Evenimentul Zilei > International > Germanii trăiesc tot mai mult
Germanii trăiesc tot mai mult

Germanii trăiesc tot mai mult

Speranţa de viaţă la naştere a atins cel mai înalt nivel în Germania, ţară în care natalitatea este scăzută, a anunţat astăzi Oficiul federal de statistică Destatis, scrie AFP.

Un băiat născut astăzi are şanse să atingă 77 de ani şi 4 luni, iar o fată 82 de ani şi 6 luni. E cel mai înalt nivel atins de la prima estimare din 1871-1881.
Bărbaţii au câştigat 2 luni de viaţă, iar femeile o lună de la ultima statistică, de acum un an. În plus, speranţa de viaţă a crescut de mai bine de două ori în ultimii 130 de ani, potrivit Oficiului.
Germania e totuşi departe de Islanda unde speranţa de viaţă la bărbaţi e de 80 de ani, în Japonia 86 ani, tot pentru bărbaţi, iar în Franţa 85 ani pentru femei, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Paradoxal, veste nu este chiar bună pentru Germania, care înregistrează o natalitate foarte scăzută. În plus, duce lipsă şi de imigranţi calificaţi.
Natalitate scăzută, populaţie în scădere
Şi rata fertilităţii (numărul de copii născuţi de o femeie între 15 şi 45 de ani) stagnează în jurul de 1,4 de mai bine de 30 de ani, în pofida iniţiativelor guvernamentale lansate în ultimii ani.
"Fără contribuţia imigranţilor, populaţia activă germană riscă să scadă la jumătate până în anul 2050", declara luna trecută şeful Agenţiei germane de ocupare a forţei de muncă, Frank-Jurgen Weise, citat de AFP.
Din 2003, populaţia Germaniei este în scădere. Populaţia totală a scăzut la 81,7 milioane de locuitori şi se aşteaptă să scadă în continuare pentru a se stabili între 65 şi 70 de milioane până în 2060.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: