Evenimentul Zilei > Actualitate > Gates ocheste televiziunea
Gates ocheste televiziunea

Gates ocheste televiziunea

Parintele Microsoft spune ca, in cinci ani, modelele de afaceri se vor schimba complet datorita telecomunicatiilor.

Bill Gates sustine ca, in cinci ani, televiziunea nu va semana deloc cu ceea ce este acum. Declaratia a fost facuta la sfarsitul saptamanii trecute, la Davos, in cadrul Forumului Economic Mondial.

"Sunt uimit ca oamenii nu-si dau seama ca, in ceea ce priveste televiziunea, in cinci ani de acum, vor rade cand isi vor aminti in ce stadiu eram", a declarat Gates. Profetii pe care miliardarul american le-a facut in trecut s-au transformat in realitate: cele despre cresterea popularitatii internetului si accesibilitatea PC-urilor.

Fondatorul Microsoft a explicat ca, in perioada urmatoare, tot mai multi telespectatori se vor muta de la televiziunea clasica, pe internet, pentru ca acesta le ofera posibilitatea sa vizioneze emisiunile la orice ora, nu dupa un program fix, ca in cazul televiziunii clasice.

"Anumite lucruri, precum ale-gerile sau olimpiadele, scot in evidenta unde greseste televiziunea", a precizat conducatorul Microsoft.
Ca internetul se poate dovedi un domeniu "banos" cand vine vorba despre afaceri TV o demonstreaza si faptul ca Google are in plan sa-i plateasca pe cei care furnizeaza continut media pe site-ul YouTube.com.

Insa, pentru ca acesta sa se transforme intr-o afacere care sa concureze televiziunile clasice, trebuie sa convinga si marii clienti: cei care platesc pentru publicitate.

"In lunile urmatoare vom face experimente sa vedem cum interactioneaza oamenii cu acest tip de reclama pentru a construi un model care sa fie util atat pentru utilizatorii internetului, cat si pentru companiile care-si fac publicitate", explica Chad Hurley, unul dintre fondatorii YouTube.


CV

Bill Gates

De treisprezece ani, fondatorul Microsoft n-a putut fi detronat de pe locul intai de pe lista celor mai bogati oameni din lume. Averea sa a fost estimata de Forbes la 53 de miliarde de dolari. Bill Gates a fondat Microsoft in 1975, cand avea 20 de ani, iar PC-ul era o raritate. S-a impus pe piata dupa ce a primit contractul cu IBM, pentru instalarea sistemului de operare MS DOS.

Desi i s-a recunoscut meritul de creator al sistemului de operare care sa permita oricui sa utilizeze calculatorul, Gates a fost amendat de Comisia Europeana din cauza practicilor anticoncurentiale cu 500 de milioane de euro. Motivul: Windows se vindea la pachet cu alte programe.


Agenda

Campanie Microsoft pe Magheru, pe traseul lui Gates

Bill Gates a participat saptamana trecuta la Forumul Economic Mondial. Marti, a ajuns in Scotia, unde a avut loc Forumul liderilor guvernamentali, organizat de Microsoft, si in Londra, la Biblioteca Britanica, unde a avut loc lansarea Windows Vista. Maine dimineata, Gates va ajunge la Bucuresti, iar spre pranz va pleca in Bulgaria.

Fondatorul Microsoft va sta trei ore in Romania si va participa la un eveniment care va marca lansarea versiunii in romana a Vista, dar si deschiderea centrului de suport tehnic (foto sus), cea mai recenta investitie a Microsoft in Romania. La eveniment vor participa presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: