Hănescu: "Federaţia şi-a asumat un risc alegând o astfel de suprafaţă"

Hănescu: "Federaţia şi-a asumat un risc alegând o astfel de suprafaţă"

Victor Hănescu, omul numărul 1 din echipa de Cupa Davis a României, nu înţelege de ce Federaţia Română de Tenis a ales pentru meciul cu Ecuador o suprafaţă pe care el nu a mai evoluat până acum şi despre care spune că e "lentă şi atipică".

Au mai rămas doar câteva zile până la meciul România - Ecuador, din barajul pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis, care se va disputa vineri, sâmbătă şi duminică la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. Familia Lapentti Joi, la ora 12:00, la Cercul Militar Naţional, va avea loc tragerea la sorţi a partidelor. Echipa României e formată din Victor Hănescu, Victor Crivoi, Horia Tecău şi Adrian Ungur. Adversara României îi are în componenţă pe Nicolas Lapentti, Giovanni Lapentti, Ivan Endara şi Emilio Gomez. Căpitan nejucător e Raul Viver. Victor Hănescu a vorbit astăzi despre meci, criticând totodată alegerea făcută de Federaţie în privinţa suprafeţei de joc. "Este ceva nou"

"Mă simt pregătit pentru trei meciuri în trei zile, deşi vin după un sezon lung, în care nu am avut pauză mai deloc. Va fi un meci dificil, mai ales din punct de vedere fizic. Vom juca pe o suprafaţă pe care nu am mai evoluat niciodată. Cred că federaţia şi-a asumat un risc destul de mare să pună o suprafaţă de acest gen la un meci important pentru România. Nu ştiu cât de mult ne avantajează această suprafaţă, dar ca jucător profesionist va trebui să mă adaptez şi să joc. Este o suprafaţă mai lentă, un teren atipic de zgură, se joacă pe un podium de lemn. Este ceva nou şi nu pot să spun că are legătură cu un teren clasic de zgură", a spus Hănescu. "Suntem favoriţi"

Victor Hănescu a mărturisit că nu îşi cunoaşte toţi adversarii. "Clasamentul nu arată că echipa Ecuadorului ar fi foarte puternică, însă trebuie să ţinem cont că au o experienţă mare în Cupa Davis, mai ales că se cunosc foarte bine, iar fraţii Lapentti sunt în familie. Pe fraţii Lapentti îi cunoaştem, iar pe ceilalţi doi jucători, eu personal nu-i cunosc şi nici nu i-am văzut jucând. Aceste lucruri nu înseamnă însă că va fi un meci uşor sau că-l vom trata uşor. Este adevărat că suntem favoriţi, dar trebuie să ne facem treaba cum ştim noi mai bine", a afrimat Hănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Hane" a infirmat zvonul că, având ca motiv suprafaţa, n-ar dori să joace pentru România. "Nu s-a pus niciodată această problemă, să refuz convocarea", ne-a precizat ieri jucătorul clasat pe locul 54 în lume.

Andrei Pavel (căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României): "Vom juca la centrul naţional. Până acum, în Bucureşti am jucat numai pe arena din Cotroceni, unde era un centru foarte frumos. Acum, meciul de Cupa Davis se suprapune cu BCR Open România. Organizarea de la Centrul Naţional de Tenis este foarte bună, terenul arată foarte bine, sper să se umple tribuna, pentru că federaţia a făcut tot posibilul pentru a organiza un asemenea eveniment. Terenul este ceva nou, este zgură pe un covor şi va trebui să ne acomodăm"

Ruxandra Dragomir (preşedintele FRT): "Cu toţii aşteptăm un rezultat bun, iar acest lucru depinde foarte mult de jucătorii pe care îi avem. Noi am făcut tot posibilul să organizăm totul cât mai aproape de perfecţiune. Consider că echipa României are prima şansă, atât din punct de vedere al clasamentului, cât şi al rezultatelor de până acum. Sunt convinsă că dacă Victor se simte foarte bine, în mod normal ar trebui să ne aducă două puncte"