Evenimentul Zilei > Actualitate > Ghinion. S-au urcat în vaporul de Franţa şi au ajuns în România
Ghinion. S-au urcat în vaporul de Franţa şi au ajuns în România

Ghinion. S-au urcat în vaporul de Franţa şi au ajuns în România

Visul a doi tineri din Guineea s-a spulberat la trei zile după călătoria cu vaporul. Cei doi s-au urcat clandestin într-un vapor care a acostat în fosta colonie franceză, ferm convinşi că îi va duce în ţara Parisului. Numai că, în loc să ajungă pe Coasta de Azur, au poposit pe ţărmul Mării Neagre.

Garda de Coastă, structura nou înfiinţată la nivelul Poliţiei de Frontieră, a prins primii imigranţi clandestini, la doar câteva zile de când şi-a început activitatea. Poliţiştii au găsit, „refugiaţi” pe un vapor  sub pavilion Insulele Cook, doi cetăţeni africani . În ciuda dorinţei lor de a ajunge la Paris, tinerii de 18 şi, respectiv, 19 ani, au ajuns în ţara „micului Paris”.
Vestea că nu vor ajunge în Franţa, cei doi au primit-o după trei zile de mers pe mare. Atunci, au fost descoperiţi în cala navei. Vrând-nevrând, comandantul i-a cărat pe vapor până în Slovenia, unde avea destinaţia,  şi, apoi, spre România. „Nava a venit pentru reparaţii în portul Midia. Din declaraţiile celor doi cetăţeni africani reiese că s-au urcat clandestin pe navă şi au fost descoperiţi de echipaj după circa trei zile de navigare. Comandantul ne-a sesizat atunci când au ajuns în apele româneşti”, a precizat pentru EVZ  purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent principal Marius Niculescu.
Conform procedurilor, africanii vor sta pe vapor cât timp acesta va fi în reparaţii, urmând să fie duşi înapoi, acasă, de nava care i-a preluat fără voie din Guineea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News