Editura Evenimentul si Capital

Guvernul face case pentru rromi. ANL a primit 2,2 milioane de euro pentru construcţia de locuinţe sociale

EVZ_-_ANL__Brasov_foto_andrei_paul
Autor: | | 1 Comentarii | 359 Vizualizari

Pentru prima oară, Agenţia Naţională pentru Locuinţe alocă în acest an bani pentru construirea de locuinţe sociale pentru rromi. Programul-pilot a fost aprobat încă din 2008, dar anul acesta au venit şi banii.

genţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) are pentru acest an 10 milioane de lei (2,2 milioane de euro) pentru construcţia de locuinţe sociale pentru comunitatea rromă. „Pentru prima dată avem 10 milioane de lei pentru construirea de locuinţe pentru rromi. Până acum nu au fost bani de la buget", a declarat Dumitru Nancu, directorul ANL pentru economica.net. Programul pilot trebuia demarat în 2008, atunci când a fost aprobat prin HG 1237/2008.

Programul prevede construcţia unui număr maximum 300 de locuinţe pentru rromi cu venituri reduse. Repartiazarea locuinţelor sociale se va face de fiecare autoritate locală, după examinarea solicitărilor, pe baza unor criterii. Din comisiile de examinare vor face parte şi câte un reprezentant al biroului judeţean penru rromi.

Persoanele care au acces la acest program trebuie să aibă un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie. Locuinţele vor fi module cu regim de înălţime parter, însumand şapte partamente/modul.

De asemenea, ANL are pentru acest an prevăzute investiţii de 37,7 milioane de euro pentru Construirea de locuinţe pentru tiuneri în regim de închiriere: 11,4 milioane de euro reprezintă surse proprii, iar 26,6 milioane de euro este suma prevăzută de la bugetul de stat.

Unde se vor construi locuinţe pentru rromi

Programul-pilot prevede construcţia a 301 apartamente în următoarele localităţii, potrivit datelor de pe site-ul ANL:

Pecica, Arad – 49 locuinţeOsorhei, Bihor – 14 locuinţeTăuteu, Bihor – 14 locuinţeSat Budacu de Jos, comuna Budacu de Jos, Bistiţa-Năsăud – 14 locuinţeSat Jelna, comuna Budacu de Jos – 7 locuinţeHalchiu, Braşov – 21 locuinţeMircea Vodă, Constanţa – 49 locuinţeDolheşti, Iaşi – 49 locuinţeBaia de Aramă, Mehedinţi – 28 locuinţeCorabia, Olt – 28 locuinţeNochrich, Sibiu – 28 locuinţe

Dacă rromii nu vor solicita locuinţe sociale, acestea se vor putea repartiza şi închiria în aceleaşi condiţii unor familii din afara acestor comunităţi, se mai arată în Hotărârea de Guvern din 2008.

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI