Evenimentul Zilei > Politica > Geoană: Campania electorală prezidenţială începe să înmugurească
Geoană: Campania electorală prezidenţială începe să înmugurească

Geoană: Campania electorală prezidenţială începe să înmugurească

Preşedintele PSD a precizat, astăzi, că partidul pe care îl conduce "nu trebuie să cadă în capcana unui joc de imagine de tip electoral, pe care un anumit lider politic încearcă să îl facă în această perioadă".

Mircea Geoană a apreciat că România are nevoie de stabilitate politică şi nu de o campanie prezidenţială timpurie.

"Ţara are nevoie de stabilitate, de linişte, şi nu de începerea unei campanii electorale prezidenţiale care începe deja să înmugurească în dezbaterea publică, are nevoie de un pachet de soluţii care să scoată ţara din recesiunea economică care începe deja să apară la orizont", a afirmat el, citat de Mediafax.

AVERTISMENT

Preşedintele Senatului a ţinut să sublinieze că partidul său va fi loial loial guvernării atât timp cât coaliţia va funcţiona în condiţii de parteneriat egal.

"Suntem loiali guvernării din care facem parte şi intereselor generale ale ţării atâta vreme cât interesele electoratului nostru vor funcţiona şi vor fi respectate în condiţii de parteneriat egal. Acesta este principiul Parteneriatului pentru România şi, când acest principiu nu va fi respectat, partidul nostru are dreptul şi obligaţia să reacţioneze pe măsură”, a avertizat Geoană.

Declaraţiile lui Mircea Geoană vin în contextul în care mai mulţi social-democraţi au contestat acţiunile PDL şi ale preşedintelui Traian Băsescu în privinţa negocierilor cu reprezentanţii FMI. Şeful statului s-ar fi întâlnit cu premierul Emil Boc şi cu câţiva miniştri democrat-liberali pentru a discuta condiţiile unui eventual împrumut de la Fondul Monetar Internaţional.

El a adăugat că, săptămâna viitoare, va fi convocat un nou Comitet Executiv, în cadrul căruia vor fi stabilite principalele criterii ale campaniei electorale pentru Parlamentul European. Finalizarea listei de candidaţi social-democraţi pentru cursa pentru PE este un alt punct pe ordinea şedinţei Comitetului.