Hiddink: „Nu-l putem compara pe Mutu cu Hagi“

Hiddink: „Nu-l putem compara pe Mutu cu Hagi“

Venit la Bucureşti pentru România - Rusia, celebrul olandez a spus că „Regele“ a fost un magician al balonului, spre deosebire de „Briliant“.

În România se află de ieri unul dintre cei mai importanţi antrenori ai lumii: olandezul Guus Hiddink. Simplu după vorbă, după port, batavul a impresionat încă de la primii paşi făcuţi pe aeroport. Cu un rucsac în spate şi având pe urmăr geanta cu laptopul în ea, el s-a oprit zâmbitor înaintea „barajului“ de jurnalişti. Cu două ore mai devreme, la doar câţiva kilometri distanţă de Aeroportul „Henri Coandă“, la Săftica, omologul său, românul Victor Piţurcă, izola naţionala de presă, supărat că jurnaliştii şi-au „permis“ să consemneze părerile celor de la CFR Cluj după neconvocarea la lot a lui Eugen Trică.

„Echipa de-acum n-are mari staruri“ Hiddink le-a tăiat din nas actualilor componenţi ai naţionalei tricolore: „Spun, fără să fiu politicos, că România are jucători foarte buni. Am văzut aseară (n.r. - luni seară) DVD-ul cu meciul România - Olanda. În trecut, România a avut fotbalişti strălucitori. Acum are doar jucători foarte buni. Înainte era Hagi. Echipa din prezent n-are mari staruri... Hagi e considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii. A fost genial, creativ, l-am văzut de atâtea ori evoluând în campionatul Spaniei. Era o plăcere să-l urmăreşti! Mutu e diferit. Nu e corect să-l comparăm pe Mutu cu Hagi“.

SELECŢIONERUL RUSIEI „Gâsca“ olandeză cu ouă de aur

Ne puteți urmări și pe Google News

Guus Hiddink este unul dintre pu- ţinii antrenori care au reuşit să obţină rezultate notabile cu aproape toate echipele antrenate. Poreclit „The Goose“ (Gâsca), olandezul, un urmaş demn al lui Rinus Michels - inventatorul fotbalului total -, este din 2006 antrenorul naţionalei ruse, pe care a dus-o la turneul final al Campionatului European, deşi a avut în preliminarii adversare precum Anglia şi Croaţia.

Salariu de 2 milioane de euro Hiddink şi-a prelungit cu doi ani contractul cu federaţia din Rusia, până în 2010, salariul său anual de 2 milioane de euro urmând să fie suportat, potrivit cotidianului „Marca“, de Roman Abramovici, patronul de la Chelsea Londra, şi de deputatul Serghei Karpov. A făcut performanţă la toate echipele unde a fost angajat Cunoscut drept un antrenor care nu se sfieşte să le spună tuturor verde-n faţă ce gândeşte, Guus Hiddink a dus naţionala din Coreea de Sud până în semifinalele Mondialului din 2002, aceeaşi performanţă atingând-o şi ca selecţioner al Olandei, în 1998. Are şase titluri de campion al Olandei cu PSV Eindhoven, echipă cu care a reuşit în 1988 să triumfe în Eredivisie, în Cupa Olandei şi în Cupa Campionilor Europeni. Desemnat cel mai bun antrenor olandez în anul 2005, Hiddink a calificat Australia în optimile de finală ale Mondialului din 2006, „cangurii“ - aflaţi pentru a doua oară la un turneu final - fiind eliminaţi de Italia, învingă toare cu 1-0 în urma unui penalty controversat.

Olandezul, a cărui familie a protejat evreii în timpul Holocaustului, a fost condamnat de curând la şase luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Tehnicianul Rusiei este un adevărat poliglot, vorbind engleză, franceză, spaniolă, coreeană, japoneză şi germană. În 2004, Hiddink a fost desemnat cel mai bun fotbalist din istoria echipei De Graafschap. LANSARE Tricolorii au semnat pentru „Adidas“ Internaţionalii Adrian Mutu, Cristian Chivu, Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Dorin Goian, Nicolae Dică, Florentin Petre şi Răzvan Raţ au părăsit luni seară cantonamentul echipei naţionale de fotbal a României pentru a participa la lansarea oficială a echipamentului pe care-l vor îmbrăca la Campionatul European.

Evenimentul s-a petrecut la reprezentanţa „Adidas“ de la un mall din Bucureşti, în prezenţa a peste 200 de fani, însă tricolorii şi-au făcut apariţia cu aproape o oră întârziere faţă de ora oficială anunţată iniţial. Tricourile de culoare galbenă cu inserţii roşii şi albastre în părţile laterale beneficiază de tehnologia „ClimaCool“, care permite eliberarea căldurii şi a transpiraţiei, având o ţesă tură tridimensională. Suporterii care şi-au achiziţionat pe loc replici (la preţul de 107 lei bucata) şi tricouri originale (144 de lei bucata) s-au înghesuit să-şi fotografieze idolii şi să le solicite autografe.

În mijlocul evenimentului şi-a făcut apariţia şi Ilie Năstase, fostul pre- şedinte al Federaţiei Române de Tenis, care are contract pe viaţă cu respectiva firmă de echipament sportiv. „Adidas“ va fi sponsorul tehnic al echipei naţionale de fotbal a României până la finalul anului 2014.