Gaza - războiul văzut prin teleobiectiv

Gaza - războiul văzut prin teleobiectiv

Corespondentul EVZ în Israel relatează eforturile jurnaliştilor de a pătrunde cât mai mult în inima conflictului din Fâşia Gaza.

Din punct de vedere mediatic, războiul din Gaza reprezintă victoria tehnicii moderne asupra interdicţiilor strategice. După ce Israelul a interzis accesul ziariştilor străini în Fâşie, Gaza a devenit locul din care spre lume pleacă, în fiecare zi, pe internet, zeci de imagini cu atrocităţi ale confruntărilor armate.   Viaţa, între două atacuri

Hamas În lipsa accesului direct la câmpul de luptă, jurnaliştii s-au resemnat să privească pe viu doar o jumătate de conflict: pe aceea din sudul Israelului, peste care, în fiecare zi, cad zeci de rachete Qassam, iar oamenii încearcă să-şi ducă viaţa cât mai aproape de buncăre, între două atacuri Hamas. Cealaltă jumătate se vede doar la distanţă, şi atunci abia după ce cameramanii şi fotografii „storc“ la maximum puterea de focalizare a aparatelor.

Indiferent de ce parte a graniţei este trăit, acest război demonstrează, însă, încă o dată, că atunci când negocierile sunt înlocuite de tancuri, rachete şi avioane, civilii sunt cei care au cel mai mult de suferit.

ATAC. Soldaţii israelieni făcând semnul victoriei chiar înainte de a începe lupta terestră în Gaza

CREDINŢĂ. Un cerşetor din Ashkelon continuă să citească din Talmud chiar şi când aude sirena anti-Qassam

TRAGIC. În Ramallah, un bătrân palestinian plânge soarta copiilor morţi în atacuri

DISTRUGERI. De la graniţă, ziariştii pot vedea numai fumul gros al bombardamentelor, nu şi efectele pe care acestea le provoacă

IZOLARE. Jurnaliştii îi privesc pe refugiaţii din Fâşie prin gratiile de la punctul de frontieră Erez

MĂRTURII. Vitrinele din Ramallah, acoperite de fotografii ale copiilor-victime din Gaza

Ne puteți urmări și pe Google News