Geniu la 10 ani. Povestea unei colecţionare de diplome | VIDEO

Geniu la 10 ani. Povestea unei colecţionare de diplome | VIDEO

Ai zice că se sperie la orice zgomot mai puternic. Are o voce firavă şi rosteşte cuvintele melodios, înveselind fiecare propoziţie. Este energică, foarte dedicată şi are o pasiune pentru poveşti pe care le savurează seara, când îşi face timp şi pentru citit.

Una dintre disciplinele care îi plac este matematica pe care reuşeşte cumva să o împace cu toate celelalte pasiuni ale sale, între care un loc de cinste îl ocupă desenul.

Andreea Istrate are doar zece ani şi este elevă în clasa a IV-a. Pentru că nu-i ajungeau doar activităţile de la şcoală, dar şi pentru că ştia că poate mai mult, fetiţa şi-a dorit să ajungă la Şcoala de excelenţă.

"Este ceva nou, facem multe lucruri noi şi e foarte interesant. Le-am povestit şi colegilor de la şcoală câteva cursuri şi li s-a părut şi lor foarte interesant", spune Andreea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copilărie trăită cu cap

Nu şi-a făcut niciun plan de viitor, dar ştie prea bine că cel mai bine este să se bucure, deocamdată, de copilărie.

"Desenul, probabil, va rămâne un hobby. O pasiune pe care nu am spus-o este matematica, îmi place foarte mult şi probabil asta o să mă ajute", spune cu timiditate. Fetiţa e încurajată de părinţi în tot ce face. Aşa că, nu e de mirare că găseşte puterea să participe la multe concursuri: "Am adunat o grămadă de diplome până acum şi sper să continui aşa".

CAMPANIE

EVZ îi promovează pe "băieţii deştepţi"

Nu au falimentat nicio bancă, nu au afaceri în energie, nu au inventat alt plural pentru substantive, iar singurele lor "succesuri" sunt adunate în diplome la concursuri, performanţe în sport sau capacităţi matematice extraordinare.

EVZ îi promovează pe copiii inteligenţi peste medie, de a căror dezvoltare depinde viitorul României.

Aşadar, părinţi, profesori, bunici, în cazul în care aveţi un astfel de copil ne puteţi trimite povestea lui, în scris, pe adresa redacţiei - Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti - sau pe e-mail - redactie@evz.ro.

  • Copil cu IQ 154: "Pasiunea mea este să gândesc"
  • Geniul de 12 ani care visează la un Microsoft românesc
  • Geniu la 13 ani: "Vreau să studiez în Statele Unite"