Evenimentul Zilei > Actualitate > George Maior, decorat cu Legiunea de onoare. Ambasadorul Franței: „SRI a devenit o instituție eficientă”
George Maior, decorat cu Legiunea de onoare. Ambasadorul Franței: „SRI a devenit o instituție eficientă”

George Maior, decorat cu Legiunea de onoare. Ambasadorul Franței: „SRI a devenit o instituție eficientă”

Directorul SRI, George Maior, a primit cea mai importantă decorație a Republicii Franceze.

Recunoscând faptul că în anul 2010 imaginea Serviciului era încă umbrită de fantomele Securității, ați încercat să oferiți SRI mai multă vizibilitate și transparență acțiunilor acestei instituții, în special printr-o politică activă de comunicare”, a spus ambasadorului Franței la București, Philippe Gustin, la ceremonia de decorare.

Potrivit lui Gustin, în mandatul lui Maior SRI a devenit o instituție „eficientă și riguroasă”. „În mandatul dumneavoastră, SRI a devenit o instituție eficientă și riguroasă, care, prin contribuția sa, sprijină statul român, fiind însărcinată să vegheze la respectarea legii și să lupte împotriva corupției cu scopul de a permite României să își atingă obiectivul de a avea o guvernare care să se ridice la cele mai înalte standarde europene”, a arătat diplomatul francez, care a subliniat că „corupția este un fenomen ce erodează statele”.

Cooperare între serviciile de informații

Și directorul SRI a ținut un discurs, el vorbind despre eforturile comune pentru apărarea securității. „Este un nou îndemn adus promovării intereselor strategice ale țărilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apăra securitatea, prosperitatea și libertatea concetățenilor noștri”, a declarat directorul SRI, după primirea decorației. De asemenea, Maior a tinut sa sublinieze adâncirea cooperarii dintre serviciile de informații din România si cele din Franța, care a atins „un nivel deosebit de performanță intelectuală și operațională”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: