Hinduşii se opun unei statui a "creştinului" Charlie Chaplin

Hinduşii se opun unei statui a "creştinului" Charlie Chaplin

Protestatarii hiduşi din India au oprit amplasarea unei statui cu Charlie Chaplin, motivând că legendarul actor de comedie este un simbol jignitor al Creştinismului, scrie The Telegraph.

Sculptura, înaltă de peste 20 de metri, trebuia să fie ridicată ca omagiu adus actorului în cadrul unui film produs la Bollywood. Amplasarea statuii a fost oprită de câteva sute de protestatari, aparţinând partidului naţionalist BJP, care suţin că aceasta "este împortiva religiei Hinduse".

Activiştii din Udupi, în apropiere de Bangalore, i-au spus regizorului peliculei, Hemadt Hedge, că nu vor permite ridicarea statuii deoarece Chaplin era creştin şi că sculpturile ar trebui să îl omagieze doar pe liderul hindus Swami Vivekananda. Hedge realizează un film numit Housefull.

Acţiunea de ieri reflectă o creştere a acţiunilor militante a grupărilor hiduse naţionaliste, care au organizat numeroase proteste de stradă şi, ocazional, au lansat atacuri violente pentru a apăra valorile ttradiţionale pe care le consideră ameninţate.

Ne puteți urmări și pe Google News