Echipa feminină HCM Baia Mare a a reușit să aducă un nume mare în handbalul mondial. Extrema stângă Camilla Herem (27 de ani), componentă a naționalei Norvegiei, a semnat cu vicecampioana României un contract pe doi ani, urmând să vină la Baia Mare din vară.
Camilla Herem a câștigat cu naționala Norvegiei medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, Campionatul Mondial (2011) și Campionatul European (2008 și 2010).
Handbalista are 130 de selecții la naționala Norvegiei și a fost declarată în 2009 cea mai bună extremă stânga din lume.
„Aducînd o jucătoare de top, care a obţinut performanţe deosebite, dăm un plus de profesionalism clubului şi va fi un exemplu pentru toate jucătoarele.Vrem să facem din Handbal Club Municipal Baia Mare un proiect naţional, care să ne reprezinte pe noi, românii, la nivel european. Acest lucru se poate face doar investind şi aducând jucătoare de top.
Prioritatea noastră este să aducem cât mai multe jucătoare care sunt parte a echipei naţionale, dar sunt posturi unde în vârful ierarhiei europene sunt jucătoare străine şi e important ca echipa HCM să fie acoperită pe toate posturile”, a declarat Cătălin Chiricheș, primarul municipiului Baia Mare, pentru site-ul oficial al clubului.

Te-ar putea interesa și: