"Încă un caz cu Ghiță merge de la MFE la DNA

Se pare că Ghiță a protejat și județul Suceava de infiltrarea IT-sorosiștă https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f4c/1/16/1f642.png🙂

Mai țineți minte că am promis în Parlament, unde Ana Birchall l-a invitat ilegal pe Sebastian Ghiță la audierea mea, că voi cere un control tematic al Corpului de Control pe sistemele de IT plătite din fonduri europene?

Corpul de Control are mai multe cazuri în lucru, dar primul a fost finalizat și trimis la DNA ieri.

E un caz cu de toate: aceleași firme care învârt licitațiile între ele, achiziții umflate, raportări false, acte adiționale în serie, sisteme informatice inutilizabile și neutilizate, dar acceptate la plată de Organismul Intermediar de la Ministerul Comunicațiilor.

Reamintesc că tot la DNA am mai trimis un caz legat de modulul informatic de la AM Mediu plătit și nefolosit (și tot cu suspiciuni la achiziții).

Iar DNA mai avea în lucru un caz cu un modul informatic de 5 milioane de euro de la AM POSDRU, unde i-am asistat în verificarea utilizării.

Cam așa se explică și de ce e Ghiță disperat împotriva DNA și de unde au băieții lui Ponta bani de televiziuni de propagandă.

De la dumneavoastră.

Toate aceste fraude au adus corecții, adică bani respinși la rambursare de UE și rămași pe bugetul de stat.

Le doresc să fie cu ”La mulți ani!”

Sinteza raportului Corpului de Control MFE aici (pdf):

http://www.fonduri-ue.ro/…/MFE_Sinteza_Raport_Corp_Control_…

Comunicatul de Presă aici:

http://www.fonduri-ue.ro/…/2083-raportul-corpului-de-contro…", a scris ministrul Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Răspunsul lui Ghiţă nu a întâryiat să apară. Acesta a ţinut să facă lămuriri vis-a-vis de acuzaţiile adus, printr-o intervenţie telefonică la B1 TV:

"Nu ştiu dacă îmi pomeneşte numele sau nu. Vreau să spun că în primul rând acest om are zero absorbţii fonduri europene. Crede că se va folosi de munca mea, pentru a obţine o funcţie.

Am citit despre aceste proiecte pe internet si vreau să spun că 80 de astfel de proiecte, cu rare cer registru agricol. Nu am avut legătura cu alocarea sau cu licitaţiile. Treaba este a lui Ghinea. Multe s-au pierdut şi acum face declaraţii la DNA. Cred că le face celor de la DNA pe plac. Nu am legătură cu aceste firme,  dar cred că antreprenorii români trebuie să îşi facă treaba în ţara lor. Ghinea este un reclamagiu, este o porcărie ce face.

Dacă 40 de judeţe consideră că au nevoie de registru agricol, cum vii tu, măscărici naţional să spui că este o nevoie inventată?  Îmi vine să mă transform într-o ţaţă şi să-i spun ăstuia tot ce-mi vine la gură. Trebuie să-i oprim pe aştia şcoliţi la ong-urile lui Soros să ne mai controleze.', a tunat Sebastian Ghiţă.