii!

O pierdere, sau ratăcirea unui obiect poate fi evitată. Probabil prin grijă şi atenţie, normal! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, dar nu exagera. Nu uita ca optimismul este incapăţânarea de a spune ca te simţi bine cand totul in jurul tau merge rau. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Familia este bine, sănătoasă, prietenii au problemele lor. Promoveaza cu curaj interesele profesionale. Nu da curs propunerilor rudelor sau partenerilor. Nu astăzi, amână!

PEŞTI    Chiar de azi, de luni, evită izbucnirile şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Nu te lăsa invadat de interesele şi pretenţiile celor din jur. Refuză elegant!

Gândeşte bine înainte de a face sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi !  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie! Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile, respiră adînc, uită-te pe sub sprâncene şi dă-i bice : „the show must go on”. In a doua parte a zilei evita singurătatea – nu este oare mai bine sa ieşi cu familia sau cu o prietena la plimbare?