Evenimentul Zilei > Social > Guvernul apelează la maneliști să promoveze vaccinarea. „Puterea exemplului este importantă”
Guvernul apelează la maneliști să promoveze vaccinarea. „Puterea exemplului este importantă”

Guvernul apelează la maneliști să promoveze vaccinarea. „Puterea exemplului este importantă”

Preşedintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, consideră că susţinerea campaniei de vaccinare de către manelişti ar putea fi benefică. El a declarat marți că exemplul dat de persoana vaccinată este extrem de important pentru comunitatea din care face parte.

Întrebat dacă ar implica maneliştii în campania de vaccinare, preşedintele CNCAV a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că s-a gândit la acest aspect, considerând că orice persoană care aduce un plus în privinţa vaccinării trebuie luată în calcul.

„Mărturisesc că m-am gândit”

„Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce priveşte vaccinarea poate să îşi găsească locul în acest demers de comunicare şi de activităţi pro-vaccinare”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

El consideră că nimeni nu trebuie să aştepte o decizie de la nivel central pentru ca o persoană să susţină campania de vaccinare. Mai mult, persoanele care se bucură de popularitate pot avea o influiență benefică în programul de vaccinare.

„Nu cred că o persoană este mulțumită cu existența pandemiei”

„Acest lucru se poate face individual, se poate face sub mai multe forme şi nu cred că trebuie să existe un cadru organizat la nivel central. Cred că fiecare în comunitatea sa poate să susţină acest demers de vaccinare, ţinând cont de faptul că ne dorim, până la urmă, cu toţii acelaşi lucru şi anume revenirea la normalitate, limitarea consecinţelor negative ale pandemiei.

Eu nu cred că este o persoană care este mulţumită cu existenţa acestei pandemii şi cu atâtea restricţii de luni de zile. Cu toţii ne dorim să scăpăm de restricţii, să revenim la viaţa normală, cu toţii suntem obosiţi şi de aceea demersul acesta de comunicare trebuie să fie luat ori de câte ori o persoană consideră că poate să facă acest lucru şi nu trebuie să ne uităm doar la persoane care se bucură de o popularitate crescută, însăşi persoana care este vaccinată reprezintă un exemplu pentru cei din jurul lui şi puterea exemplului este importantă”, a mai afirmat Gheorghiţă.