Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Alimentele nu mai au gust!
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Alimentele nu mai au gust!

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Alimentele nu mai au gust!

Pe 31 ianuarie s-au născut Franz Schubert, Anna Pavlova, Mario Lanza, Phil Collins, regina Beatrix, Ovidiu Lipan, Lucia Mureşan, Marin Moraru. Pe 1 februarie s-au născut John Ford, Boris Elţîn, Clark Gable, Claude Francois, Ştefan Luchian, Petru Popescu, Nicolae Breban, Aurel Calotă, I.M. Ştefan, Lucian Grigorescu, Oscar Lemnaru.

Weekendul 31 ianuarie, 1 februarie parcă este un „pod” de la o lună, la alta. Nu mi-au plăcut niciodată podurile. Sunt periculoase, s-au prăbuşit când nu te aşteptai, s-au dat bătălii grozave pentru ele. Nu sunt naturale!

Tare aş fi curios dacă şi în perioada celor două zile, de trecere de la o lună la alta, o să avem obişnuitul cutremur de weekend! Cât mai mic, gaspadin Vladimir Vladimirovici, cât mai mic! Ei, glumeam, o să vă povestesc ce este şi cu zvonurile astea, orchestrate de coloana a cincea rusească. Altă dată!

În calendar, pe 31 ianuarie sunt Sfinţii doctori fără de arginţi Chir şi Ioan şi Sf. Trifena. Nu pot să remarc, cu cinism, că dintre milioanele de doctori, doar vreo trei-patru au meritat să fie sanctificaţi, pentru că îşi făceau meseria cum trebuie, pe gratis, ajutând pe sărac, pe orfan şi pe văduvă! Ceilalţi… direcţia Infern, înainte, marş!

Asistăm la cea de a şaptea şi cea de a opta zi din şirul Filipilor de Iarnă.

Referindu-se la triada Teclelor, Antoneta Olteanu, marea doamnă a mitologiei româneşti, spune:  „Ultima din cele trei zile ale lupului este consacrată chiar patronului, miticul Filip Şchiopul, Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”!”.

Lupul Şchiop s-a ologit când s-a luptat pentru oameni. Alţii spun că l-a şchiopătat bunul Dumnezeu, că avea putere prea mare.

Lupul Şchiop este esenţa europenilor. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba! Toate popoarele vechi europene au mitul lupului, a lupoaicei, uneori. Suntem lupi! Inteligenţi, expansionişti, inventivi – lupii, europenii au cucerit lumea. Şi au plătit pentru asta…

Este extrem de interesantă remarcă că Dumnezeu l-a ologit pe Lupul Primordial ca să nu aibă multă putere. Pentru că puterea corupe şi alienează. Vedeţi istoria… şi uitaţi-vă în jur! Puterea micşorată trebuie suplinită prin inteligenţă, inventivitate, spirit de echipă. Aşa au apărut Lupii de Foc, şase Filipi, apoi nouă.

Avatar al Sfântului Andrei, sfătuitor al Sfântului Petru şi animăluţ în casă, de fapt în Grădină, al Maicii Domnului, aceasta este tripla ipostază a fiarei teribile pe care oamenii neoliticului o auzeau urlând în viscol. Era doar crivăţul, vântul…

Lupul Şchiop o să trăiască mereu în dimensiunea mitului şi o să-şi urmeze destinul, atâta vreme cât va mai trăi un european!

Pe 31 ianuarie, a doua jumătate a zilei, nu se lucreză în onoarea Lupului Şchiop, pentru bunăstarea poporului, sănătate în casă şi iertarea păcatelor!

Sinaxar, pe 1 februarie, Sfântul Trifon, din părţile Frigiei. Şi Sfintele Perpetua şi Felicitas. Frumoase nume, inspirate!

Tradiţional, începe un alt ciclu de trei zile, numit Martinii de iarnă, dar care nu este dedicat marelui plantigrad, care încă mai hiberneză câteva săptămâni, ci, din nou, lupilor.

În calendarul păstoral Sf. Trif este asimilat deseori cu Lupul Şchiop. Pentru că şi Sfântu este betegit – i s-a tăiat nasul, pentru că a fost necuvincios şi a întors-o pe Maica Domnului din drum. Gândirea populară este la fel ca la jocul acela vechi pe calculator care se numea „lemmings”. Sf. Trif este un „opritor” care o întoarce din drum pe Maica Domnului!

