Tradiţional: Berbecarii. Încă o zi în care se sărbătoresc lupii, în vechime erau hrăniţi ca să nu atace turmele în mişcare.

"Evenimentul Zilei" din 30 septembrie 1955 a fost accidentul mortal al actorului american James Byron Dean. "The Rebel Without Cause" era la volanul unei maşini de curse, un Porche Spyder 550 şi se deplasa către Salinas, unde avea loc o cursă. Mecanicul lui l-a sfătuit să facă puţin antrenament pe drum, să se familiarizeze mai bine cu volanul.

După ce au luat amendă pe autostradă pentru exces de viteză, au luat-o pe drumul curselor 166/33, ajungând pe 466, astăzi 46. La intersecţia lui 46 cu 41 un Ford Tudor Coupe i-a taiat calea lui Dean. Accidentul nu a putut fi evitat şi a cauzat moartea lui James Dean şi rănirea gravă a mecanicului Wütherich.

James Dean nu a jucat decât în trei filme mari, dar a rămas mai celebru decât actori care au jucat în o sută de filme. Pentru că el nu a jucat decât un rol – rolul lui, al unui rebel imortal! A fost idolul unui tineret care se ridica împotriva sistemului. Astăzi uitat ca mai toate valorile importante.

Decât o sută de ani ca un cal care trage pentru sistem, mai bine douăzeci ca un leu care sfâşie viaţa cu colţii! Avea doar 24 de ani!

Nu toţi vor să trăiască periculos şi să moară cu glorie. De fapt marea majoritate a oamenilor doreşte să supravieţuiască cu orice preţ.

Există printre noi o subspecie nouă de “homo sapiens”: supravieţuitorii!

În weekend am întâlnit în Vălenii de Munte, într-un supermarket, o pereche de supravieţuitori.

Ce sunt supravieţuitorii? Cei care cred în teoria conspiraţiei care spune că Pământul va fi supus la un dezastru major, cât de curând!

Şi ei iau toate măsurile posibile ca să supravieţuiască, cât mai mult timp posibil, catastrofei aşteptate. Este un pic adventist, se bazează pe teoria “Evenimentului” dar este altceva, mai complicat, mai tehnologic… mai altfel!

Perechea de supravieţuitori mi-a atras atenţia pentru că a pus în căruciorul de cumpărături un box de conserve, 250 bucăţi, mai deosebite, 97% carne de curcan, cu puţin conservant şi E-uri. Valabilitate 2018!

Mi-au surprins privirea, apoi au început să şuşotească între ei. Doar nu am apărut zece ani degeaba la televizor, aproape în fiecare zi! Aşa că bărbatul îmi spune cu fereală: “Sunteţi dom’ profesor, nu? Vă mai citesc pe EVZ!”. Mulţumesc că m-au recunoscut şi îi întreb de ce cumpără sute de conserve.

Cei doi se uită unul la altul apoi mă invită, dacă am timp, să le urmez maşina, o furgonetă foarte dichisită. Am promis că nu o să fac public numele lor şi locul unde este “adăpostul”.

O să mă gândesc bine până mâine dacă este bine, sau nu, să vă povestesc ce mi s-a povestit. Nu vreau să sperii lumea sau să lansez o modă! 
 

BERBEC   Astăzi spune ce ai de spus, nu mai ţine în tine frustrarea şi decepţia. Într-o lume în care fiecare îşi vede numai de egoismul lui patetic, trebuie să-ţi anunţi sus şi tare interesele tale!

Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc poate o să ajungi unde iti doresti.

 

TAUR    Conjunctura îţi indică să nu te repezi să acţionezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lămuri. O zi fără probleme, pentru că nu ai de ce să te temi, situaţia pare a fi sub control!

Seară mai romantică, poate culturală, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Nu te mai chinui, te întrebi degeaba ce să faci!

 

GEMENI   Aspecte benefice sunt in cumpănă cu cuadraturi nefavorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente negative. Astăzi nu aborda lucruri importante, pe care nu le poţi rezolva singur.

Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.

 

RAC   Nu ştii ce să faci, ce decizie să iei. Toamnă monocordă, dar încă frumoasă este de vină! Un telefon îţi dă unele speranţe, dar nu te grăbi, fii prudent! O promisiune nu este o garanţie!

