Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Eternul ratat Mihail Sergheevici Gorbaciov

Autor: | | 0 Comentarii | 3145 Vizualizari

Pe 2 martie s-au născut Sam Houston, John Irving, Bedrich Smetana, Jennifer Jones, Mihail Gorbaciov, Karen Carpenter, Slava Zaiţev, Emilia Popescu, Petre Ghelmez.

„Evenimentul Zilei” din 2 martie 1949, ora 15:32, fusul orar coasta de est, SUA – s-a terminat primul zbor fără escală în jurul lumii! El a fost executat de căpitanul USAF James Gallagher şi de echipajul său compus din 13 specialişti de înaltă calificare. Zborul a durat 78 de ore şi 54 minute, iar avionul, botezat „Lucky Lady”, un Boening B-50, „superfortăreaţă” a trebuit realimentat în aer cu kerosen de patru ori. Ocolul Pământului în doar 80 de ore, nu în 80 de zile, cum spera Jules Verne!

2 martie 1988 – o informaţie din China pretinde că un muncitor de 20 de ani de la centrala termoelectrică din Xinjiang provoacă descărcări electrice ale propriului corp suficient de puternice ca să doboare orice persoană. Ziarul chinez se întreaba dacă, în cazul în care tânărul se însoară, soţia trebuie „legată la pământ”?

2 martie, luni, este a doua babă! Pe nume Teodora, Barbura sau Sofia. Cine îşi alege această babă şi i se adevereşte, o să fie mai înţelept tot anul, cel puţin aşa spune legenda!

O notă specială pentru Mihail Sergheevici Gorbaciov, care astăzi împlineşte 84 de ani! Să-i spunem La mulţi ani! Aşa este civilizat şi politicos.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, pe unii conducători, personaje celebre, îi ţine bunul Dumnezeu cât mai mult în viaţă, ca să-şi vadă greşelile comise şi să sufere din cauza regretelor.

În ţara lui de baştină, Mihail Sergheevici Gorbaciov este considerat “Antichristul însemnat” şi ar fi linşat imediat ce ar apărea pe stradă. El este vinovat de trădare de ţară, spun mulţi ruşi. În orice caz, a nesocotit una dintre cele mai vechi şi mai importante reguli politice. A distrus echilibrul dinamic de forţe, care garanta pacea lumii şi o stabilitate geopolitică. Nu l-a citit pe Francis Fukuyama, “Construcţia statelor”, oricum, nu putea, pentru că scurta dar extrem de densa şi importanta carte de teorie politică a apărut în anul 2002. Dar principiile se învăţau de mult la Universitatea de Ştiinţe Politice “Frunze”! Iar noi am trecut din colonie în lagărul socialist în colonie în Al Patrulea Reich UE. E mai bine, e mai rău? 87% din români susţin că mergem pe un drum greşit, adică din colonie în colonie!

Mihail Sergheevici are multe pe conştiinţă, zeci de milioane de oameni sărăciţi şi fără speranţă şi mâinile pătate de sânge – şi de sângele românilor. Prima dată, în aprilie 1986, la explozia atomică de la Cernobâl, când a tăcut ca un peşte din zodia lui. Nu a anunţat dezastrul şi dacă nu făceau suedezii nişte măsurători întâmplătoare, probabil că s-ar fi muşamalizat totul, iar înregistrările seismografelor ar fi fost considerate un cutremur local de suprafaţă. Câţi fac permanent măsurători cu contoare Geiger-Muller?

Nu luaţi în seamă prostiile lui English, care spune, convenabil ca scuză, prostească însă, că Gorbaciov nu “a fost informat de explozia de la Cernobâl” - sunt explicaţii pentru trepanaţi. Într-o dictatură sovietică exista o singură voinţă, o singură decizie, o singură voce – a dictatorului, cu voia dumneavoastră, pe atunci, Mihail Gorbaciov. Toate informaţiile majore convergeau înspre el, doar el hotăra, nimeni nu-şi asuma riscul să ia o decizie!

