Evenimentul Zilei > Actualitate > Nichita (PSD), contra demisiei în bloc: „Dacă plecăm din Parlament, Puterea poate să modifice și Constituția”
Nichita (PSD), contra demisiei în bloc: „Dacă plecăm din Parlament, Puterea poate să modifice și Constituția”

Nichita (PSD), contra demisiei în bloc: „Dacă plecăm din Parlament, Puterea poate să modifice și Constituția”

Vicepreședintele PSD, Gheorghe Nichita, a ajuns la concluzia că ideea demisiilor în masă din Parlament, propusă de Crin Antonescu, nu este una bună. Odată rămași singuri, reprezentanții Puterii vor putea vota inclusiv modificarea Constituției, avertizează liderul PSD Iași.

"Analizând legislaţia în vigoare şi Constituţia înseamnă că, dacă am pleca din Parlament, cu numărul de parlamentari prezenţi, ei ar putea să modifice şi Constituţia pentru că au două treimi din cei care sunt în funcţie. În aceste condiţii, ar fi fost aberant să fim atât de caraghioşi încât să plecăm din Parlament şi să-i lăsăm să facă ce vor în ţară", a declarat Gheorghe Nichita.

Nichita a spus că USL nu se agaţă de putere, nu vrea să fie în Parlament pentru că nu este o instituţie care în clipa de faţă funcţionează după principii democratice, dar că trebuie să apere acest simbol al democraţiei României prin rămânerea în plen.

"În clipa în care tu pleci de acolo şi restul rămâne ca într-o dictatură, înseamnă că suntem şi noi culpabili după aceea. Având în vedere această parte de această parte juridică, atunci decizia clară a lui Victor Ponta şi a USL este foarte clară: bătălia în Parlament. (…)Cred că vom forţa nota în Parlament pentru  parlamentare anticipate. Populaţia este din ce în ce mai sărăcită, iar cei de la PDL dau dovadă că sunt total pe dinafara administraţiei publice" a mai spus Gheorghe Nichita.