De pe 21 iulie, cand a deschis primul exemplar in engleza, pana in octombrie, Ioana Iepureanu a lucrat intens la cartea pe care a predat-o Editurii Egmont cu titlul „Harry Potter si talismanele mortii”. Primele exemplare ar trebui sa ajunga in posesia fanilor astazi, de la miezul noptii, intr-o ultima lansare de acest fel.

Despre cartea care pune capat seriei, Ioana Iepureanu spune ca este scrisa „mai matur”. „Volumele dinainte au fost din ce in ce mai interesante si mai complexe, iar ultimul cred ca le intregeste cu adevarat. Este o carte care ascunde surprize si rasturnari de situatie uluitoare – reuseste sa uneasca intr-un mod armonios si fascinant personaje si evenimente care apar in volumele precedente”.

Despre epilogul atat de controversat, in care Harry Potter apare peste ani cu sotia si copiii sai, Ioana crede ca „este extrem de profund si ingenios. Autoarea a creat un final cu doua taisuri care iti taie respiratia la fiecare doua randuri”.

Cartea face turul tarii

Cei care au lecturat deja varianta in engleza o pot compara din aceasta noapte cu cea in limba romana. Lansarile, insotite de spectacole si concursuri de magie vor avea loc la Sala Radio, Libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti si in alte 10 librarii Humanitas din tara, la Cluj, Timisoara („Joc secund”), Iasi, Galati, Alba-Iulia, Piatra-Neamt, Sibiu, Ploiesti, Ramnicu-Valcea si Oradea. De la miezul noptii, vor fi puse in vanzare in jur de 3.000 de volume, la pretul de 59 de lei.

Editura Egmont, cea care a publicat intreaga serie, va avea propria petrecere de lansare, la Sala Radio (strada Berthelot, nr. 64) din Capitala. Pe langa obisnuitele concursuri de intrebari si de costume, de la ora 22.00 va avea loc la un spectacol cu fragmente din carte dramatizate, in regia Ginei Lazar. Cele 2.500 de exemplare puse la dispozitia fanilor beneficiaza de 15a discount.

Maine-dimineata, de la ora 10.00, lansarile continua in magazinele Diverta din Bucuresti (Mall Vitan), Cluj (Nicolae Iorga), Oradea (Lotus), Timisoara (Eugen Barbu) si Iasi (Iulius Mall).