Evenimentul Zilei > Actualitate >  Ginerele lui Erdogan vrea să dea marea lovitură! Armele secrete ale „Sultanului”.
 Ginerele lui Erdogan vrea să dea marea lovitură! Armele secrete ale „Sultanului”.

 Ginerele lui Erdogan vrea să dea marea lovitură! Armele secrete ale „Sultanului”.

Selçuk Bayraktar, soțul fiicei lui Erdogan, este marea speranță a Turciei după expulzarea oficială din programul de avioane de luptă F-35.

Firma familiei lui Selçuk Bayraktar e hotărâtă să înceapă în cel mult doi ani teste de zbor cu un avion de luptă fără pilot. Anunțul a fost făcut de șeful departamentului tehnologie al constructoruluiturc de drone Baykar, numeni altul decțt ginerele lui Erdogan.

Selçuk Bayraktar își propune să construiască un avion de luptă fără pilot

Într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, Selçuk Bayraktar a spus că firma sa lucrează deja la un vehicul aerian de luptă fără pilot (UCAV) Akıncı de ultimă generație. Acum compania vrea să facă pasul cel mare spre următorul său proiect, avionul de luptă fără pilot .


V-ați supune unui asemenea test cumplit? Au trăit 40 de zile pe altă lume. Și asta nu e tot….


Turcia a fost silită să dezvolte pe plan intern vehicule aeriene fără pilot (UAV) și alte sisteme de apărare din cauza sancțiunilor și embargourilor neoficiale impuse țării”, scrie ziarul pro-guvernamental Dailu Sabah.

Turcia arde etapele pentru a deveni o mare putere

Selçuk Bayraktar este cu siguranță un vizionar. A demonstrat-o când și-a abandonat, studiile postuniversitare de mare succes la Universitatea din Pennsylvania, ca să se întoarcă în Turcia și să producă drone pentru armata turcă. Succesul formidabil al dronelor sale l-a adus în familia Sultanului și i-a deschis posibilități formidabile.
Noul său plan dovedește, din nou, că Selçuk Bayraktar este nu numai un inginer de geniu, ci și un tactician remarcabil.


UE, în pericol de dezintegrare. Lovitura fatală ar putea veni de la cea mai puternică țară


Referindu-se la programul F-35, Bayraktar a remarcat că „un astfel de sistem, care este gestionat de computere digitale ale căror programe le vom procura din străinătate, despre care nu avem cunoștințe depline și care se bazează pe computere și programe de software străine care decid cum va reacționa declanșatorul folosit de pilot, ne poate expune unor restricții serioase în ceea ce privește utilizarea independentă.”

Turcia încearcă să dea mare lovitură

„Având în vedere posibilele restricții de utilizare și potențiale embargouri privind acest sistem achiziționat din străinătate și care are zeci de computere de avionică, de zbor și de misiune la care nu avem acces, o platformă națională de luptă ne va permite să o folosim independent”, a spus el. adăugat.

În plus, Bayraktar a adăugat că Turcia ar avea nevoie de până la 20 de ani până să poată proiecta o aeronavă cu aceleași capacități. Mai mult, în acel moment, din cauza timpului mare de dezvoltare, acest nou avion turcesc ar fi cu o generație în urmă. Ca urmare, Bayraktar propune Turciei ca în loc să producă o aeronavă de tip F35 în 15-20 de ani, să se concentrează asupra zonelor către care se îndreaptă deja lumea – avioanele de război fără pilot echipate cu inteligență artificială și cu costuri mai mici.

Spectacol fabulos pe cer! Nu ratați Luna Roz!


Acest lucru poate face din Turcia una dintre țările de frunte în domeniu, așa cum a reușit cu UAV-urile și UCAV-urile sale care au dovedit că pot „schimba regulile jocului”. „Trebuie să ne pregătim de astîzi pentru cursele viitorului și să căutăm să fim un lider în lumea spre care ne îndreaptăm”, a spus ginerele lui Erdogan.

Turcia, exclusă din programul F-35

Statele Unite și alte opt țări au abolit acordul din 2006 cu privire la programul F-35 și au semnat un nou acord care exclude Turcia, a declarat un oficial al apărării din SUA, citat de Agenția Anadolu.

Washingtonul a eliminat Turcia din programul de avioane F-35 Lightning II în 2019, susținând că sistemele de rachete aeriene S-400 achiziționate de Turcia ar putea fi utilizate de Rusia pentru a obține detalii clasificate cu privire la avioanele Lockheed Martin F-35 ale NATO, notează Daily Sabah.