Evenimentul Zilei > Actualitate > „Hell“ se prizează în Fratelli
„Hell“ se prizează în Fratelli

„Hell“ se prizează în Fratelli

Nu este un nou drog, nu se bagă în venă, nici nu se trage la liniuţă.

„Hell“ este un spectacol de teatru care spune povestea tragică a celor ce o fac. Jucată în premieră oficială în urmă cu doi ani, piesa Companiei de Teatru D’AYA se joacă astă-seară, la Fratelli Social Club, într-o reprezentaţie-pilot pentru campania antidrog. Piesa se va juca şi duminică, în Lăptăria lui Enache.„Naked Thinking“. „Nu este o campanie convenţională. Prezentăm realitatea, fără a face morală. Nu spunem «NU», doar prezentăm spectacolul, care e foarte dur şi va convinge mult mai clar decât orice alt mesaj adiacent“, a spus pentru EVZ Chris Simion, regizoarea piesei.

Piesa cu „liniuţe“, campanie de prevenire

Pe scenă, patru tineri, copii de bani gata, îşi ratează existenţa profitând din plin de droguri, sex şi viaţă de noapte în cluburi de fiţe. Pentru scurt timp, doi dintre ei, Hell (Antoaneta Cojocaru) şi Andrea (Cristi Iacob) se îndrăgostesc. Viaţa lor capătă un sens, le dă euforia pe care „prafurile“ nu le-au dat-o niciodată. De frică însă, se despart şi revin la vechile vicii. „Liniuţele“ prizate acum nu mai au nicio putere. Scenă după scenă, „Hell“ zbârleşte pielea audienţei.

Asta s-a întâmplat la toate cele 100 de reprezentaţii pe care le-a avut până acum. „După spectacol, veneau oamenii din public la noi: adolescenţi aflaţi în situaţia personajelor, mame de copii care se droghează. Am zis că trebuie să facem ceva. Şi s-a născut ideea acestei campanii“, arată Simion.

În decembrie 2006, când au primit Premiul de Excelenţă de la Agenţia Naţională ANTIDROG, li s-a promis şi o campanie antidrog. Timp de doi ani nu s-a întâmplat nimic, dar spectacolul a continuat să se joace, de fiecare dată cu sala plină, în Lăptărie şi pe terasa La Motoare. „Acum căutăm parteneri, împreună cu UNICEF şi «Elle» . Vrem să fie o campanie atipică. O campanie de prevenire, nu de combatere a consumului de droguri. Încercăm să facem ceva pentru cei care încă nu s-au apucat, dar anturajul le-o permite“, explică Chris Simion.