Evenimentul Zilei > Politica > Guşă, antrenorul lui Geoană
Guşă, antrenorul lui Geoană

Guşă, antrenorul lui Geoană

Retragerea din politică a lui Cozmin Guşă a durat doar o lună.

„Amicul” lui Sorin Ovidiu Vîntu şi partener al acestuia într-o firmă de consultanţă, potrivit Mediafax, Guşă a fost reactivat în postura de consilier al preşedintelui PSD Mircea Geoană. Potrivit unor surse din conducerea PSD, el nu va fi doar un simplu consilier, ci va juca rolul de director al campaniei prezidenţiale a candidatului Mircea Geoană. Guşă a mai prestat din această poziţie şi în 2004, dar pentru Traian Băsescu. Acum s-a arătat dornic să-şi aducă contribuţia la eliminarea lui Băsescu de la Cotroceni. „În 2009 voi face toate eforturile ca să avem un nou preşedinte”, a afirmat, ieri, Guşă, citat de Mediafax, la un simpozion organizat la Academia Română. La eveniment a participat şi Mircea Geoană, ocazie cu care cei doi s-au afişat împreună, confirmând pentru presă parteneriatul încheiat.

Oficial, Guşă a fost prezentat drept consilier pentru zona Transilvania, urmând să-i pună preşedintelui PSD la dispoziţie sfaturile sale privind reorganizarea filialelor din Ardeal. Despre această mutare efectuată, Geoană i-a informat doar pe câţiva dintre liderii PSD. La ultima şedinţă a conducerii PSD, Geoană a reluat subiectul „proiectul Transilvania” şi a reformării organizaţiei Cluj. La acest capitol, preşedintele PSD a explicat că va apela la anumiţi oameni „recomandaţi de Guşă” pentru „a întări filiala Cluj”. Astfel, aportul lui Guşă nu va fi doar teoretic, ci va aduce în PSD şi „structuri”.
 
Interesat să conducă SRI

Potrivit unor surse din PSD, Guşă doreşte ca în schimbul instalării lui Geoană să primească şefia SRI. Postul e o obsesie mai veche a lui, aceeaşi solicitare făcându-i-o şi lui Traian Băsescu. De altfel, de aici ar fi pornit şi disputa dintre cei doi, care s-a finalizat prin ruperea lui Guşă de Băsescu şi de PD. Se pare însă că mai toţi consilierii de prezidenţiabili sunt tentaţi de şefia SRI. Dan Andronic, fostul director de campanie al lui Adrian Năstase la alegerile din 2004, avea cu acesta o înţelegere tot pentru ocuparea acestui post.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: