Potrivit liderului PNL, impozitul forfetar este "un genocid fiscal".

"CNEx a luat decizia politică de a declanşa procedurile pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură la adresa proiectului de rectificare bugetară pe care Guvernul Boc l-a hotărât. Cu precădere în acest câmp al rectificării bugetare propuse de domnul Boc vom ataca ideea impozitului forfetar, pe care o socotim aproape un genocid fiscal. E o măsură care exprimă încă odată incompetenţa, ba chiar, iresponsabilitatea Guvernului Boc într-un domeniu sensibil cum este domeniul fiscalităţii şi economiei", a susţinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

În vederea iniţierii moţiunii de cenzură au fost mandatate grupurile parlamentare, iar finalizarea acesteia se va face, cel mai probabil, după Paşte.

Pentru a strânge numărul de semnături necesar iniţierii acestei proceduri, Crin Antonescu a precizat că va face apel şi la colegii din UDMR.

În ceea ce priveşte o eventuală colaborare cu PSD pentru susţinerea moţiunii de cenzură, preşedintele liberal a declarat că nu au fost purtate discuţii în acest sens, iar partidul său "nu îngite jocul PSD".

Antonescu a mai precizat că, deşi "nici o moţiune de cenzură până acum nu a dat jos un guvern în România după 1990", nu e timpul trecut niciodată.