Dimineaţa zilei este foarte dinamică, perioadă  în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate.

 

LEU   Justificările, motivaţiile, chiar scuzele îţi par de prisos. Iar s-au folosit de tine, de generozitatea ta, iar te-au păcălit. Cine? Nişte amărâte de maimuţe! Azi cântăreşte-ţi bine vorbele.

O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Pe total o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Lucrările s-au aglomerat din nou, ai mult de munca şi niciun chef.

 

FECIOARA   Azi eşti în defensivă, dar nu cu spatele la perete. Mai ai suficient spaţiu de manevră şi strategii de folosit. Ascultă-ţi vocea interioară şi fă lucrurile aşa cum trebuie, cu profesionalism!

Ziua regăsirilor! Fie o persoană pe care nu ai văzut-o de mult timp, fie regăseşti un obiect care înseamnă ceva pentru tine, fie îţi aminteşti de o trăire, ceva care îţi încălzeşte sufletul!

 

BALANŢA   Poţi să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva, în probleme de muncă, de serviciu. Eşti pe drumul cel bun, trebuie să laşi comoditatea şi probabil că vei reuşi ce ţi-ai propus.

Noi idei par să se contureze. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, cu partenerul, cu vorbe multe la o cină veselă şi sănătoasă.

 

SCORPION  Eşti în plin proces de schimbare, de reaşezare a valorilor tale. Totul pare amestecat şi greu de rezolvat. Nu încerca să o iei pe scurtătură, să nu dai importanţă problemelor tale imediate!

Astăzi poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă.  Poţi folosi această zi de luni ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. S-ar putea să ai nevoie de ajutor calificat!

 

SĂGETĂTOR  Realizezi că eşti înconjurat de situaţii proaste şi de persoane fără randament. Încerci din toate puterile să-i motivezi pe cei din jurul tău, să-i faci să-şi merite salariile, dar, degeaba!

Mercur, relativ bine aspectat, te ajută să-ţi focalizezi atenţia către o lista de prioritaţi şi să comunici decent fiecăruia ce are de făcut, ca să nu se mai intre în obişnuita criză de timp. Ca să rezolvi conflictul sentimental şi să aplanezi bârfele pe seama ta, trebuie să apelezi la un intermediar neutru, dar bine intenţionat.

 

CAPRICORN  Eşti prea tensionat, te gândeşti prea mult, ai subiecte care te obsedează şi nu-ţi lasă liniştea în pace. Încearcă să te relaxezi după program. Poate masaj, sauna, sau o seară de dans?

Atenţie la o posibilă dispută în familie, la serviciu sau cu partenerul de viaţa. Dacă lucrurile se înfierbântă, poţi invoca o durere de măsele sau o întâlnire extrem de importantă şi rupe contactul, cum se zice in armată. Uneori te inşeli în privinţa oamenilor, pentru că iţi faci păreri preconcepute. Şi, pentru Numele lui Dumnezeu, nu mai mânca toate prostiile în oraş!

 

VĂRSĂTOR    Ceva neprevăzut. Trebuie să munceşti în plus la serviciu, sau ceva de rezolvat pentru familie. Spre seară eşti obosit, dar mulţumit. Astăzi nu lua zvonurile drept certitudini. Ai răbdare!

Ai răbdare! Hârtiile semnate astăzi vor fi mai târziu lovite rapid de nulitate, deci nu semna contracte de cablu, donatii pentru nu-ştiu-ce-chestie, convocatorul pentru şedinta de bloc, împrumuturi la bancă! Nu mai da sfaturi, mai ales la serviciu, daca nu ţi se cer şi nu mai vorbi atâta numai despre tine. O parte dintre prietenii tăi te gaseşte obositor si incepe să te ocoleasca!

 

PEŞTI   Nu mai vrei să-ţi iei singur răspunderi, să iei tot tu decizii importante, dar eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole ridicate de inamici sau potenţialii ostili.

Revino la datele de bază, lasă imaginaţia pe altă dată, sunt chestiuni serioase. O masă de prânz obişnuită, dar ceva mai insufleţită. Urmată de o după amiază monotonă în care te uiţi la televizor şi nu vezi nimic. Nimic notabil, nimic memorabil, nimic important. Cum să nu fii frustrat?