Război total în PSD. Mircea Geoană: Victor Ponta nu e bun de premier

Război total în PSD. Mircea Geoană: Victor Ponta nu e bun de premier

Mircea Geoană consideră că PSD ar trebui să desemneze un candidat pentru postul de premier sau de preşedinte al ţării numai după ce va câştiga alegerile parlamentare. Cât despre varianta Ponta prim-ministru, el este de părere că "tot timpul găseşti pe cineva mai bun, mai experimentat".

După ce a tulburat Consiliul Naţional al PSD atacându-i pe Ion Iliescu şi Miron Mitrea, fostul preşedinte al PSD recidivează, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi. Pe lângă aprecierile despre Ponta, Geoană a mai spus că nu i-a fost uşor să lucreze cu Iliescu şi Năstase şi s-a oferit să candideze încă o dată la Preşedinţia României.

Ponta premier? E loc de mai bine!

Preşedintele Senatului a apreciat că partidul ar trebui să desemneze un candidat pentru postul de premier sau de preşedinte al ţării, numai după ce va câştiga alegerile parlamentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat despre anunţul făcut la Consiliul Naţional al PSD, potrivit căruia Victor Ponta este candidatul partidului pentru postul de viitor premier, Mircea Geoană a spus că "tot timpul găseşti pe cineva mai bun, mai experimentat".

"Până la urmă, aici nu e un concurs de frumuseţe. Dar ca să ajungi să dai primul-ministru, cine dă candidat de premier şi preşedinte de ţară, trebuie să câştigăm alegerile. Pentru asta ai nevoie de toate gurile de tun şi de personajele respectate ale acestui partid. Îndrăznesc să spun că mă număr printre aceia. E obligaţia în acest moment a conducerii partidului să adune lume la tot ceea ce înseamnă succesul nostru comun", crede el. "Consultaţi-l şi pe Mircea Geoană" Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat nu înţelege de ce, de un timp, este ţinta unor atacuri "repetate şi brutale" din partea unor colegi de partid.

"Nici mie nu mi-a fost întotdeauna comod să îi am în jurul meu pe Iliescu, pe Năstase şi pe nu ştiu câţi alţi colegi care, în mod evident, erau foşti lideri ai partidului, erau personaje grele şi uneori incomode. Dar am avut tăria, când am condus partidul - şi până la urmă, cred că înţelepciunea de a spune: haideţi să ne strângem cu toţii, chiar dacă avem ceva de împărţit între noi, miza este mai importantă, destinul partidului şi al ţării sunt mai importante decât miza noastră personală şi eu nu văd nici un fel de motiv şi impediment să nu se întâmple şi acum acelasi lucru", a afirmat el.

El a precizat că nu vrea decât respect şi să fie consultat şi el la luarea deciziilor. "Nu am nevoie de nici un fel de tratament preferenţial decât ca, atunci când deciziile strategice, consultaţi-l şi pe Mircea Geoană. (...) Poate că a scris şi el vreo două-trei programe la viaţa lui", a spus fostul lider al PSD.

Dispus să mai candideze o dată

Fostul candidat la prezidenţiale a lăsat să se înţeleagă, în context, că ar accepta să mai candideze o dată, dacă i s-ar cere acest lucru.

"Când eşti sportiv de performanţă, doreşti întotdeauna să câştigi turneul, aceasta e valabil şi pentru mine şi pentru un alt politician. Acest lucru se întâmplă dacă reuşeşti să te califici. Este o competiţie în primul rând cu un moment de macaz anul viitor, pentru că e clar că una e situaţia în care ajungem la guvernare într-o anumită formulă, iar alta e situaţia în care nu ajungem la guvernare", a menţionat Geoană. Mai mulţi lideri PSD, printre care şi Victor Ponta, i-au reproşat public că a pierdut alegerile prezidenţiale din cauza vizitei nocturne la Sorin Ovidiu Vântu, în ajunul dezbaterii televizate cu Traian Băsescu.  Mai mult, în memoria colectivă a rămas şi dansul victoriei din momentul anunţării exit-poll-urilor, care îl dădeau câştigător, fapt infirmat a doua zi de numărătoarea voturilor.