OMS este de părere că, în timp, în România, Gorbaciov este vinovat de moartea a peste cinci mii de persoane care au dezvoltat diferite afecţiuni letale, în special cancer, din cauza cenuşilor, prafului radioactiv venit balistic din Ucraina. Pentru un cancer mamar sau la uter înainte de 1986, au fost trei sute, după!

Apoi, la loviluţia din 1989, declanşată din ordinul lui în decembrie, din cauza aversiunii lui patologice faţă de Ceauşescu, cu toate că data fusese stabilită de serviciile olandeze şi finlandeze mai târziu. Decizia lui Gorbaciov a creat un haos enorm şi complotiştii s-au împuşcat între ei, dar au împuşcat şi mulţi români. Dar mai mult, cei zece mii de ruşi veniţi cu Lade albe în acele zile – ei sunt vinovaţi de cele mai multe omoruri. Se crede că aveau liste şi executau anumite persoane.

Se pare că decizia precipitată a lui Gorbaciov avea şi un alt scop, impunerea fostului coleg de la “Frunze” ca şi conducător al României: Ion Iliescu. Aşa spun gurile rele, stâlpii de cafenea din Dorobanţi şi eu îi cred pentru că li se văd epoleţii. Le-au crescut din clavicule!

Mihail Sergheevici Gorbaciov a fost şi este un om periculos, din clasa politică Stalin. Şi-a eliminat duşmanii politici cu ajutorul a două invenţii iscusite, care păreau că aduc libertatea şi democratizarea “glasnosti şi perestroika”. A fost, însă, păcălit de Reagan, (excelent în rolul de preşedinte al SUA) şi de vicleanul cancelar Helmut Kohl. Vedeţi, în cazul unei dictaturi de tip rusesc, greşeala dictatorului are urmări catastrofale. Greşeală?

Vestul şi mai ales Margaret Thatcher, l-a răsplătit pe Mihail Sergheevici pentru distrugerea URSS cu un Premiu Nobel pentru Pace (sic) şi cu bani mulţi, poate şi prin fundaţia “Green Cross”. Şi cu acordarea azilului, Mihail Sergheevici, evident, nu mai poate să locuiască în Rusia, i-ar trebui o armată să-l apere de furia propriului popor!

Pe undeva, Mihail Sergheevici Gorbaciov este vinovat de situaţia actuală, în care apare posibilitatea unui război, rece cel mai probabil, cu Rusia şi aliaţii ei. O să dezvolt altădată subiectul, dacă mai am chef de delicatesele politicii ruse!

Poate singurul (cu excepţia Irinei) şi cel mai bun lucru din viaţa eternului ratat Mihail Gorbaciov a fost soţia lui, Raisa Gorbaciova, o capricoarnă perfecţionistă şi plină de viaţă. Am întâlnit-o, din întâmplare, la Moscova, în anul 1987, în muzeul Puşkin, muzeu pe care Raisa îl iubea foarte mult şi se ocupa de conservarea şi nevoile unităţii de cultură şi artă. Nu cred că a mai existat o Primă Doamnă de inteligenţa, cultura, calitatea, generozitatea şi frumuseţea Raisei! Nicăieri pe pământ...

Cât trebuie să fi suferit Mihail Sergheevici când a pierdut-o! Dar, oare şi-a dat seama de acest dar al lui Dumnezeu, de acea femeie de excepţie, care a făcut, un timp, parte din viaţa lui şi i-a adus ce este mai bun în lume?

BERBEC O zi care îţi pare interminabilă! Ai probleme. Conjunctura îţi indică să nu te repezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti pot să clarifice situaţia.

Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă. În relaţiile amoroase, in familie sau in cuplu nu te lăsa condus numai de propria încăpăţânare, incearca să negociezi şi să afli şi parerea celui drag. Sănătatea este în general bună, dar astăzi protejează-ţi capul care în mod tradiţional este de natura zodiei Berbecului.

TAUR Este luni şi începi mai greu săptămâna, aşa că ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de politeţe şi bunăvoinţă!

Calin Popescu Tariceanu, presedinte interimar al tarii! Ipoteza care arunca in aer SCENA politica! Ce se intampla cu Iohannis

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI