Pripiat-Cernobâl, teoria conspirației la 32 de ani de la catastrofă. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

Pripiat-Cernobâl, teoria conspirației la 32 de ani de la catastrofă. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10663 Vizualizari

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 26 aprilie 1986 a fost explozia de la centrala atomoelectrică de la Pripiat-Cernobâl, din Ucraina. Dezastrul a fost imens, cu foarte multe pierderi de vieți omenești, atunci și în timp, radioactivitatea afectând până și oile din Țara Galilor. Sursă ”Book of Days”, pagina 214.

26 aprilie

Horoscop Pe 26 aprilie s-au născut împăratul Marc Aureliu, Eugene Delacroix, Michel Fokine, Charles F. Richter, Rudolf Hess, Alfred Krupp, A.E. van Vogt, Ştefan Augustin Doinaş, Adriana Trandafir.

Horoscop Pe 26 aprilie, în calendarul creștin-ortodox fix sunt Sfinții: Vasile din Amasia, Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă). Nimic în ”Kalendar”.

Evenimentul Zilei” din 26 aprilie 1986 a fost explozia de la centrala atomoelectrică de la Pripiat-Cernobâl, din Ucraina. Dezastrul a fost imens, cu foarte multe pierderi de vieți omenești, atunci și în timp, radioactivitatea afectând până și oile din Țara Galilor. Sursă ”Book of Days”, pagina 214.

Horoscop Telefonul sună prelung și alarmant. Bărbatul trezit din somn, este ora 02:14, ora Moscovei, își spune că a făcut bine că s-a culcat în bibliotecă, adică camera de lucru, altfel telefonul ar fi trezit-o și pe soția lui, Raisa. Telefonul este cel ”scurt”. Cel care ridică receptorul este Mihail Sergheevici Gorbaciov, liderul sovieticilor, iar cel care îl deranjează este Viktor Mikhailovici Cebricov, unul dintre șefii KGB, cel însărcinat cu siguranța internă, pus chiar de el, de Gorbaciov. Unul dintre oamenii lui. Cebricov este un om cultivat, foarte inteligent, cu maniere, are o diplomă de inginer luată pe bune. Își cere scuze și apoi spune repede, ca pe o poezie, informația: în Ucraina, la Pripiat, a avut loc o explozie la centrala nucleară, la ora locală 01:23. O parte a centralei nu mai este, sunt mai mulți morți și răniți. Gorbaciov îi cere un raport scris, complet, până la ora șapte dimineața. Apoi îi spune: vezi că sunt ucrainienii tăi, (Cebricov era ucrainian) trebuie să vezi dacă este neglijență, sau sabotaj. Sau, o intervenție străină, completează Cebricov.

Cam în același timp, în aceiași noapte, nu departe de apele rusești, apare din adîncuri, în Marea Baltică, turnul unui submarin supersecret, un submarin NATO, care făcea, aproape în fiecare noapte, măsurători și supraveghea traficul aerian și naval, în curtea navală a sovieticilor. Măsurătorile sunt făcute, specialiștii coboară în laborator, pentru analize. Când, deodată unul dintre ei scoate un strigăt de uimire, proba de aer este de 17 ori mai radioactivă decît obișnuit, iar pe suprafața apei, în probe, sunt particule microscopice de grafit radioactiv. Submarinul mai iese odată la suprafață ca să repete analizele. Se confirmă. Căpitanul submarinului ia legătura cu șefii lui, probabil niște amirali, cu statul major NATO și raportează. I se ordonă să treacă la starea de alarmă și să facă analize din oră în oră.

Horoscop Pe 26 aprilie 1986 eu eram în explorare, pe undeva, prin Pakistan, în deșert, aproape de Mohenjo Daro, iar soția mea se afla la Shiraz. Aveam să aflu de explozia de la Cernobâl în noptea de 28 spre 29 aprilie, de la VOA. Apoi cînd am revenit în Karachi, pe 7 mai, unde era o ambasadă a României, am reușit să aflu ce se întâmpla acasă, în țară.

Ce să vă spun dragi, lupi, padawani și hobbiți au pierit mulți oameni nevinovați, au pierit cu zile. Secretomania și paranoia tipic sovietică, cărora, poate, le-a căzut victimă și Mihail Sergheevici, a făcut ca URSS să nu anunțe imediat explozia atomică de la Cernobâl, orașul Pripiat.

Sunt energetician, destul de mult timp am făcut parte din colectivul care derula contractul CANDU, am vizitat peste o duzină de centrale atomice, în Europa, State și Canada. În cazul unui incident, sau accident atomic, când ești expus la radiații este esențial să faci injecțiile și tratamentul de decontaminare cît mai repede posibil. Imediat, dacă se poate. Secundele sunt prețioase. Cînd intram într-o centrală atomică, întotdeauna ni se făcea un instructaj, ni se dădea un indicator de radiații și ni se arăta drumul cel mai scurt către cabinetul medical, unde erau dozele salvatoare.

Horoscop Sovieticii nu au anunțat oficial, imediat, catastrofa. Gurile rele spun că dacă nu era submarinul cel șiret și niște măsurători făcute de suedezi ar fi tăcut și astăzi. Sunt vinovați de multe morți suspecte, de cancer fulminant, în toată Europa. Poate au fost și ei victimele sistemului birocratic, al raportelor pe cale ierarhică. Iar Mihail Sergheevici a văzut doar jocul politic, faptul că ar fi putut să-i facă să demisioneze pe unii și pe alții din prezidiul suprem, pe ucrainieni, în special. Așa cum Herr Johannis a văzut în tragedia de la Colectiv doar pretextul politic ca să scape de Victor-Viorel.

Vedeți dragi lupi, padawani și hobbiți, am fost printre ei, îi cunosc, cine ajunge așa de sus calcă peste cadavre, nu mai sunt oameni, nu mai respectă condiția umană, devin animale politice, fiare de pradă. Nimic nu-i mai oprește, nimic nu le mișcă inimile de piatră, nimic nu-i impresionează!

Poate din presă o să aflați date, cît de radiați suntem, ce alimente au fost compromise, cîți morți, câte cazuri de cancer, pe țări, detalii la minut despre defășurarea accidentului nuclear soldat cu o exploxie atomică, etc - după treizeci și doi de ani. Dar cred că îmi fac iluzii, presa isterică, anarhistă și vulgară are alte priorități.

Horoscop Dar ceea ce nu vi se spune, este, că, Pripiat-Cernobâl este o bombă cu ceas, poate să mai cauzeze un dezastru. Sarcofagul de beton, făcut la repezeală, care trebuia să oprească radiațiile, se fisurează zi de zi. Ceea ce nu vi se spune, este că în interior, în măruntaiele pămîntului poate că are loc o reacție, un sindrom chinezesc. Care este un proces de adunare laolată a combustibilului nuclear, din cauza temperaturii și a presiunii, substanță aflată într-o stare ciudată, mai mult lichidă. Cînd va ajunge la masa critică și la puritatea necesară, sidromul chinezesc va poate produce cea mai mare explozie atomică din istoria omenirii. Teoria sindromului chinezesc spune că substanța radioactivă va atinge temperaturi greu de imaginat și va coborî gravitațional, spre centrul Pămîntului. Dacă va întâlni condițiile necesare, de ceea ce se tem savanții, va fi bumul cel mare. Pământul va înceta să mai existe, spune teoria conspirației.

Ca să stăpânească cât de cât răspândirea radiațiilor s-a hotărît construirea unui al doilea sarcofag, din metal. Trebuia început în anul 2005, dar nu a fost posibil din cauza dificultăților economice. Construcția a început în anul 2010 și trebuia terminată până în anul 2013. Cu mare greutate construcția a fost finalizată, cu o întârziere de trei ani, dar nu dă nimeni nicio garanție.

Horoscop Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți iresponsabilitatea liderilor politici întrece orice limite. Mai peste tot au făcut centrale atomice, peste cinci sute și mai sunt inca 60 in construcție. Peste tot au fost catastrofe îngrozitoare, explozii atomice în zone populate. Peste tot au murit oameni nevinovați. Fukushima Daiichi este ultimul exemplu, dintr-un șir lung.

