Gata cu monopolul SUA! Agenţia europeană de rating ar putea fi funcțională în trei luni

Gata cu monopolul SUA! Agenţia europeană de rating ar putea fi funcțională în trei luni

"Agenţia europeană de rating avansează anul acesta", relatează cotidianul portughez "Diario de Noticias", preluat de Presseurop. Astfel, Roland Berger Strategy Consultants, cea mai mare companie europeană în consultanţă strategică, este în discuţii cu mai multe instituţii financiare din Uniunea Europeană şi Elveţia pentru a încerca să adune suma de circa 300 de milioane de euro, pentru a crea o agenţie europeană de rating.

Agenţia europeană de rating va fi "o organizaţie non-profit, privată", care ar putea deveni funcţională chiar din primul trimestru al acestui an. Agenţia europeană de rating "promite o mai bună transparenţă" pentru a putea concura cu cele trei mari agenţii americane, Standard & Poor's, Moody’s şi Fitch.

Scopul creării unei agenţii europene de rating, susţinut de cei mai importanţi lideri europeni, va pune capăt principalelor probleme ale agenţiilor de rating, mai ales structurii lor monopolizatoare, ca şi conflictelor de interese care există în actuala structură a sistemului.

Ne puteți urmări și pe Google News