Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest incredibil al unor puşcăriaşi. Au evadat ca să-i salveze viaţa gardianului care-i păzea
Gest incredibil al  unor puşcăriaşi. Au evadat ca să-i salveze viaţa gardianului care-i păzea

Gest incredibil al unor puşcăriaşi. Au evadat ca să-i salveze viaţa gardianului care-i păzea

Un gardian este astăzi în viaţă graţie unor deţinuţi care au părăsit celula pentru a-i anunţa pe ceilalţi paznici că acesta şi-a pierdut brusc cunoştinţa.

Cel puţin opt deţinuţi se aflau în carcera unei judecătorii din Weatherford, Texas, şi aşteptau pentru a fi duşi în faţa instanţei când au remarcat că gardianul care-i supraveghea şi care glumise amical cu ei până atunci s-a prăbuşit subit în scaunul din apropiere şi nu mai răspunde chemărilor lor.

“Vorbea cu ei şi s-a prăbuşit dintr-o dată. Deţinuţii s-au agitat şi au început să strige către cei aflaţi la etajul superior”, a declarat şeriful Mark Arnett pentru NBC News.

Nu i-a auzit nimeni, astfel că deţinuţii au decis să spargă – prin metode specifice – uşa celulei. „I-au luat staţia şi i-au alertat colegii. Acesta nu mai respira şi nici nu mai avea puls, după cum au constatat colegii săi veniţi de urgenţă la faţa locului şi efectuând fără întârziere manevre de resuscitare. Cu opt deţinuţi afară din celulă, situaţia putea lua, într-adevăr, o întorsătură tragică”, a mai spus Arnett.

Unul dintre evadaţi, Nick Kelton, a povestit că s-a temut că toată povestea ar putea lua o turnură dramatică pentru ei dacă paznicii nu ar fi perceput corect gestul lor. „Ne-a fost teamă că vor veni şi vor trage în noi”, a povestit Kelton, adăugând că uşa celulei tribunalului s-a dovedit extrem de şubredă în comparaţie cu uşile de la camerele de detenţie din penitenciarele în care sunt încarceraţi.

“Vă daţi seama că toţi deţinuţii erau încătuşaţi. I-am băgat rapid la loc în celulă ca să nu le vină vreo idee şi să apuce arma vreunuia dintre gardieni. Dar, în mod cert, i-au salvat viaţa paznicului bolnav. Nu există nici cea mai vagă îndoială în acestă privinţă”, conchis şeriful Arnett.