De vină sunt oamenii politici. Știți ce înseamnă o centrală nucleară civilă? Un laborator industrial unde se poate obține, în timp, cantitatea de substanță radioactivă necesară pentru o bombă atomică. Restul este ipocrizie.

Toate dispozitivele atomice sunt statistice. Sunt supuse nedeterminării lui Heisenberg. În sensul că o bombă atomică poate să nu explodeze când este detonată, s-a întîmplat, de ce credeți că au făcut atâtea experiențe militarii și savanții iresponsabili. Sau, o centrală pașnică, care nu face decît să polueze radioactiv, să producă deșeuri de care nu știi cum să scapi, ei bine o astfel de centrală ”sigură” prevăzută cu nu știu câte sisteme de siguranță, poate să-ți explodeze, din senin. Dispozitivele atomice sunt probabilistice, stohastice, o învață orice student.

Horoscop Singura apărare în cazul acestui mare pericol care ne amenință este renunțarea la centralele atomice. Țările care chiar au grijă de cetățenii lor au interzis prin lege energia atomică pe teritoriul lor. Sunt atâtea alte surse nepoluante și sigure de producere a energiei. Dar, maimuțele războinice vor să aibă bomba atomică! De ce credeți că Iranul, mama și tatăl petrolului și ale gazelor naturale vrea centrală nucleară? Nu au energie, săracii de popi musulmani? Lîngă Abadan stă țițeiul în bălți, poți să-l iei cu găleata!

Nu, nu sunt ecologist, sunt mai mult decât atât, pentru că cei care mă cunosc mă consideră un om responsabil. Nu pot să stau și să tac ca prostul, cînd văd că lumea, lumea mea, se duce dracului, Doamne iartă-mă!

Horoscop Haideți că m-am enervat, o să mă doară capul și nu vreau să iau ”Tylenol” așa că o să mă duc să văd un film de colecție ”The China Sydrom”, un film din anul 1979 cu Jane Fonda, Jack Lemmon și Michael Douglas. Și dacă mai am timp, o să joc un nivel din STALKER Call of Pripyat, un game FPS care amintește, prin atmosferă, de celebrul film ”Stalker” al lui Tarkovski. Un joc horror despre Cernobâl făcut de ucrainieni. Au umor!

Au umor, pentru că după atâția ani au început să răsufle unele informații. Sub forma teoriei conspirației. În ziua de 25 aprilie 1986, colectivul centralei atomoelectrice de la Pripiat, Cernobâl, a avut mai multe motive de sărbătorit. Unul dintre directorii adjuncți împlinea 53 de ani, o frumușică și populară laborantă tocmai născuse un băiat de patru kilograme și jumătate, iar soțul, maistru, a făcut tratația de rigoare. Cel mai vechi muncitor din centrala ieșea la pensie și unul dintre tinerii ingineri tocmai se căsătorise. O mulțime de evenimente de sărbătorit, o mulțime de vodcă de băut! Cu toate că în unitatea energetică alcoolul și micile petreceri nu erau permise prin regulamentul de ordine interioară. Dar...

Horoscop Așa că nu a fost întâmplător, că, doi ani mai târziu, în raportul final al KGB-ului exista și această frază stranie: ”... personalul de manevră al centralei atomice s-a comportat, în cursul unor exerciții curente, ca niște bețvi treziți atunci din somn.” Așa spune teoria conspirației și nu știu de ce, îi dau dreptate, poate pentru că sunt energetician și știu că sistemul centralei de la Pripiat-Cernobâl era unul dintre cele mai sigure din lume, în timpul acela. Numai o eroare gravă umană putea să producă catastrofa care a avut loc.

Erorile umane devin tot mai dese, devin o normă a normalului. Entropia, măsura haosului, crește. Ca și nepăsarea, incultura, nesimțirea, incompetența. Toate cele menționate anterior sunt cuvinte formate cu un prefix care neagă o calitate normală, bună, frumoasă. Păcat, ne puteam simți așa de bine pe Pământ!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate