Evenimentul Zilei > Sport > Gloria şi arbitrii, miloşi cu Dinamo
Gloria şi arbitrii, miloşi cu Dinamo

Gloria şi arbitrii, miloşi cu Dinamo

În „oraşul viorilor“, la Reghin, bistriţenii s-au dezacordat la pauză, lăsându-i pe „roş-albi“ şi pe arbitri să salveze aparenţele şi rezultatul.

Gloria Bistriţa şi Dinamo au remizat ieri, scor 1-1, în uvertura etapei a 23-a a Ligii I la fotbal. Disputată pe teren neutru, la Reghin, din cauza faptului că arena din Bistriţa este supusă unor modernizări, partida a fost una stranie. Gloria a început perfect, prima mare ocazie fiind consemnată în chiar minutul unu, dar portarul naţionalei l-a blocat pe Negrean.

După doar 120 de secunde, Coroian deschidea scorul. Până la pauză, ardelenii şi-au mai trecut în cont o sumedenie de ocazii. În repriza a doua, Gloria s-a înmuiat brusc. Ovidiu Sabău, omul curtat insistent şi la Reghin de oficialii dinamovişti, a sunat retragerea, iar oamenii săi l-au ascultat cuminţi. Invitaţi să atace, dinamoviştii au făcut-o însă greoi şi au avut nevoie de un cadou din partea centralului Haţegan pentru a egala.

Bistriţenii n-au protestat deloc
la penalty-ul inventat!

> Cea mai controversată fază a partidei de la Reghin s-a petrecut în minutul 51, atunci când arbitrul Ovidiu Haţeganu a dictat penalty pentru Dinamo la un duel între bistriţeanul Achim şi bucureşteanul Bratu. Deşi între cei doi nu a avut loc niciun contact, iar Achim a lovit balonul cu mâna involuntar, „centralul“ şi-a justificat decizia motivând că atacantul dinamovist a fost faultat! A uimit însă şi reacţia gazdelor, care nu au protestat deloc la această fază!

> Bogdan Lobonţ a fost din nou cel mai bun om al dinamoviştilor.

> Galeria dinamovistă a afişat un banner pe care scria: „Nea Mircea (n.r. – Lucescu), întoarce-te acasă!“.

> Ovidiu Sabău susţinea la final că e supărat: „Ar fi trebuit să câştigăm astăzi. Nu sunt mulţumit cu acest rezultat. Dinamo să nu se plângă de teren! Nu vreau să zic mai multe din respect pentru clubul la care am evoluat“.

> Gigi Mulţescu, în schimb, avea altă părere: „În repriza a doua, Gloria a făcut antijoc. La penalty trebuia dat cartonaşul roşu, pentru că Achim era ultimul apărător. Jean Pădureanu contestă rezultatul? Înseamnă că a văzut alt meci“.

> Gigi Neţoiu l-a atacat, în schimb, pe Nicolae Badea: „De vină pentru ce s-a întâmplat la Dinamo în ultima vreme este numărul unu din club!“.

Citiţi şi: Stelea promite meci corect: „Mergem în Ghencea să batem“
Clasamentul Ligii I la fotbal