Recunoscând faptul că în anul 2010 imaginea Serviciului era încă umbrită de fantomele Securității, ați încercat să oferiți SRI mai multă vizibilitate și transparență acțiunilor acestei instituții, în special printr-o politică activă de comunicare”, a spus ambasadorului Franței la București, Philippe Gustin, la ceremonia de decorare.

Potrivit lui Gustin, în mandatul lui Maior SRI a devenit o instituție „eficientă și riguroasă”. „În mandatul dumneavoastră, SRI a devenit o instituție eficientă și riguroasă, care, prin contribuția sa, sprijină statul român, fiind însărcinată să vegheze la respectarea legii și să lupte împotriva corupției cu scopul de a permite României să își atingă obiectivul de a avea o guvernare care să se ridice la cele mai înalte standarde europene”, a arătat diplomatul francez, care a subliniat că „corupția este un fenomen ce erodează statele”.

Cooperare între serviciile de informații

Și directorul SRI a ținut un discurs, el vorbind despre eforturile comune pentru apărarea securității. „Este un nou îndemn adus promovării intereselor strategice ale țărilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apăra securitatea, prosperitatea și libertatea concetățenilor noștri”, a declarat directorul SRI, după primirea decorației. De asemenea, Maior a tinut sa sublinieze adâncirea cooperarii dintre serviciile de informații din România si cele din Franța, care a atins „un nivel deosebit de performanță intelectuală și operațională”.