Evenimentul Zilei > International > GORBACIOV amenință un reporter care-i spune să reconstruiască ZIDUL BERLINULUI
GORBACIOV amenință un reporter care-i spune să reconstruiască ZIDUL BERLINULUI

GORBACIOV amenință un reporter care-i spune să reconstruiască ZIDUL BERLINULUI

Gorbaciov amenință un reporter al „Daily Show”, care i-a spus să reconstruiască Zidul Berlinului, scrie, cu umor, Huffington Post, preluând o înregistrare video de pe postul american de comedie Comedy Central.

Olimpiada de iarnă de la Soci nu a rușit să-i apropie pe ruși de americani, sentimentele de antipatie reciprocă persistând și după Războiul Rece, scrie publicația americană Huffington Post.

Jason Jones de la „Daily Show” a descoperit recent, în timpul unei vizite la Moscova, că există o anumită nostalgie când este vorba despre țări care au împărțit „aceeași istorie” și a vrut să susțină acest lucru, chiar dacă ar fi produs un conflict nedorit cu Mihail Gorbaciov.

„Se pare că acest loc seamănă foarte mult cu America, doar că are un alfabet cu totul ciudat”, povestea Jones, într-un reportaj, plimbându-se pe străzile Moscovei, trecând pe lângă Shake Shack și Dunkin’ Donuts. „Rușii au criticat imaginea sa învechită despre țara lor și stereotipurile formate după anumite personaje din filme, cum ar fi Ivan Drago din "Rocky IV", precizează sursa citată.

El a stat de vorbă cu Viaceslav Nikonov, un oficial rus, nepot al celui care a fost mâna dreaptă a lui Stalin. Jones și Nikonov au discutat despre cine este cu adevărat vinovat pentru Al Qaida, ca și despre cine are meritul de a fi pus capăt Războiului Rece.

Nikonov susținea că a fost meritul lui Gorbaciov, nu al lui Ronald Reagan, iar Jones s-a decis să-l viziteze pe Gorbaciov însuși.

Inutil să mai spunem, precizează publicația americană, că fostul președinte sovietic a fost confuz și iritat de faptul că Jones a reușit să ajungă la el, să stea față-n față.
„Cine a cerut această întâlnire?”, a întrebat Gorbaciov. „Dacă aduci iar camerele de filmat aici, te pun la zid”, a spus politicianul.
Jones, nostalgic după era Războiului Rece, a parafrazat un citat din Reagan, de la vremea respectivă „D-le Gorbaciov, puteți pune zidul la loc?”, (în loc de: „D-le Gorbaciov, puteți dărmâna acest zid?” – n.r.).
Răspunsul lui Gorbaciov a fost: „Ok, m-am săturat de prostia asta. Hai să încheim aici!”, declarația fiind însoțită de un gest nervos, în care l-a prins de mână pe reporter.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: