Clubul de fotbal Rapid pare condamnat să n-aibă parte de o atmosferă liniştită nici măcar în preajma sărbătorilor.
Nici nu s-a stins bine "scandalul SMS-urilor" pe care Constantin Zotta, preşedintele grupării din Grant, le-a trimis jucătorilor de la FC Vaslui, că apele s-au învolburat din nou în ograda giuleştenilor.
De această dată, tensiunea a fost creată chiar de patronul George Copos, care a anunţat iarăşi că renunţă la Rapid şi că se retrage din fotbal.
"Păcat! Ieri (n.r. – marţi) mi-a fost dat să văd ceea ce nu-mi aduc aminte să fi văzut vreodată: un meci al Rapidului care a început într-o atmosferă de suspiciune… Ceea ce am văzut la meciul Vaslui – Rapid este o atmosferă dintr-o altă lume, care nu e a mea şi în care nu mă mai regăsesc. Am hotărât să mă retrag de la Rapid. Anunţ public că sunt gata să cedez participaţia mea de 99,97 la sută din acest club, contra sumei de 1 leu, oricărei persoane care este dispusă să preia acţiunile şi finanţarea Rapidului", a scris Copos pe blogul său.
Jean Valvis, Fathi Taher şi Lutz Stache s-au "fript"
Din 1992, de când a devenit acţionarul majoritar al Rapidului, omul de afaceri a avut dese tentative de a renunţa la clubul "vişiniu", dar totul a rămas doar la stadiul de vorbe.
Prima dată, George Copos a spus că lasă baltă Rapidul în 1995, după ce giuleştenii pierduseră finala Cupei României, 3-5 cu Petrolul, la penalty-uri. Apoi, Copos a mai zis că se retrage în vara anului 1998, după ce rapidiştii au ratat "la mustaţă" titlul. În 2006, omul de afaceri grecoelveţian Jean Valvis a negociat cu Copos cumpărarea Rapidului.
A devenit acţionar minoritar la club, dar şi-a pierdut această calitate, după ce Copos a decis mărirea capitalului societăţii. Următoarea "vânzare" a clubului de lângă Podul Grant s-a produs în primăvara anului 2008, când George Copos a anunţat cu surle şi trâmbiţe că-i va preda pachetul majoritar de acţiuni al Rapidului afaceristului Fathi Taher.
Iordanianul a investit 8 milioane de euro în club, dar a rămas şi fără echipă, şi fără bani, deoarece Copos a tot tergiversat semnarea actelor.

În toamna anului 2009, George Copos a spus, ca şi acum, că s-a săturat de fotbal şi că renunţă la club în schimbul sumei de un leu. Germanul Lutz Stache a intrat "pe fir" şi afacerea părea perfectată.
Ca de obicei, totul a căzut în ultimul moment, George Copos neîndurându-se să renunţe la jucăria sa preferată. Nici anunţul de acum al lui Copos nu este luat în serios de aproape nimeni.
REACŢII
"Dacă dă Copos Rapidul cu un leu, atunci îl iau eu! Dar nu renunţă el la Rapid."
RICĂ RĂDUCANU, fost portar la Rapid

"Domnul Copos nu va renunţa la Rapid. Ţine prea mult la echipă."
DANIEL COMAN, portar la Rapid

"Copos n-o să dea niciodată Rapidul, e jucăria lui. Nu cred în ruptul capului că renunţă. A dat şi el o pâine de mâncat presei, o fi vrut să se mai vorbească un pic despre el."
MARIUS MĂLDĂRĂŞANU, fost mijlocaş la Rapid

CONTABILITATE
Clubul are datorii de 12,1 milioane lei
Deşi George Copos susţine sus şi tare că nu va cere decât suma modică de un leu pentru a ceda clubul de fotbal Rapid, eventualul cumpărător va trebui să-şi deschidă larg buzunarele pentru a ţine în viaţă echipa.
Dincolo de salariile jucătorilor şi de alte cheltuieli curente, noul proprietar va trebui să achite şi datoriile acumulate de giuleşteni.
Revista "Capital" a scris la mijlocul acestei luni că Rapid este clubul cu cele mai mari datorii din Liga I. Gruparea de lângă Podul Grant are de achitat la ANAF o creanţă de 12,1 milioane de lei.