Giba: "Dumnezeu m-a scapat de leucemie"

Giba: "Dumnezeu m-a scapat de leucemie"

EVZ a stat de vorba cu brazilianul Gilberto Amauri de Godoy, cel mai valoros voleibalist de pe planeta, sotul romancei Cristina Parv.

Sa alegi un voleibalist drept cel mai bun sportiv intr-o tara ca Brazilia, care da lumii fotbalisti de calibru, este aproape de neconceput. Si totusi, Gilberto Amauri de Godoy Filho (30 de ani), sotul celei mai valoroase voleibaliste din Romania, Cristina Parv, a fost desemnat, la finalul anului trecut, cel mai bun sportiv brazilian, dupa ce a condus reprezentativa "auriverde" spre un nou titlu mondial.

Prin intermediul Cristinei Parv, "Evenimentul zilei" a stat de vorba cu cel care, chiar in Tara cafelei, l-a pus in umbra pe celebrul fotbalist Ronaldinho. Dezlantuit pe terenul de volei, Giba este un tip cuminte in viata de zi cu zi.

Cel mai bun voleibalist de pe planeta are doua coordonate in viata: Dumnezeu si familia. Gilberto a impresionat asistenta de la Rio de Janeiro, cand le-a dedicat sotiei, Cristina, si fiicei, Nicoll, ramase acasa, in Italia, trofeul acordat celui mai bun sportiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Fara voi as fi un nimeni", au fost cuvintele transmise de celebrul voleibalist prin intermediul televiziunilor. La sfarsitul anului, dupa ce Brazilia a invins Polonia in finala Campionatului Mondial de la Tokyo, Giba a imbracat un tricou pe care statea scris, in romaneste: "Te iubesc din tot sufletul meu".

In orasul lui Giugiaro Giba evolueaza in prezent la formatia Cuneo si este impresariat chiar de sotia sa, Cristina (33 de ani), care din cauza unei interventii chirurgicale la inima este foarte aproape sa-si incheie cariera sportiva. Diagnosticata cu fibrilatie atriala, ei i-a fost instalata o proteza pe unul dintre peretii inimii.

Desi este cel mai valoros voleibalist din lume, Giba nu castiga pe an mai mult de un milion de dolari. In prezent, el locuieste, alaturi de Cristina si Nicoll, la Cuneo, un orasel cu 60.000 de locuitori din regiunea Piemont.

Este localitatea natala a lui Flavio Briatore, managerul echipei de Formula 1 Renault, si a lui Giorgetto Giugiaro, celebrul designer auto. Pe langa vila de la Cuneo, Cristina si Gilberto mai detin doua proprietati in Italia, la Novara si la Reggio Calabria.

Cununie religioasa la Turda Giba si Cristina s-au casatorit la sfarsitul anului 2003. Cununia religioasa a avut loc la biserica catolica din Turda, locul de nastere al Cristinei, unde preotul a oficiat in limba italiana.

Petrecerea de nunta a fost organizata la restaurantul "Printul vanator", local "bantuit" de spiritul lui Dracula. De altfel, pe vremea cand evolua in Brazilia, Cristina Parv era poreclita "Draculina", dupa ce voleibalista a jucat intr-un film rolul unui vampir din Transilvania. Ghinion, in timpul nuntii, mirele si-a pierdut verigheta prin zapada, pe care a gasit-o insa ulterior.

Campion Gilberto Amaury de Godoy Filho Data nasterii: 23 decembrie 1976

Locul nasterii: Londrina, Brazilia

Resedinta: Cuneo, Italia

Inaltime: 1,94 m

Greutate: 90 kg

Porecla: Giba

Club: Bre Banca Cuneo

Hobby-uri: literatura si filmele

Palmares: campion olimpic (2004), de doua ori campion mondial (2002 si 2006), de sase ori campion al Americii de Sud, de cinci ori castigator al Ligii Mondiale, desemnat cel mai bun voleibalist la Jocurile Olimpice de la Atena (2004) si la Campionatul Mondial de la Tokyo (2006)

Interviu "Soacra mea gateste exceptional" EVZ : Giba, cum este sa fii cel mai bun sportiv din Brazilia, o tara din care provin cei mai buni fotbalisti ai planetei?

Giba Godoy: In primul rand, este o mare responsabilitate, dar si o mandrie. Nu vreau sa ma compar cu fotbalistii. Vreau doar sa fac in asa fel ca tinerii din tara mea sa aiba si altfel de idoli decat fotbalistii.

Esti un tip norocos. In copilarie ai fost bolnav de leucemie, iar acum esti cel mai bun voleibalist din lume. Cum a fost posibil?

Ii multumesc lui Dumnezeu, fiindca El m-a scapat de leucemie. El mi-a dat forta si sansa pentru a trece peste toate acele greutati. Dupa tot ceea ce mi s-a intamplat, apreciez mai mult viata.

Iti mai aduci aminte cum ai cunoscut-o pe Cristina?

(rade) Sigur. La Belo Horizonte, club din Brazilia unde am evoluat amandoi, timp de doi ani. A fost o perioada frumoasa.

Iti place cum gatesc romancele?

Sunt innebunit dupa mancarea voastra traditionala. Cristina gateste si ea romaneste, dar soacra mea o face intr-un fel exceptional. De aceea, ma bucur ori de cate ori vine pe la noi.

Cum este sa fii impresariat de sotie?

Sa stii ca, in cazul nostru, este foarte bine. Este important faptul ca sotia mea a jucat volei, asa ca intelege bine fenomenul si are experienta in domeniu. In plus, noi ne stim interesele, iar toti banii raman in familie. Nici nu se putea mai bine!

Cafu, cel mai bun prieten Ce sportivi romani cunosti?

Am auzit de cativa, dar personal nu cunosc niciun sportiv roman.

Sunt cativa fotbalisti romani, printre care Mutu si Chivu, care evolueaza chiar in Italia...

Nu ii stiu, fiindca nu ma pasioneaza fotbalul. In schimb, am auzit de Hagi.

Daca nu-ti place fotbalul, atunci ce sporturi preferi?

Tenisul, inotul si sporturile extreme.

Ce mare sportiv iti este cel mai bun prieten? Fotbalistul Cafu. El evolueaza acum la AC Milan. Vorbim destul de des, chiar iesim impreuna cu familiile la restaurant. E un tip de treaba.

Esti cel mai bun voleibalist din lume, dar in privinta veniturilor nu te poti compara nici pe departe cu ceea ce castiga compatriotii tai celebri din fotbal, cum ar fi Ronaldinho. Te deranjeaza asta? Nu exista comparatii intre volei si fotbal. Eu sunt fericit cu viata mea actuala. Banii nu reprezinta cel mai important lucru, din punctul meu de vedere. Am tot ce imi trebuie pentru mine si familia mea. Ne putem permite aproape orice.

Esti campion mondial si olimpic cu echipa nationala a Braziliei, ai fost desemnat cel mai bun voleibalist din lume si ai castigat tot ce se putea castiga cu echipele de club la care ai evoluat. Ce te mai motiveaza?

Pentru mine, pe primul plan este placerea de a juca volei. Nici victoriile si nici infrangerile nu sunt asa de importante. Tot ceea ce conteaza este placerea. Cand nu o sa mai simt aceasta placere, voi pune punct carierei.

Inedit Brazilianul si-a vazut copilul la televizor Din cauza unei coincidente nefericite, Giba nu a putut fi alaturi de Cristina in vara anului 2004, cand aceasta a adus-o pe lume pe fiica lor, Nicoll. Brazilianul se afla la Jocurile Olimpice de la Atena, acolo unde a cucerit medalia de aur cu nationala "auriverde".

Cristina a ales sa nasca in Brazilia, iar pentru ca Giba sa-si vada copilul, televiziunea Rede Globo a transmis imagini de la maternitate. Aflat la cateva mii de kilometri distanta, Gilberto si-a cunoscut fetita prin intermediul televiziunii.