Gaţu vrea să aducă antrenor străin la naţionala feminină

Gaţu vrea să aducă antrenor străin la naţionala feminină

Radu Voina nu va mai continua ca selecţioner, după ce tricolorele au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Londra.

Echipa naţională feminină de handbal a României s-a făcut de râs la turneul preolimpic de la Lyon. Plecată în Franţa cu obiectivul declarat de a se califica la Jocurile de la Londra, selecţionata antrenată de Radu Voina şi-a luat adio de la Olimpiadă după disputarea primelor două partide.

În primul meci din cadrul turneului preolimpic, tricolorele au cedat, vineri, în faţa Franţei, scor 19-24. Apoi, o zi mai târziu, româncele au fost surclasate de Muntenegru, care s-a impus la o diferenţă de 11 goluri: 34-23. În ultimul meci al întrecerii, România a învins ieri cu greu Japonia, scor 28-26. "Radu Voina şi-a terminat mandatul"

Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, s-a făcut foc şi pară după ce naţionala României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Londra. Conducătorul forului de specialitate a făcut cale întoarsă în ţară după meciul cu Muntenegru şi a anunţat că Radu Voina nu va mai rămâne selecţionerul echipei feminine a României. "Radu Voina şi-a terminat mandatul şi nu va mai continua la naţională. În locul lui vrem să numim un antrenor străin, pentru că el va aduce o altă mentalitate. Dacă vom opta, totuşi, pentru un selecţioner român, nu vom mai accepta ca el să se ocupe în acelaşi timp şi de o echipă de club, ca până acum. Deocamdată, n-am niciun nume pe listă. Voi discuta cu membrii Comisiei Tehnice şi vom vedea ce soluţii vom găsi", a declarat Cristian Gaţu ieri, pentru EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Radu Voina a preluat naţionala feminină de handbal a României în 2008, înlocuindu-l pe banca tehnică pe Gheorghe Tadici. Singura performanţă notabilă a lui Voina o reprezintă medalia de bronz câştigată la Campionatul European din 2010.

Radu Voina a țipat degeaba la jucătoarele sale FOTO: Codrin Prisecaru

"Dacă nici într-un meci atât de important, cum a fost cel cu Muntenegru, nu am făcut ce trebuia, ce mai e de spus? Atitudinea unor jucătoare cu experienţă, nu dau nume, a fost dezamăgitoare, de vacanţă." Radu Voina, selecţionerul echipei feminine de handbal a României

"N-am văzut motivaţie" Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a pus tunurile şi pe jucătoare, după ratarea calificării la Olimpiada de la Londra.

"Nu mă aşteptam ca naţionala României să aibă o prestaţie aşa de slabă, mai ales în meciul cu Muntenegru. La unele jucătoare n-am văzut niciun pic de voinţă, de motivaţie! Probabil că doar au citit şi ele prin ziare că visul oricărui sportiv este să participe la Olimpiadă, pentru că pe teren n-au demonstrat asta! M-am supărat aşa de rău că nici n-am mai stat la meciul cu Japonia, am plecat spre ţară imediat după jocul cu Muntenegru. Categoric, se impun nişte schimbări după acest eşec, este nevoie de o reconstrucţie a echipei naţionale", ne-a spus ieri Cristian Gaţu.