Grecia a fost salvată. VEZI ce crede despre asta Nouriel Roubini, omul care o vedea în faliment

Grecia a fost salvată. VEZI ce crede despre asta Nouriel Roubini, omul care o vedea în faliment

Soluţiile adoptate, azi noapte, de liderii din zona euro pentru salvarea zonei de la un colaps financiar ar putea sfârşi ca un autogol pentru regiune, consideră reputatul economist Nouriel Roubini, cunoscut drept profetul crizei.

Acesta a comentat, pe scurt, pe Twitter, cele trei mari măsuri decise de liderii din zona euro: reducerea cu 50% a datoriei Greciei, recapitalizarea băncilor şi întârirea Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF).

În opinia lui Roubini, aceste trei "scheme financiare" vor eşua, în lipsa restabilirii creşterii economice şi a competitivităţii. Iar în planul liderilor din zona euro s-a vorbit prea puţin despre aceste două aspecte importante, consideră prezicătorul crizei.

Acesta analizează motivele pentru care planul european va eşua în studiul "Ultima tragere la ţintă: Vor reuşi liderii zonei euro să stopeze criza?", publicat de Roubini Global Economics şi redactat de Nouriel Roubini şi Megan Greene. Economiştii spun că liderii europeni au înţeles, în ultimele săptămâni, "că abordarea pentru criza din zona euro trebuie să fie cuprinzătoare şi trebuie să aibă multiple vârfuri de atac".

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat pe Twitter dacă ultima încercare a liderilor din zona euro va reuşi, în condiţiile în care depinde de care este obiectivul pe care îl ţinteşti, Roubini a răspuns: "Într-adevăr, se poate sfârşi prin a fi un autogol!"

Citiţi şi:

  • Grecilor le-a fost ştearsă o datorie aproape cât PIB-ul României!
  • Bursele cresc după anunţarea deciziei privind reducerea cu 50% a datoriei Greciei
  • Capitalismul, lovit în Grecia: Guvernul naţionalizează băncile!
  • Coşmarul zonei euro. Cele mai mari 5 temeri privind evoluţia crizei din zona euro