Evenimentul Zilei > Actualitate > Henin-Clijsters: Un deceniu de rivalitate
Henin-Clijsters: Un deceniu de rivalitate

Henin-Clijsters: Un deceniu de rivalitate

În urma victoriei în două seturi, scor 6-3, 7-5, în faţa australiencei Samantha Stosur, Kim Clijsters se va confrunta în semifinalele turneului Masters de la Miami cu compatrioata sa, Justine Henin.

Va fi cea de-a 24-a confruntare între cele două campioane din Belgia. Clijsters are un palmares mai slab decât Henin, care a triumfat în şapte turnee de Mare Şlem. Duelul este şi unul al personalităţilor, între flamanda Clijsters – o fire deschisă – şi valona Henin, care este mai taciturnă şi introvertită. Ambele jucătoare au condus în ierarhia WTA, şi ambele au revenit cu succes în circuitul profesionist după pauze destul de îndelungate.

"Meciurile dintre mine şi Kim au fost şi vor fi întotdeauna speciale. Am crescut împreună, am ajuns în circuit în acelaşi timp, am avut rezultate bune, ne-am retras şi am revenit în aceeaşi perioadă", a spus Justine Henin pentru AFP. Henin conduce cu scorul de 12-11 în cofruntările directe.

Prima confruntare dintre cele două a avut loc în 1998, în Israel, Justine Henin câştigând atunci cu scorul de 6-1, 7-6. În acest an, în ultimul act al turneului de la Brisbane, Kim Clijsters s-a impus cu scorul de 6-3, 4-6, 7-6, după o partidă dramatică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News