Hai că se poate: în 2011, apare Passat-ul "Made in Malaysia"

Hai că se poate: în 2011, apare Passat-ul "Made in Malaysia"

Volkswagen va produce, de la finele anului viitor, modelul Passat şi la o uzină din Malaysia, care aparţine unui partner local.

Grupul Volkswagen şi-a propus să depăşească, în câţiva ani, Toyota şi să devină cel mai important producător auto la nivel mondial.

Planul de mărire pus la punct de Volkswagen impune - s-a aflat astăzi - inclusiv producerea mai multor modele în Malaysia. 

De bună seamă, deschiderea unei fabrici în afara ţării de origine a producătorului sau, cum este cazul de această dată, utilizarea facilităţilor puse la dispoziţie de un partener local, nu mai reprezintă de o bună bucată de vreme un fapt care să stârnească nedumerire.

Ba chiar, datorită raţiunilor strategice, financiare şi logistice, această practică a devenit, în ultimii ani, un loc comun pentru toţi actorii majori din industrie.

Grupul Volkswagen însuşi asamblează deja autoturisme în multe colţuri ale lumii.

Rămâne, aşadar, vestea că, la finele anului viitor, a şaptea generaţie a modelului de clasă medie VW Passat va purta eticheta "Made in Malaysia", informează "Automotive News".

După Passat, în 2012, Volkswagen va mai da drumul, în aceeaşi unitate asiatică, altor două linii de fabricaţie, dedicate modelelor Jetta şi Polo.  

  

Ne puteți urmări și pe Google News