Dacă în grupele Ligii Europa a eşuat lamentabil, echipa de fotbal Rapid continuă să lupte pentru celelalte două obiective care i-au mai rămas: campionatul şi Cupa României.
În Liga I, trupa antrenată de Răzvan Lucescu ocupă, după 16 etape, locul trei în clasament, cu 34 de puncte (la două "lungimi" în urma liderului Dinamo), iar în "competiţia surprizelor", giuleştenii au ajuns în semifinale, după victoria cu scorul de 2-0 repurtată miercuri seară, pe teren propriu, în faţa formaţiei Pandurii Târgu-Jiu.
Daniel Pancu şi Ciprian Deac, la un pas de bătaie
În campionat, rapidiştii au cedat cu puţin timp în urmă fără drept de apel pe terenul gorjenilor: 0-3. În Cupa României, "vişiniii" au controlat jocul, dar au reuşit să marcheze abia în cea de-a doua repriză, prin Marcos Antonio şi prin Ştefan Grigorie.
În finalul primei reprize, atacantul Daniel Pancu a fost la un pas de a-l lua la palme pe colegul Ciprian Deac! Supărat în urma unui reproş primit de la mijlocaşul venit sub formă de împrumut de la Schalke 04, "Pancone" s-a îndreptat ameninţător către acesta şi puţin a lipsit să nu-i aplice o corecţie fizică!
"A fost o ieşire de moment. Ne-am împăcat repede. Am greşit şi eu, a greşit şi el", a explicat Deac, la sfârşitul meciului. "Ăsta sunt eu, pe teren nu am mamă, nu am tată!", a precizat şi Pancu.
"Nu s-a petrecut nimic anormal. Se întâmplă să te mai enervezi, atunci când nu-ţi iese ceva", a comentat antrenorul Răzvan Lucescu atitudinea celor doi elevi ai săi.
Lui Răzvan îi merge bine în Cupa României
"Principalul" din Grant a reamintit, după meciul cu Pandurii, că unul dintre obiectivele sale îl reprezintă câştigarea Cupei României. De altfel, Răzvan Lucescu este un specialist al acestei întreceri, el având în palmares, până acum, două astfel de trofee, câştigate în primul său mandat la Rapid.
Cu Lucescu junior pe bancă, giuleştenii au câştigat Cupa în 2006 (1-0, după prelungiri, cu FC Naţional, în finală) şi în 2007 (2-0 cu Poli Timişoara, în ultimul act). În schimb, Răzvan n-a reuşit până în prezent să câştige niciun titlu de campion.
"Rapid a tratat întotdeauna serios această competiţie", ne-a spus ieri patronul George Copos, care a explicat eşecul din Europa prin faptul că "în vară s-au făcut greşeli mari".
PROMISIUNILE PATRONULUI
"Aduc un atacant care are spiritul Rapidului"
Răzvan Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Rapid, a repetat şi la finalul jocului cu Pandurii că echipa lui a avut, în această toamnă, cel mai bun sezon din 2006 încoace.
Tehnicianul îşi argumentează teoria prin faptul că giuleştenii nu s-au mai luptat de ani buni pentru câştigarea campionatului şi a Cupei României.
"Rapid traversează cea mai bună toamnă din ultimii ani. N-am mai ajuns de sezoane bune în semifinalele Cupei României. Indiferent de adversarul pe care îl vom întâlni în semifinale, ne dorim foarte mult să ajungem în finală şi să învingem. Vrem să câştigăm Cupa", susţine Lucescu junior.
"Liga Europa era şi ea un obiectiv"
George Copos, patronul giuleştenilor, este de acord cu antrenorul său în privinţa sezonului bun al Rapidului pe plan intern. Finanţatorul clubului de lângă Podul Grant a menţionat însă că şi calificarea în "16"-imile Ligii Europa era un obiectiv pe care Pancu şi colegii săi ar fi trebuit să-l îndeplinească.
"Răzvan are dreptate când spune că Rapid a avut cea mai bună toamnă din ultimii cinci ani. Uitaţi-vă la rezultatele echipei şi o să vedeţi că are dreptate. Ne aflăm în luptă şi pentru câştigarea campionatului, şi pentru Cupa României. E adevărat, şi calificarea în primăvara Ligii Europa era un obiectiv, dar, din păcate, am avut ghinion în cele două meciuri cu Legia Varşovia, decisive în acest sens. În plus, în vară s-au făcut greşeli mari la echipă. Nu mă întrebaţi cine a greşit, că n-o să dau nume. Spun doar atât: în vară s-au făcut greşeli mari", a declarat George Copos ieri, pentru EVZ.
Patronul Rapidului promite însă că va îndrepta greşelile prin transferul unui atacant în pauza de iarnă. "O să aduc un atacant care are spiritul Rapidului, ca să se potrivească acestei echipe", ne-a spus Copos.
În vară, transferurile jucătorilor în Giuleşti au fost făcute de fostul preşedinte Dinu Gheorghe, care a colaborat în acest sens cu antrenorul Răzvan Lucescu. În privinţa şanselor echipei sale de a termina sezonul de toamnă pe primul loc în clasament, George Copos a devenit mai ponderat.
"O să vedem asta după meciul de duminică, de la Galaţi, cu Oţelul", ne-a spus patronul din Giuleşti, care îşi dorea, după partida câştigată cu Sportul, ca Rapid să devină lider până la Crăciun.
2 Cupe ale României
a câştigat Răzvan Lucescu în cariera de antrenor, ambele cu Rapid, în sezoanele 2005-2006 şi 2006-2007 

OPINII
"Avem nevoie de întăriri. Ştiu că domnul Copos discută cu domnul Şiman pentru Curelea."
CONSTANTIN ZOTTA, preşedinte la Rapid

"Câştigarea Cupei e un obiectiv pentru noi. Rapid a tratat întotdeauna serios această competiţie."
GEORGE COPOS,
patronul clubului Rapid
"Rapid traversează cea mai bună toamnă din ultimii ani."
RĂZVAN LUCESCU, antrenorul echipei Rapid

"Ăsta sunt eu. Pe teren nu am mamă, nu am tată! Îmi cer scuze!"
DANIEL PANCU,  despre altercaţia cu Deac

Citiţi şi:

  • Răzvan Lucescu: "Vrem să câştigăm finala Cupei"