Hi-Q mizează pe puterea Facebook-ului

Hi-Q mizează pe puterea Facebook-ului

Trupa a avut parte de o revenire în forţă anul trecut. Asta pentru că fanii Hi-Q nu i-au părăsit pe cei trei membri, dar şi pentru că muzica lor s-a maturizat.

Hi-Q a filmat videoclipul piesei "Soare", un cântec de vară după titlu, o baladă romantică "cu un mesaj cald, optimist şi autentic", afirmă membrii trupei pentru EVZ.

"Pe YouTube are cele mai multe vizualizări şi comentarii pozitive, aşa că ne-am gândit să le facem un cadou fanilor", spun cei de la Hi-Q, mereu atenţi la ce se întâmplă în spaţiul virtual. Membrii trupei sunt foarte activi pe pagina oficială de Facebook. "Hi-Q are primul site al unui artist român, încă din 1998. Noi am folosit la maximum această putere, iar pe Facebook avem prima pagină din România. Ne ajută să fim mereu aproape de fani şi să comunicăm foarte sincer, deschis cu ei", povestesc cei de la Hi-Q.

Fac asta pentru că înţeleg că internetul este un mediu vital pentru un artist. Democratizarea promovării

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă vorbim despre artişti şi despre reţelele sociale, internetul este un instrument rapid, gratuit, aproape instantaneu, prin care fanii ajung la muzica preferată şi prin care artiştii pot comunica cu publicul lor. Este o democratizare a promovării, a distribuţiei şi a comunicării". "Soare" este al treilea videoclip de pe ultimul album Hi-Q, "Când zâmbeşti", primul după revenirea Danei din 2010. După despărţirea de ea, Florin şi Mihai au încercat mai multe variante de componenţă. Nu au reuşit, însă, să găsească echilibrul pe care îl au alături de Dana. "Noul album aduce o schimbare de sound evidentă, dar şi o evoluţie a versurilor", promit cei din trupă.

Iar cei care tânjesc după piesele de la începutul trupei Hi-Q trebuie să ştie că "cei care erau puştani când lansam «Un minut» şi «Totul va fi bine» acum au, ca şi noi, familii, copii, job-uri. Cei care aveau 16 ani când noi aveam 16 ani acum au crescut, au evoluat, s-au maturizat. La fel ca noi, la fel ca muzica noastră". <iframe src="http://www.youtube.com/embed/obzmX-UCTtA" frameborder="0" height="475" width="633"></iframe>Trupa consideră că schimbările de pe noul album se datorează experienţei, dar şi instrumentiştilor cu care cântă acumDragoş Bucur devine regizorDana şi-a adus jumătatea în familia Hi-Q, pe Dragoş Bucur. Căsătoriţi de aproape şapte ani, cei doi au lucrat împreună la acest clip, primul pe care îl regizează Bucur. "Soare" a fost făcut pe autostrada A3. "Pregătirile pentru videoclip şi filmare în sine au fost mult mai rapide şi mai relaxate, pentru că Dragoş ştie ce vrem să transmitem prin muzica noastră şi ce ne dorim. A fost o bucurie că el a acceptat acest «rol»!", recunosc cei din formaţie. "Videoclipul exprimă mesajul piesei: o atmosferă de vară, în care sensibilitatea şi căldura sunt elementele-cheie, iar personajul principal este iubirea împlinită", au declarat Hi-Q la finalul filmărilor din soarele dogoritor al lui iunie.