În această istorie găsim experienţa plină de amărăciune a omului de rând, a poporului umilit. Chiar şi atunci când avea dreptate şi făcea un lucru bun, amărâtul din popor era pedepsit pentru că nu a fost „politicos”. Nimic nou sub soare!

În calendarul agricol ziua de 1 februarie este, mai bine zis era, foarte importantă. Sf. Trifon i se conferă puteri asupra „goangelor”, insectelor dăunătoare. Dar, în primul rând este, mai bine zis, a fost, o sărbătoare a viticultorilor, a viţei de vie.

Sub acest aspect Sf. Trifon este ecoul, poate chiar urmaşul zeului Dionysos, fiul marelui Zeus şi a frumoasei, dar muritoarei, Semele. Obiceiurile practicate demult sunt cele ale micilor Mistere Eleusis.

Robotizarea, industrializare şi chimizarea agriculturii, viticulturii etc au salvat, poate, de la foamete, milioane de oameni. Dar aceste nobile îndeletniciri şi-au pierdut „sufletul”, s-au pierdut soiurule şi seminţele de soi. Au fost înlocuite cu monştrii de la Monsanto, care, ceea ce mănânci, nu mai ştii dacă este vegetal sau animal! Roşii cu gene de moluscă şi ghiocel, castraveţi încrucişaţi cu nu ştiu ce gânganie, porumbul care se mişcă ca nişte tentacule, pentru că are un „caracter” cefalopodic şi alte grozăvii luate direct din Insula doctorului Moreau. Cine zice că este vegetarian, vegan, greşeşte!

Obiceiurile, practicile apotropaice s-au uitat, nu se mai practică.  Ca urmare, alimentele nu mai au gust!

 

BERBEC   Un weekend plin de energie pentru tine. Profită rezolvând problemele din casă, dar şi făcând puţină mişcare. O oră la sală, sau la bazin poate face minuni! Sau, poate sauna, un masaj?

Grija pentru aspectul tău fizic, pentru pantofi şi pentru parfum este mai accentuată. La tine este semn că se pregateşte ceva, sâmbătă seara. Duminică, o zi întreagă de conjuncturi favorabile mai ales pentru nativele din Berbec care isi desfasoara activitatea in sănătate sau educaţie. Sfatul este valabil pentru toata lumea dar se adresează mai în special unui procent dintre Berbeci, cei născuţi în a doua perioadă a zodiei: nu te repezi sa tragi concluzii după ce ai evaluat situaţia doar câteva minute, lasă decizia până mâine, pentru că noaptea este un sfetnic bun! În final, ai impresia de „deja vu” in această lume unde totul se repetă.

TAUR   Încearcă să nu cedezi impulsurilor egocentrice. În weekend cineva drag are nevoie să îl pui pe el pe primul plan, să-l consideri cel mai important om din lume şi să-i oferi tot timpul tău!

Sâmbătă stelele te avertizează să fii diplomat şi să zâmbeşti ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, nu? Se pare ca o parte dintre Taurii cei emoţionali au de rezolvat unele probleme sentimentale sau spirituale de care nu prea vorbesc, pentru că ţin mult la ele. Sâmbătă seara ai noroc! Ai mai multe propuneri de distracţie şi lucrurile par să se rezolve mai uşor. O veste sau o informaţie care te interesează. Duminică ai ceva de facut şi nu ai niciun chef nici ceea ce iti trebuie. Nici nu este urgent aşa că poţi amâna. Concentrează-te pe problemele importante ale familiei tale.  

GEMENI   Conjunctura indică în acest weekend o perioadă numai bună pentru a-ţi face noi cunoştinţe, deoarece relaţiile sociale sunt foarte bine aspectate. Ai noroc în domeniul sentimental!

Sâmbătă trebuie să eviţi asumarea de angajamente şi responsabilitaţi pe termen lung şi să nu pleci în nicio călătorie sau excursie lungă. Zodia îţi indica o zi de duminică cam monotona. Insă o seara placută şi relaxantă, cu cei dragi. Trebuie să foloseşti una dintre retetele verificate ale reusitei in viata: sa te comporti ca si cand totul ar fi perfect! Ai o propunere, sau o informaţie, despre un loc drăguţ şi ieftin, unde se mănâncă bine şi se şi dansează. Ce mai aştepţi, tinereţea trece şi părerile de rău rămân. Distrează-te frumos, creştineşte şi aminteşte-ţi de nunta din Cana Galileii când şi Iisus se distra.

RAC   Natura ta defensivă îţi întinde, în weekend, o capcană. Ai impresia că dacă nu spui nimic, zâmbeşti şi stai cuminte, nu se ia nimeni de tine. Greşeşti, atacul este cea mai bună apărare!

