Geoană: Mi-a şoptit o păsărea, Băsescu va demisiona

Geoană: Mi-a şoptit o păsărea, Băsescu va demisiona

Liderul PSD Mircea Geoană a lansat astăzi informaţia conform căreia Traian Băsescu va demisiona înainte de alegerile parlamentare. El a făcut această afirmaţie în timpul şedinţei Comitetului Executiv (CEx) al partidului, însă nu a vrut să o comenteze în faţa presei, precizând că informaţia i-a fost şoptită de "o păsărică". Se pare că Băsescu ar demisiona în vederea formării unui tandem preşedinte-premier, cu Stolojan, pentru următoarele alegeri.

Întrebat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, de unde ştie că Traian Băsescu ar avea în plan o demisie înainte de alegerile parlamentare, Mircea Geoană a răspuns: "Nu ştiu. O păsărică mi-a şoptit acest lucru". Solicitat să răspundă dacă Băsescu chiar demisionează, Geoană a spus: "Nu ştiu. Nu ştiu de unde aveţi dumneavoastră informaţia aceasta".

După ce jurnaliştii au arătat că unii din membrii CEx au relatat despre acest "plan" expus de Geoană, liderul social-democrat a continuat: "Înseamnă că aveţi surse foarte bune".

Se pare că liderul PSD  le-a spus colegilor din partid că are informaţii despre un posibil plan al preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia acesta ar intenţiona să demisioneze din funcţie înaintea alegerilor parlamentare, în scopul formării unui tandem de candidaţi preşedinte-premier cu Theodor Stolojan, ne-au declarat surse din PSD care au participat la Comitetul Executiv al formaţiunii. Alegerile anticipate rezolvă criza politică La finalul şedinţei Comitetului Executiv al partidului, liderul PSD, Mircea Geoană, a precizat şi faptul că "regimul de dreapta Băsescu-Tăriceanu şi-a epuizat toate resursele".

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel că PSD intenţionează să depună o moţiune simplă privind nivelul de trai şi cere organizarea alegerilor anticipate pe un sistem de vot uninominal.

"Comitetul Executiv Naţional a mandatat grupurile parlamentare PSD să acţioneze ca până la finalul acestei luni să putem să avem legea amendată aflată în dezbaterea Parlamentului în care toţi deputaţii şi senatoriii, în toate colegiile uninominale să fie aleşi direct de către cetăţenii României", a spus Geoană.

Mai mult, liderul PSD a făcut apel la toate partidele parlamentare, în special PD-L şi PNL "să se alăture pentru a finaliza legea până la final de februarie".

"Liderii judeţeni ai PSD au primit astăzi sarcina din partea conducerii partidului să procedeze neîntârziat la decupajul colegiilor uninominale pentru a putea permite organizarea de alegeri parlamentare pe acest nou sistem de vot, oricând acest moment electoral ar putea să survină", a mai anunţat Mircea Geoană.

Totodată, liderul PSD nu a exclus varianta alegerilor anticipate. "Eu cred că doar prin alegeri anticipate putem rezolva criza politică din România", a completat Geoană.

De asemenea, preşedintele PSD a precizat în Comitetului Executiv Naţional al partidului că i-a propus deputatului Lia Olguţa Vasilescu să ocupe funcţia de secretar executiv pe probleme de comunicare.

În plus, Comitetul Executiv al PSD a mandatat grupul parlamentar de la Senat să iniţieze o moţiune simplă referitoare la degradarea nivelului de trai. (17:09)