„Pinalty” e de câteva zile marcă înregistrată, supranumele temutului conducător de club fiind înregistrat deja la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

„Un domn din Roman a venit cu această idee. El s-a ocupat de toate formalităţile. Deocamdată, nu m-am gândit să lansez vreun produs cu această marcă. Vreau să o protejez, ca să nu fie folosită de cineva în scopuri neonorante”, a declarat ieri, pentru evz.ro, Gheorghe Ştefan.

Porecla „Pinalty” i-a fost dată o mului de afaceri nemţean, cu ani în urmă, de către jurnalişti. Ştefan făcuse un obicei din a cerşi lovituri de la 11 metri la fiecare cădere în careul advers a atacanţilor săi. Preşedintele, care avea locul său pe banca de rezerve la meciurile Ceahlăului, sărea ca ars şi urla din toţi rărunchii, cu accent moldovenesc: „Pinalty! A fost pinalty”! La emisiunile de analiză sportivă de după etapă, unde era mai mereu invitat, el îşi continua tirada. Ani buni, porecla l-a deranjat pe Ştefan.
 
„Bă, să nu-mi mai spuneţi aşa”, le cerea el ziariştilor. Terorizaţi de Ştefan, „centralii” au făcut deseori voia oficialului pietrean. Şi în acest sezon, Ceahlăul, care este ca şi promovată în Liga I, a primit în dar o grămadă de penaltyuri. Revenirea moldovenilor pe prima scenă fotbalistică le dă de pe acum frisoane multor preşedinţi de cluburi din liga lui Mitică.