Sâmbătă ai tendinţă să te laşi cuprins de comoditate şi să renunţi la un proiect. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a te impune este susţinută de stele. Duminică este o zi plină de hotarari intelepte: sa te laşi de fumat, sa slabeşti, să nu mai cheltuieşti aiurea banii, să nu mai pierzi nopţile! Şezi şi cugeta, spune o vorba ardeleneasca, care azi ti se potriveste. Se pare ca iei o hotarare pripită în domeniul sentimental şi trebuie sa te opreşti. O persoana din anturaj sau o rudă iti solicita duminică seara ajutorul. Fa tot posibilul, pentru ca stelele spun ca ajutorul dat se înregistrează la condicuţa îngeraşilor.

LEU   Sâmbătă este ziua potrivită să te ocupi de consolidarea relaţiilor cu cei dragi, familie, prieteni. Duminică, trebuie să sprijini pe cineva din jurul tău, care are nevoie de ajutorul tău.

Ai o dispoziţie schimbătoare, azi. Şi o posibilă migrenă. Remediul: ia-ţi familia sau ce ai şi ieşiti la aer. Şi un mall e bun, un film de aventuri, (o comedie) şi o cină cu arome exotice. Sâmbătă, poziţiile planetelor iţi indică un program incărcat. Lasă răcnetele din junglă şi ironia deoparte pentru că poţi răni inutil persoane care ţin la tine. O zi bună. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor de acasă lăsând la o parte încăpăţânarea şi agresivitatea. Vei fi recompensat. Pe seară o veste pe care o aşteptai de ceva vreme! Duminică, zodia ta este bine aspectata si cu toate ca esti la fel de agresiv şi imperial, anturajul tău te gaseşte… adorabil!

FECIOARĂ  Faptul că te-ai detaşat de tot ce te supără, nu rezolvă problemele. In plus, ceilalţi te judecă pentru egoismul tău. În weekend străduieşte-te să fii mai apropiat şi să ieşi din izolare!

Eşti dezamăgit pentru că te-ai sprijinit prea mult pe oameni care nu îşi ţin cuvantul. Gândeşte-te puţin şi vei găsi şi oameni de bună-credinţă, dar care nu sar în ochi, nu au tupeu. Sâmbătă nu lua nicio decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte! Nu te repezi sa tragi concluzii care te dezavantajeaza. Nu este nici folositor şi nici nu este adevărat. Duminică primesti o veste buna, o informatie valabila dar înca totul este la inceput. Din nou te bucuri de mare popularitate printre prieteni, mai ales că hărnicia, veselia şi energia de care dai dovadă, te fac un companion foarte placut.

BALANŢĂ   În acest weekend nu te lua după zvonuri, verifică şi aşteaptă. Duminică poţi vea ocazia să verifici o bârfă mai veche, care te priveşte direct şi care ţi-a dat multă bătaie de cap în trecut.

Un horoscop foarte complex, cu multe aspecte, te îndeamnă la mai multă discreţie şi la o anumita diplomaţie cu anturajul, dar mai ales cu cei dragi, cu familia. Zâmbeşte şi taci din gură! O sâmbătă bună. Partenera/partenerul este în toane bune, sau doarme, în casă nu este mult de lucru, iar pe seară poţi ieşi în oraş să vezi ce mai face lumea. Uneori ai nevoie de puţina solitudine. Sâmbătă singurătatea îţi face bine. Nu te implica in conflicte – weekend-ul acesta nu esti un bun mediator. Duminică este o zi binevoitoare. Stelele te sfatuiesc sa leneveşti un pic mai mult, pentru că te aşteaptă o săptămână obositore, dar poate plăcută, cu rezultate bune. Trebuie sa accepti faptul ca viata este în continua schimbare şi că trebuie sa faci parte din schimbare, daca vrei sa ai succes!

SCORPION   Ambiţii personale care nu-ţi dădeau pace par să ajungă, în weekend, la o finalitate, la un rezultat. Bucură-te de reuşite alături de cei dragi şi aminteşte-ţi de cei care te-au sprijinit.

