Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ouch, apa fierbe la 90 de grade! Sau, unghiul drept?

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2903 Vizualizari

Pe 11 august s-au născut Alex Haley, Hulk Hogan, Phillippe Agostini, Peter Cushing, Teodor Mazilu, Modest Morariu.

Nimic, nimic, în “kalendar” vara trece, iubirile rămân, şi tot nimic important în calendarul creştin, inevitabilii doi sfinţişori, mucenici, cuvioşi...

Mă distrez copios, dragi lupi, padawani şi hobbiţi cu articolele senzaţionale, de vară, de vacanţă, despre descoperiri, fenomene stranii, ştiri extraordinare, adică ştiinţa tabloidă!

Este foarte greu să redactezi astfel de articole. Trebuie să ai talent, să te menţii în echilibru, între o vizualizare de ordinul miilor şi ridicolul, oprobiul public. Trebuie să vă spun un secret, dragi lupi, padawani şi hobbiţi. Jurnalistul în chestiune nu este nici trepanat, nici drogat, nici nu a fugit de la elementară!

Pur şi simplu foloseşte o strategie ziaristică de atragere a publicului numită “simple Simon”. Adică face, cu mult talent, pe prostul şi în acelaşi timp întărâtă pe cititori!

Într-o lume care devine din ce în ce mai evident o “idiocraţie” exagerările ridicole şi comice ale jurnaliştilor ar trebui să producă un fenomen de auto control, de cenzură ştiinţifică şi intelectuală.

Nu sunt puţini cei care, după ce citesc o prostie mare cât... cât poate să fie de mare, de exemplu cu rezonanţa Schumann, se duc şi se documentează. Din nefericire iau informaţiile tot de pe net, cea mai nesigură şi vicioasă sursă de informaţii.

Mi-aţi umplut corespondenţa cu zbierăte indignate despre faptul că preţioasa dumneavoastră viaţă mizerabilă se poate sfârşi urmare fenomenului pompos, ridicol şi nejustificat numit Super Luna! Haide, haide, ştiam că sunt mulţi proşti pe lume, dar nici chiar atâţia...

Trebuie să fiu drept şi să arăt că niciunul dintre corespondenţii mei obişnuiţi, care sunt vreo două sute, nu a pus botul la prostia funciară cu Superman, pardon, Super Luna!

Din punct de vedere astrologic există o întreagă teorie cu fazele Lunii, cu accente pe Luna plină, nouă, primul şi ultimul pătrar. Într-adevăr, Luna plină este considerată un indicator nefast, dar trebuie coroborat, aspectul, indicatorul, cu tot horoscopul! Nu poţi să spui despre o femeie, de exemplu, că este frumoasă pentru că are... urechile mici! Lucrurile, horoscoapele în speţă, trebuie tratate holistic, în totalitate, aşa cum o femeie este frumoasă, numai dacă este toată frumoasă, nu numai un atribut, o calitate, o caracteristică!

Formularea Super Luna nu am găsit-o în niciunul dintre cele şase sute de tomuri de astrologie pe care le am. Probabil că vine de la “Super Bowl”! Iar în folclor cu atât mai puţin. Se vorbeşte despre Crai Nou, Luna cu cearcăne, Luna Smintiţilor etc...

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi vă pun o întrebare! Apa fierbe la 90 de grade Celsius, sau mai curând UNDE fierbe apa la 90 de grade? Că despre “unchiul drept” o să vorbim altădată...

BERBEC Astăzi sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare a programului de zi de luni. E o perioadă mai complexă, când trecerea rapidă a timpului este mai greu de suportat.

Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău tranzitat arată că preocuparea majoră este să menţii “status quo” - poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Sfatul meu este să păstrezi... vrabia!

TAUR Nu ai de ce să te îngrijorezi. Anxietatea nu e o soluţie, nici o strategie şi nu e constructivă. Evită persoanele declarat ostile. Nu critica, nu reproşa, sau şi mai bine, vorbeşte mai puţin!

Nu te enerva in mod disproporţionat şi inutil! În situţia în care vrei să iei atitudine, (cu toate că sfatul nostru este să nu te implici pentru că, ştii tu, “câinii latră, caravana trece”), consulta-te astăzi cu cei născuţi sub semnele Gemenilor şi ale Leului, vei gasi multă bunavoinţă, sfaturi competente şi idei bune.

GEMENI Fie că eşti şef sau subaltern, astăzi evită discuţiile în contradictoriu la serviciu. Poţi crea, fără să vrei, situaţii tensionate cu urmări neplăcute. Zâmbeşte şi fii foarte politicos!

O zi monotonă. Cu prudenţă şi calm, trece! Nu da sau lua cu împrumut bani; în general orice afacere cu bani astăzi nu este favorabilă. Ai nevoie de mai mult noroc. Norocul se dă cu pile la Jupiter care a ieşit de ceva vreme, cam de un an, din zodia ta. Aşa că fă-ţi tu singur norocul bun!

RAC Dacă azi cineva te critică, îi poţi răspunde cu ironii şi cinisme împrumutate de la vecinii tăi, Gemenii! Trebuie să-ţi schimbi comportamentul social, previzibil înseamnă uşor de controlat!

Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. Dragostea este mediocru influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Stai liniştit, nu te zbate degeaba!

LEU O zi de luni densă, dar trebuie să-i faci faţă! Totul se întâmplă în acelaşi timp, o aglomeraţie aproape comică de evenimente, oameni şi emoţii. Dar ţie îţi place... ai ce şi pe cine vâna!

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI