Evenimentul Zilei > International > Guvernul grec, remaniat
Guvernul grec, remaniat

Guvernul grec, remaniat

Premierul grec Georgios Papandreou a remaniat Cabinetul pe care îl conduce, pentru "a-l întări în vederea asigurării relansării economice", a anunţat noaptea trecută purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

Noua echipă cuprinde 48 de membri, cu 12 mai mulţi decât precedenta. Dintre aceştia, 17 sunt miniştri, iar restul secretari de stat şi consilieri. Prim-ministrul a extins astfel echipa, refăcând şi redistribuind ministerele.
Ministrul de Finanţe, un domeniu cheie, şi-a păstrat portofoliul, însă ministerele Dezvoltării, Muncii şi al Sănătăţii au un nou şef.
Ministerul Afacerilor Maritime, abolit anterior, a fost restabilit şi atribuit lui Iannis Diamantidis. Un alt personaj important al guvernului, Michalis Chryssohoidis, va da portofoliul Protecţiei Cetăţeanului pentru Ministerul Economiei şi al Competitivităţii. Contestatul Louka Katseli, cel care conducea ministerul până acum, se va ocupa de Ministerul Muncii şi asigurării sociale.
Andreas Loverdos pleacă de la Muncă şi va primi, în schimb, Sănătatea.
Singura care va părăsi Guvernul este ministrul Dezvoltării Agricole, Katerina Batzeli, care plăteşte astfel refuzul de a se prezenta la viitorul scrutin regional din 7 noiembrie.
Mai mulţi membri socialişti în vârstă, care au activat în alte cabinete, au revenit în echipa guvernamentală, în speranţa de a obţine susţinere pentru măsurile de austeritate.
Guvernanţii socialişti vor avea de trecut alegerile regionale în noiembrie, un test extrem de dificil în contextul aplicării unui program de măsuri de austeritate fără precedent. Grecia a fost nevoită să împrumute 110 miliarde de euro pentru a se salva de la faliment, iar datoriile se ridică la câteva sute de miliarde de euro. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: