GIANINA: Ghici ciuperca

GIANINA: Ghici ciuperca

Haideti sa va zic una tare. Se facea ca pe o strada... ba nu, ca nu e vis, e cat se poate de real.

Atunci altfel. O sa ticluiesc povestea sub forma de ghicitoare, ca tot a fost perioada sarbatorilor, urarilor prin „esemes” cu „Fie ca anul, clipa, scuturand aripa...”, a plugusoarelor si sorcovelor.

Toata lumea e bantuita de apucaturi versificatoare. Fac si eu niste rime imperecheate-imbratisate de sta mata-n coada si la final va dau cheia in proza, ca sa fie diferita de rest. As putea da raspunsul saptamana viitoare, dar v-as perpeli prea mult si asta nu se face, nu acum, cand faptele bune sunt la mare cinste. Ia sa vedem daca ghiciti unde se intampla asta:

Intr-o tara undeva Cineva imi povestea Lucruri care m-au mirat Sper sa fie-adevarat Dar poate imi confirmati Daca sunteti mai umblati Ca cinstita sa va fiu Eu nu le-am trait pe viu Fiindca in strainatate N-am condus masina, frate. Am mers doar sprinten, pe jos Sau cu metroul, frumos. Ei, ce-mi zice bunul om: Cica-odata-i era somn Dar cu toate astea-a mers Un drum lung, bineinteles. A trecut orase, sate -El conduce ca la carte- Livra marfa, se-ntorcea Si-uite-asa pan’obosea. Si o lua de la-nceput Ca sa stranga banu’ mult. Si de aia cand vorbim Se-ntelege, nu glumim Au autostrazi destepte Poduri, semnale corecte Traficul e furibund Caci turismul e in floare Vin si pleaca cu vapoare, Avioane mii trufase Oamenii umplu orase. Dupa ce aterizeaza Se duc calm si viziteaza Invadeaza strazile Fac poze cu sutele Stiti si voi acum pe bune Cum e cand e-n oras lume. Ei, si omul meu cinstit Kilometri a gonit Ia, marfa, da marfa, ia Uite-o colo, na colea Ziua cand s-a terminat El era epuizat. Mergea obosit spre casa Ca taranul de la coasa, Cu umerii ca de plumb Si cu pleoapele arzand. Si-uite-asa cu gandul gol Ajunge la semafor. Isi trece mana prin freza Normal, scoate din viteza, Si fiindca e pe-nnoptat Se pune pe asteptat. Coada e mare la stop E ora de varf in joc. Si-uite-asa pe luna plina Muzica-i canta-n surdina Caldurica, atmosfera, Oboseala de galera Omu’ stors si vlaguit Adoarme bustean subit! La un moment dat in noapte Vrea sa se mute pe-o parte Si-si da seama plin de vina C-adormise in masina! Nimeni nu il claxonase, Nimeni nu il deranjase Dormise 10 minute Cat altii in nopti mai multe. Speriat si rusinat Da sa plece neaparat. Pregatit brusc de plecare Priveste-n retrovizoare Coada serpuind hai-hui Calma in spatele lui! Ati ghicit? E vorba de... Canada! Manati maaai!!

Ne puteți urmări și pe Google News