Haltere: Antoniu Buci, campion european la aruncat

Haltere: Antoniu Buci, campion european la aruncat

Halterofilul român Antoniu Buci a câştigat, ieri, medalia de aur la stilul aruncat şi medalia de argint la total, în concursul categoriei de 62 de kilograme la Campionatul European de la Minsk, în Belarus.

Antoniu Buci a ridicat 165 de kilograme la stilul aruncat, în a treia încercare, câştigând proba în faţa turcului Erol Bilgin, care a reuşit tot 165 kilograme, dar a pierdut pentru că era mai greu cu 20 de grame (61,780 kilograme), faţă de sportivul român (61,760 kilograme).

Sportivul român a ridicat 135 de kilograme la stilul smuls, clasându-se pe locul patru în clasamentul probei, câştigată de Erol Bilgin (139 kg), care şi-a apărat titlul cucerit anul trecut la Bucureşti. Medaliile de argint şi de bronz au fost cucerite de Bunyamin Sezer (Turcia) şi Henadzi Makhveyenia (Belarus), ambii cu câte 136 de kilograme.

La total, Antoniu Buci a acumulat 300 de kilograme, ocupând locul secund. Titlul european a fost cucerit de Bilgin, cu 304 kilograme. Tot la categoria 62 kilograme, Florin Veliciu a reuşit, la stilul smuls, să ridice 125 kilograme, dar a ratat la 128 kilograme, ocupând locul şase în clasamentul final. La aruncat, Veliciu s-a oprit la 154 kilograme. La total, Velciu s-a clasat pe locul şapte, cu 276 kilograme.

Ne puteți urmări și pe Google News