Investiţia se ridică la 500 de milioane de euro, centrala urmând să fie finalizată în 2011. Compania petrolieră va începe furnizarea în sistemul energetic naţional în a doua parte a anului 2011.
 
„După punerea în funcţiune, centrala de la Brazi va furniza circa 8% din electricitatea produsă în România, iar cea mai mare parte este destinată pieţei. Recent am obţinut şi licenţa de furnizare de electricitate, ceea ce ne va permite să devenim un jucător activ pe piaţa de energie electrică”, a declarat Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu gaze naturale, energie şi produse chimice.

Potrivit directorului general al companiei, Mariana Gheorghe, până la finele acestui an, Petrom va intra pe piaţa de trading cu energie. „Încercăm să ne poziţionăm pe piaţa electricităţii. Până la finele anului vom intra pe piaţa de comercializare a energiei”, a spus Gheorghe.

Prezent la eveniment, preşedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a menţionat că este primul proiect al grupului austriac în sectorul de producţie al energiei electrice. Întrebat la eveniment dacă OMV intenţionează să vândă către companii ruseşti active pe care le deţine în România şi dacă grupul austriac este o acoperire pentru interese ale companiilor ruseşti, Ruttenstorfer a răspuns „nu, nu, nu”.

Referitor la gazoductul Nabucco, şeful OMV a menţionat că nu este îngrijorat că România ar putea renunţa la proiect. El a adăugat că speră ca acordul final în privinţa Nabucco să fie semnat în această vară.