Evenimentul Zilei > Actualitate > Handbal CM 2011: Algeria, pericol pentru tricolori
Handbal CM 2011: Algeria, pericol pentru tricolori

Handbal CM 2011: Algeria, pericol pentru tricolori

Alături de partida pierdută de România, scor 21-27, în faţa Croaţiei, ieri, la turneul final al Campionatelor Mondiale din Suedia s-au jucat şi celelalte partide din prima etapă a fazei grupelor.

În Grupa C, din care face parte şi România, Danemarca – următorul adversar al elevilor lui Vasile Stângă – a spulberat Australia, scor 47-12, în timp ce Algeria a depus o rezistenţă extraordinară în faţa Serbiei. Plavii s-au impus cu 25-24, însă africanii par a fi o nucă greu de spart în Grupa C.

Franţa, campioana mondială în exerciţiu, a spulberat Tunisia în primul meci al Grupei A, unde Germania şi Spania au învins şi ele, Egiptul şi Bahrainul. Islanda a învins Ungaria în Grupa B, iar Norvegia a trecut greu de Japonia, scor 35-29. Suedia, care caută cel de-al cincilea titlu suprem, a dispus joi de Chile, în timp ce singura remiză a primei zile de la mondiale a fost înregistrată în partida coreea de Su – Argentina, scor 25-25.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se califică mai departe, acesta fiind şi obiectivul naţionalei României, la CM din Suedia. Meciurile din grupele principale vor începe în 22 ianuarie.