Handbalistele întâlnesc Ungaria în sferturi

Handbalistele întâlnesc Ungaria în sferturi

Ultimul meci din cadrul grupei B, între Coreea de Sud şi Ungaria a stabilit ierarhia finală şi tabloul meciurilor din faza următoare. Astfel că sferturile de finală din cadrul turneului de handbal de la Jocurile Olimpice de la Beijing se vor juca între Norvegia-Suedia, Rusia-Franţa, România-Ungaria şi China-Coreea de Sud.

Conform programului oficial, primul sfert de finală se va juca între Norvegia-Suedia (ora 07:00), urmat de România-Ungaria (ora 09:15), China-Coreea de Sud (ora 13:00) şi Rusia-Franţa (ora 15:15).

Semifinalele se vor juca, joi, încrucişat, după cum urmează: câştigătoarea Norvegia-Suedia cu câştigătoarea China-Coreea de Sud (ora 13:00), respectiv câştigătoarea România-Ungaria cu câştigătoarea Rusia-Franţa (ora 15:15). Învinsele din sferturi vor juca pentru clasarea pe locurile 5-8.

Finalele pentru medalii sunt programate pentru 23 august, pentru cea de bronz de la ora 08:30, iar pentru titlul olimpic, de la ora 10:45.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luminiţa Huţupan Dinu, cel mai bun portar

După faza grupelor, portarul titular al naţionalei de handbal feminin a României ocupă locul întâi în topul eficacităţii la Jocurile Olimpice. Ea are un procentaj de 44 la sută, dat de cele 54 de şuturi apărate din 123 aruncate spre poarta sa. Pe locul secund se află portarul Franţei, Amandine Leynaud (tot cu 44 la sută, însă cu 31 de şuturi apărate din 70), iar pe locul trei se află norvegianca Katrine Lunde Haraldsen (43 la sută, 69 de şuturi apărate din 159).

În topul golgeterilor, Ramona Maier se află pe locul secund, cu 33 de goluri din 43 de aruncări (77 la sută eficacitate), liderul fiind Anita Gorbicz (Ungaria, 37 de goluri din 68 de aruncări, având doar 54 la sută eficacitate).

România a urcat pe locul 12 în clasamentul pe medalii