Cumpărăturile in general şi achiziţionarea bunurilor de folosinţă indelungată in special sunt, sâmbătă, favorizate de stele. Trebuie sa te gandeşti foarte bine cum o să cheltuieşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre, dar nu te gândeai ca acele zile negre sunt aşa de apropiate. Având in vedere lumea asta nebună, nebună, nebună ai renuntat la cura de slăbire, dar o sa regreţi amarnic la prima petrecere! Duminică, acasă, te întâmpină un amestec asortat de treburi urgente care asteapta hotaririle si actiunile tale energice. Insa, prudenţa si calmul trebuie să fie caracteristicile tale pentru ziua de duminică, mai ales daca mergi prin traficul aglomerat din oraş. O seara de duminică placuta, chiar daca este la fel cu celelalte seri de duminică plăcute.

SĂGETĂTOR   Sâmbătă nu este o zi favorabilă pentru schimbări. Duminică, nu uita să apreciezi ceea ce ai şi nu mai râvni la lucruri iluzorii. Există în tine o doză frustrantă de lăcomie nemotivată!

Se pare că totul merge bine în această sâmbătă. Ai chef de o plimbare prin oraş şi te întâlneşti cu vechi prieteni. Îţi face plăcere. Domeniul relaţiilor umane este avantajat de connjunctură. Sâmbătă este o perioadă bună pentru implicare în problemele altora, adică ceva bârfe la obiect şi intrigi suculente. O veste bună, pe seară. Configuraţia stelelor arată o perioada buna, mai ales in ceea ce priveşte sănatatea şi amorul. Luna te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale sentimentale, sau măcar in amânarea lor avantajoasă. Duminică este o zi bună pentru cumpărături, întâlniri, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Alege ce îţi place mai mult! Poti sa incepi sa-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada, următoarea săptămână. Asa trece ziua mai repede si afli ce idei au si prietenii sau membrii familiei tale.  

CAPRICORN   În weekend te pot bântui nişte „fantome” ale trecutului. Nu ceda regretelor, deciziile luate au fost cele mai bune la momentul respectiv. Duminică, mare grijă la variaţiile de temperatură!

Fii mai reţinut, nu mai face eforturi mari, măcar azi. Doar este zi de odihnă. Lasă curăţenia şi alte proiecte obositoare pentru altă dată, astăzi odihneşte-te, relaxează-te şi distrează-te! Sâmbătă iarăşi ai de gând să cucereşti pe cineva şi îţi faci iluzii că eşti cel mai deştept şi mai frumos! Dar dacă chiar este aşa? O problema veche revine in actualitate: ai greşit atunci, sau acum? Lasă analizele şi mergi mai departe! O informaţie de ultimă oră te avantajează în mod deosebit. Verifică prin prietenii apropiaţi şi de încredere. Nu promite nimic! Dar in secret poti sa speri ca o sa ai succes. Duminică este o zi vesela si optimista, plina de surprize placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor, copiilor/parintilor şi a rudelor.

VĂRSĂTOR   Sâmbătă, situaţia pare tensionată, dar o poţi dezamorsa prin calm şi arborarea unui zâmbet. Duminică, după o dimineaţă densă, de activitate în casă sau aiurea, este momentul să te relaxezi.

Utopiile tehnologice sunt din zodia ta, însa azi nu trebuie sa faci cheltuieli extravagante cumpărând ultimile noutăţi în computere sau modă! Atenţie, nu tot ce este mai nou, este şi mai bun! Sâmbătă este o zi bună în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor. Cu toate că sunt aşa de pasionante ca nişte telenovele în care tu joci rolul principal. Utilizează orele de lumină naturală. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Duminică, mai toata ziua este bine aspectata de stele, asa ca profita ca sa obtii ceva favoruri sau sa rezolvi unele situatii. O veste buna si una nu prea, ca sa fie totul echilibrat.  

PEŞTI    Ai grijă, sâmbătă, la afirmaţiile de care nu eşti foarte sigur. Ai toate şansele să creezi o situaţie din care poţi ieşi doar cu dificultate. Duminică, pe seara, poate o veste de la rude!

Sâmbătă poti sa ceri un favor sau o inlesnire de la prieteni sau de la familie, pentru că nu ai nicio secundă liberă! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept sau o nouă idee. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu pe subiecte de familie. Sâmbătă seara nu trebuie să faci nimic important, numai activitaţile de rutină. Daca eşti alergic la prostie ţine medicamentele la indemană, adică stai acasa, nu ieşi în lume. Duminică iţi cad cumpărături, dar nu din orice fel, ci cauti ceva deosebit pentru sezonul încă friguros. Vestile pe care le primesti din presă iti dau o imagine buna asupra situatiei financiare si a rezultatului eforturilor familiei tale. Pentru un procent dintre Peşti: solutia sentimentală pe care o astepţi o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ţi face griji, va fi favorabila!