Evenimentul Zilei > Actualitate > Gigi Becali: Nu mă pricep, dar ţinta noastră e finala
Gigi Becali: Nu mă pricep, dar ţinta noastră e finala

Gigi Becali: Nu mă pricep, dar ţinta noastră e finala

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua, e în ceaţă după tragerea la sorţi de la Nyon. Steaua va da piept în play-off-ul Europa League cu elveţienii de la Grasshopper Zurich.

Steaua a evitat adversarii puternici din această fază, dar tot nu poate spune că a avut noroc. Sorţii le-au scos în faţă "roş-albaştrilor" pe Grasshopper Zurich, echipă care a încheiat pe locul trei sezonul trecut în Elveţia.
La auzul veştii, Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua, n-a prea ştiut ce să spună. În schimb, Gigi ştie care e obiectivul Stelei în Europa: finala Europa League.
Mitică: "Steaua şi Unirea se vor califica sigur"
"E de bine, ce-o vrea Dumnezeu! Nu mă pricep, dacă nu ştiu, nu vorbesc. Ţinta noastră e să ajungem în finală. Dar  o să vedem, deocamdată trebuie să-i eliminăm pe ăştia", au fost primele cuvinte ale lui Becali.

"Steaua şi Unirea se vor califica sigur. Unirea e echipă serioasă, mai serioasă ca Dinamo. Trecem şi de elveţieni. La Vaslui, dacă trece de Lille, atunci Porumboiu e tare de tot. Au şanse 50-50, ca are echipă bună Vasluiul. Nu luaţi începutul de campionat", a fost radiografia tragerii la sorţi de la Nyon în varianta Mitică Dragomir.

Steaua, duel cu "lăcustele"

"Militarii" vor lupta pentru un loc în grupele Ligii Europei cu elveţienii de la Grasshopper, echipă la care au jucat Moldovan şi Tararache

Mugur Băileşteanu

Grasshopper Zürich este cel mai vechi, dar şi cel mai galonat club de fotbal din Elveţia. De-a lungul timpului, la formaţia "lăcustelor" – aşa cum este supranumită adversara Stelei – au jucat şi doi români: Viorel Moldovan (în perioada 1996-1997) şi Mihai Tararache (1998-2004).

În 2001, Grasshopper a trecut în Cupa UEFA de Dinamo, câştigând ambele manşe cu acelaşi scor: 3-1. Dacă Gigi Becali, patronul Stelei, visează la finala Ligii Europa, elveţienii cred că îi pot elimina pe "militari".

"Grasshopper are şanse reale să ajungă în grupe. Steaua are un preşedinte excentric, Gigi Becali, dar momentele sale de glorie au trecut. Steaua nu mai conduce ostilităţile în campionat, ultimul titlu l-a luat acum patru ani, iar ultimul sezon l-a terminat pe locul patru", a scris publicaţia "Tages Anzeiger".

GRASSHOPPER ZÜRICH

Cei mai vechi din Elveţia

  • Anul înfiinţării: 1886;
  • Culori: alb-albastru;
  • Antrenor: Ciriaco Sforza;
  • Stadion: "Letzigrund" – 26.500 de locuri;
  • Palmares: 27 titluri ale Elveţiei, 18 Cupe ale Elveţiei, o Supercupă a Elveţiei şi 2 Cupe ale Ligii Elveţiene;
  • Vedeta echipei: Ricardo Cabanas (31 de ani), jucător care deţine 51 de selecţii în naţionala Elveţiei;
  • Echipa-tip: Konig – Smiljanici, Voser, Vallori, Pavlovici – Salatici, Cabanas, Lang, Rennella – Zuber, Silas.

CITIŢI ŞI:
Unirea – Hajduk, Steaua – Grasshopper, FC Vaslui – Lille, Timişoara – Man. City în Liga Europa